Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
Małgosiu - konwaliowa - w Owczarkach, w bok od Paderewskiego numer chyba 6 - wygooglaj
Mają stronę internetową

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Mieczyki wykopałam:

Na więcej nie było czasu. Za to mąż mi wraca w sobotę - cieszę się, jest szansa, że skończymy rabatę przed domem - choc jak pomyślę, ile on ma swoich zadań, to pewnie i tak będę musiała to zrobic sama do końca...

Na więcej nie było czasu. Za to mąż mi wraca w sobotę - cieszę się, jest szansa, że skończymy rabatę przed domem - choc jak pomyślę, ile on ma swoich zadań, to pewnie i tak będę musiała to zrobic sama do końca...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje miecze siedzą już w trocinach.Teraz kolej na dalie....po pierwszym przymrozku.
U Ciebie to oaza spokoju .
Małgosiu - moje póki co w skrzynce, nie mam czasu ich ogarnąc... W trocinach? Takich jak dla chomika?
Haniu - witam, no spokój, spokój - a może raczej brak czasu? Dziś mam już nad sobą bicz - muszę do końca września złożyc w pracy kupę dokumentów, a zrobione nie mam jeszcze nic - przede mną dłuuuuga noc....
A wczoraj skończyłam, Nareszcie. No dobra - prawie skończyłam - znaczy wygląda na skończone, ale muszę jeszcze wsadzic cebule - duuuuużo cebul.

A dziś był tak piękny słoneczny dzień, jak to widac na zdjęciach - są wręcz prześwietlone... pogoda nas zmobilizowała do zrobienia grilla, zaproszenia znajomych - trzy krótkie godzinki, a zaraz inaczej odczuwa się niedzielę ;)
A cebul dziś nie wsadzałam, bo mi się przypomniało, że trzebaby je czymś zaprawic przed sadzeniem. Muszę się jeszcze do końca doedukowac.
Haniu - witam, no spokój, spokój - a może raczej brak czasu? Dziś mam już nad sobą bicz - muszę do końca września złożyc w pracy kupę dokumentów, a zrobione nie mam jeszcze nic - przede mną dłuuuuga noc....
A wczoraj skończyłam, Nareszcie. No dobra - prawie skończyłam - znaczy wygląda na skończone, ale muszę jeszcze wsadzic cebule - duuuuużo cebul.

A dziś był tak piękny słoneczny dzień, jak to widac na zdjęciach - są wręcz prześwietlone... pogoda nas zmobilizowała do zrobienia grilla, zaproszenia znajomych - trzy krótkie godzinki, a zaraz inaczej odczuwa się niedzielę ;)
A cebul dziś nie wsadzałam, bo mi się przypomniało, że trzebaby je czymś zaprawic przed sadzeniem. Muszę się jeszcze do końca doedukowac.
Nie trzeba
Bo jak nie zaprawisz,to mają naturalna ochronę.A jak raz zaprawisz,to potem cały czas
A przynajmniej tak sadzę 

Bo jak nie zaprawisz,to mają naturalna ochronę.A jak raz zaprawisz,to potem cały czas

Ty tak sądzisz, a my kilka (kilkanaście) stron temu dyskutowałyśmy nt pobzygi cebularza - nzostało mi może 40% cebul narcyzów - drugi raz ryzykowac nie będę....
No i teraz jeszcze jedno
Uhahana byłam, że mam swój kompost, mąż mi pod hortensję dół wykopał, że aż się cały Leon zmieścił, pojechaliśmy po kompost, a tam pędrak na pędraku - dałam sobie na spokój, pod hortensję wrzuciłam ostatni worek kupnej ziemi a z kompostem nie wiem, co zrobic... buuuu
No i teraz jeszcze jedno
Uhahana byłam, że mam swój kompost, mąż mi pod hortensję dół wykopał, że aż się cały Leon zmieścił, pojechaliśmy po kompost, a tam pędrak na pędraku - dałam sobie na spokój, pod hortensję wrzuciłam ostatni worek kupnej ziemi a z kompostem nie wiem, co zrobic... buuuu

Co z kompostem....może spalić sie da?
Aga super rabata
Kawał dobrej roboty za Tobą,a sadzenie cebul to już sama przyjemność przecież 

Pozdrawiam Amelia
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aga a jak wyglądały te pędraki?
Rabata pierwsza klasa
Rabata pierwsza klasa

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Powybieraj te robale, nie da się?
Ja na jednej rabacie już się pożegnałam z tulipanami. Jest tak zryta przez nornice, że wszystko co mogę zrobić, to tylko życzyć im smacznego.
Cebule mieczy i dalii po wysuszeniu wkładam w trociny, takie jak dla chomika.
Ja na jednej rabacie już się pożegnałam z tulipanami. Jest tak zryta przez nornice, że wszystko co mogę zrobić, to tylko życzyć im smacznego.

Cebule mieczy i dalii po wysuszeniu wkładam w trociny, takie jak dla chomika.

Aniu - miękkie białe z twardą brązową paszczą z czułkami 
Małgosiu - pewnie by się dało, ale wczoraj mnie noc zastała....
Amelio - masz rację z tą przyjemnością - ziemia tyle razy przekopana, mięciutka, sadzarka zakupiona już ze dwa lata temu, pójdzie z górki.
Tulap - no nie wyobrażam sobie palenia.

Małgosiu - pewnie by się dało, ale wczoraj mnie noc zastała....
Amelio - masz rację z tą przyjemnością - ziemia tyle razy przekopana, mięciutka, sadzarka zakupiona już ze dwa lata temu, pójdzie z górki.
Tulap - no nie wyobrażam sobie palenia.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pędrakami w kompoście się nie przejmuj, same zdechną po wyjęciu z ziemi. Szczęśliwie pędraki są łatwe do zauważenia - wystarczy je wybrać i kompost można sypać pod rośliny. Aha, są one uwielbiane przez ptaki. Można więc wyrzucić pędraki w miejscu, w którym pojawiają się ptaki, będą wdzięczne za smakołyki 

Madziu - kurom zaniosę
Żeby miały ciężką śmierc - obudził się wczoraj we mnie sadysta....

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aga jeśli są tłuściutkie i zwinięte w kłębek to wystarczy je wybrać i wyrzucić za ogrodzenie na słońcu zdychają, to chyba larwy chrabąszcza majowego
u mnie w kompoście też się zdarzają.