Tulap - no to chyba masz rację - wszystko przez goo...
Arku - dziękuję

i będzie mi miło jak podchwycisz
Ewciu - no to w tym układzie ja mogę Ci tylko życzyć ... duuużo wolnego czasu
Nadrabiaj i ciesz się fajnymi fotkami na FO. Niby jesień, a u Forumków jeszcze tyle pięknych kwitnień
Dzisiaj parę nowych doniczek, które od paru dni bezskutecznie usiłuję gdzieś ?upchnąć?.
Miejsce by się znalazło, tylko nie przeprowadziłam jeszcze takiej totalnej jesiennej selekcji, na którą ciągle nie mam czasu ...
Więc póki co stoją ? na stole
Tillandsia cyanea ? nie mogłam jej nie nabyć, toż to przecież tillandsia !!
Zwłaszcza, że jest dostępna w każdym z możliwych marketów, i trudno jej nie dostrzec
I ponoć jedna z łatwiejszych w obejściu. No to jest szansa, że przynajmniej ona mi nie zejdzie
A jaka śliczniutka z tym kłoskiem
Kwiat, a właściwie przykwiatek, już zielenieje, a to oznacza tylko jedno ? powinna wypuścić młodą roślinkę !!
To największa z moich oplątw.
Lawenda ? dopóki nie dowiem się, co z nią zrobić, zostanie w tej mega-mega-donicy, o średnicy w górze 25 cm !!
Nie dość, że donica jest za duża, to jeszcze roślinka była przelana tak, że nie mogłam jedną ręką podnieść jej z regału sklepowego.
Nie wiem czy nie załatwili jej w tym markecie przez to zalanie, zobaczymy.
Na razie nie będę jej pewnie podlewać tak ze 2 miesiące ?
Ale póki co wygląda całkiem zdrowo ? dołem ma charakterystyczne zielono-srebrne pędy, a w górze młodziutkie i zdrowe zielone.
I chociaż nie kwitnie - pachnie cudnie
Philodendron hederaceum brazil ? wszelkiego rodzaju filodendrony to nie jest szczyt moich marzeń.
Żeby nie powiedzieć, że zwyczajnie ich nie lubię
No ale ta odmiana jest po prostu nieziemska !!
Żółtawy, i w dodatku pnący doniczkowiec ? to jest absolutne spełnienie moich marzeń
Była jeszcze odmian całkiem żółta -
philodendron hederaceum lemon lime, i już żałuję, że jej też nie wzięłam ?
Pójdę jutro, w końcu to nie bułki, może poczeka na mnie.
a każdy liść - całkiem inny w kolorze i we wzorze
I na koniec jeszcze taka moja ciekawostka hodowlana ---> ze specjalną dedykacją dla
Oli ?
Tryamour 
-->
leszczyna !!
Z dwóch pojemniczków, w których jest łącznie ze 30 orzechów laskowych ? wystrzelił ? jeden
Ale za to jak pięknie rośnie !!
Normalnie nie mogę przestać się gapić na to cudne zielone maleństwo, z dnia na dzień coraz większe ? rośnie niemal w oczach !!
No to chyba będę miała tą moją wymarzoną leszczynę na balkonie ?
cdn