Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Marto ja wiem,że ty kochasz te duże rośliny. Ale czasami też zaglądnij do tych maluchów i zrób im fotkę, by im nie było smutno i nie czuły się gorsze. ;:108 Dobrze ,że chociaż dziś do nich zaglądnęłaś i że maja się dobrze. To super.
Kirengeszomę mam od zeszłego roku. Ciut przyrosła,ale sie pokłada i nie jestem pewna czy nie za bardzo ja posadziłam w cieniu. Przecież tak lubi . Jak tylko da się podzielić to nie ma problemu.
Tobie też przesyłam buziaki. ;:196

Marysiu szkoda,że zamknęłaś swój wątek, bo masz tyle ciekawych roślin i lubiłam tam zaglądać. Może go wkrótce otworzysz. ;:108
Z goryczkami tak już jest,że jak im spasuje miejsce to rosną,a jak nie to giną. Ja też nie raz podchodziłam do innej odmiany po 3 razy i też wypadały. Patrz sobie do woli. Jeszcze będzie kwitła, bo ma jeszcze więcej pączków . Zapraszam. :wit

Dziś zauważyłam ,że pięknotka znów zakwitła, choć jej liście już są bardzo brzydkie.
Obrazek

Obrazek
Tojad

Obrazek
Świerzbnica macedońska kwitnie od lata bez przerwy.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu pięknotka to prawdziwa piękność ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Twoja pięknotka skradła mi serce
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... ONnWmc.jpg
Podziwiam jej urok
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Alu :wit
Goryczka szorstka podobna do mojej,ładnie Ci kwitnie, moja dawno już przestała :|
Kwiatruszek powojnika Sebioldii jest śliczny.ciekawą oidmianę masz.Mogłaby mi taka się tez trafić, to kupiłabym ja od razu ;:7
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu i Wiolu.
Ta piękność, która Was urzekła ma prawidłową nazwę Deinanthe Caerulea. Jest o takich kwiatach jak pokazałam. Mam też o białych kwiatach pod nazwą Bifida. . Jak dla mnie to niebieska jest dużo ładniejsza.

Aniu-anabuko1 u mnie goryczki dopiero zaczynają kwitnienie. Jeszcze maja parę paków. Mam nadzieje,że jeszcze długo będą kwitły, chyba ,że padający deszcz je zniszczy.
A co do powojnika to mam go od tego lata. Postanowiłam,że te zimę spędzi w domu, bo muszę mu znaleźć odpowiednie miejsce.
Wyczytałam,że ziemię wokół niego w promieniu około metra należy grubo wy ściółkować korą a przed zimą obsypać go do wysokości 10cm. Nie chciałabym go stracić przez to ,że nie mogę mu tego zapewnić w tej chwili.
Ma jeszcze parę pączków ,to może się nim nacieszę jeszcze jakiś czas.

Obrazek
A to moja jedyna bukietówka. Muszę to zmienić i dokupić jej parę odmian.

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różyczki pięknie się prezentują. A bukietówek musisz dokupić koniecznie bo to rewelacyjne krzewy!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Alu, dziękuję za dobre słowo, ale nie oszukujmy się, tłumów odwiedzających mój wątek nie było. ;:174
Teraz już nie bardzo jest co pokazywać, a ja nie lubię powielać w koło tego samego. :)
Mam czas, żeby podopieszczać moje doniczkowe. :wink:

Róże mają wyjątkowo dobry sezon, bo bardzo ochoczo powtarzają kwitnienie. U Ciebie widzę jest podobnie. :)
U mnie leje niemiłosiernie od rana.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Alu, ciągle masz coś nowego w zanadrzu ;:138
Wstawiłam u siebie pluskwicę ,która rośnie w cieniu
ma piękne liście i czuje się dobrze ,natomiast ta w słońcu
liście ma jakieś porażone chorobą ,ja myślę
,że u Ciebie mogła też załapać jakąś chorobę,może zostaw swoją w cieniu.
Wyczytałam ,że jak miejsce jej nie odpowiada, to może kilka lat nie kwitnąć
:wit :wit
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Alu cieszę się że clematis ładnie zakwita.Ale nie wiem czy to będzie dobrze że go w domu przechowasz !!!!!!!
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu róże choć bez imion kwitną dość ładnie i jestem z nich zadowolona.
A bukietówek faktycznie muszę dokupić parę ładnych odmian.

Marysiu może i masz rację. Doniczkowe też masz boskie ,więc dbaj o nie,aby można je znów podziwiać.
Masz Marysiu racje w tym roku róże dają popis. To dobry rok dla nich. U mnie też z rana padało i to solidnie.

Marysiu Sasanko 18 już nie mam nic ciekawego w zanadrzu. Ogród z każdym dniem jest mniej kolorowy. Może jeszcze zakwitnie tojad, chryzantemy, bo są w pączkach. Morcinki jeszcze kwitną, zawilce jesienne trójsklepki i jeżówki pojedynczymi kwiatami. Na skalniaku goryczki i iglica różowa.
Marysiu byłam u Ciebie i widziałam. Masz piękne liście i kwiaty pluskwic. Moje może są poparzone przez słonce,albo chorują po deszczach. Rosną pod dużym drzewem jabłonki.

Marysiu M. och teraz odpowiadając zauważyłam,że dziś Marysie mnie odwiedziły. Ja też się cieszę,że kwitnie. Dziś mu naliczyłam 7 pączków. W tej chwili nie mogę mu dogodzić,więc pomyślałam,żeby go nie stracić to będzie to dobry pomysł. Może się mylę.

Obrazek

Obrazek

Ogrodówki przybierają jesienne barwy.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ALA,troche mi wstyd :oops:
Chwalisz mnie /u mnie / za kapustę i takie tam,a sama pokazujesz piękne goryczki,
jakiegoś nieznanego mi powojnika ;:333 /,ładne róże - jednym słowem piękny ogród :!:
Tak trzymać :!:
Wieczorne pozdrowienia ,
Sławek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu witaj ,piękne różyczki i goryczki jednym słowem ;:215
U mnie jak na złość od wczoraj z małymi przerwami leje i bardzo zimno jest .Zdrówka Aluniu ;:196
Maryniu u mnie w wątku też tłumów niema ,najwyżej wyciszę się na zimę .Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Alu widać Marysie i Marynie u Ciebie w gościach ;:190 Ja podziwiam goryczki, których autentycznie zazdroszczę bo mnie nie lubią ...ale 'uroków ' Twoim nie zadam o nie... ;:185 Spokojnie... ;:306
Tojady też się u mnie nie darzą ;:oj ..niewiele takich roślin , które mnie nie lubią ale coś tam się jednak znajdzie...nad czym ubolewam no ale podobno nie można mieć wszystkiego...
Pozdrawiam serdecznie ;:168

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości.

Sławku troszkę przesadzasz. ;:108 Pokazuję to co mi jeszcze kwitnie. Nie jest to już ogrom kwiatów,ale i pora na ich kwitnienie.
Ogród pustoszeje i robi się jesienny. Pada deszcz, jest zimno. Pamiętasz jak pisałam,że nie lubię jesieni?
Pisałeś wtedy'' to polub.'' Może bym i ja polubiła,ale taką złotą i słoneczną.
Nie bądź skromny, bo i Ty zawsze czymś zaskakujesz.
Miło mi,że mój ogród Ci się podoba. Tyle miałam planów we wrześniu. Coś w nim zmienić, poprzesadzać, uporządkować.
Myślałam też o nowej rabatce,ale wszystko to musi poczekać do wiosny. :wit

Alu dziękuję. U mnie też pogoda paskudna. Jest zimno i pada deszcz. Zapowiadają przymrozki. Czyżby powtórzyła się historia z zeszłego roku, kiedy wszystko zmroziło 4.x.,a potem dopiero była ta piękna polska jesień?

Alu i Marysiu to nie o tłumy w wątku powinno nam chodzić. Nie o ilość postów napisanych? Zgadzacie się ze mną?

Ja też rozważam zamknięcie wątku. To nie tylko przyjemność, ale też i obowiązek. Może czas też odpocząć. ;:108

Witam kolejną Marysię- marpa. Kochana nie boje się. Gdybym tak myślała to bym ich nie pokazywała. Z urokami jest rożnie, bo sama się przekonałam na własnej skórze. Czasami jednak uważam,że coś w tym jest. :;230 Przekonałam się dawno temu. Kiedy pewna osoba będąc u mnie w domu pochwaliła coś to zaraz to padało. Może to tylko zbieg okoliczności.
Tojady i goryczki jeszcze pokaże . Dziś goryczki są zamknięte. Tojady zaś bliskie 2 metrów będą dopiero kwitnąć.
Ja też tak uważam,że nie można mieć wszystkiego. Jednak forum sprzyja ,że wiele jeszcze chciało by się mieć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu tak masz rację ,chciałam Marynię pocieszyć :D chodzi o samą przyjemność :)
Alu śliczna Trójsklepka ;:333 u mnie nie chce rosnąć , kilka razy sadziłam
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”