Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

e tam, pewnie dużo nie nagrzeszyłaś :D No może tylko tyle, że zaniedbujesz ogród :;230
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Może i tak, ale kartkę przynieśc muszę.... ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aga fajnie wyszła rabata ;:215 a w oddali widzę mrozy, muszę do nich powrócić kiedyś siałam co roku. Fajnie wyglądają na obrzeżach rabat.
Ceny w tym centrum zachęcające ;:108 a jak z bylinami duży wybór?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
athshe
500p
500p

Post »

Aniu - trudno mi powiedziec, jak z bylinami, bo nie wiem, co to znaczy duży. Będę tam we wtorek, jak chcesz, to zrobię zdjęcia :)
A mrozy też mnie urzekły, ale w przyszłym roku będą chyba niskie aksamitki... Mrozy wyrwałam wczoraj - czas ustawic kostkę na krawędzi, a krawędź nie będzie w linii starej rabaty. Ale mi ich żal było bardzo - pięknie porosły :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko,

mówiąc mrozy masz na myśli starce - te byliny o siwo-srebrzystych liściach? One są wieloletnie. Miałam kępy, które rosły po 4-5 lat.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Dobry wieczór :)
Zajrzałam z rewizytą,a tu 45 stron do zobaczenia :shock:
Ale oglądać to już jutro będę,ślad po sobie zostawiam,to mi się nigdzie nie zgubisz :wink:
Pozdrawiam
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agnieszko,jak będziesz przechowywać trawkę rubrum?Ja też kupiłam sobie ją na agrze,a potem dowiedziałam się,ze nie zimuje w gruncie.
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej
Mnóstwo pracy wkonałaś - rabata pięknie się już teraz prezentuje a co będzie na wiosnę gdy wszystko zakwitnie ;:162
athshe
500p
500p

Post »

Nabroiłam trochę więcej w ogródku, ale nadal bez szału. Za to wczoraj trochę popadało, a dziś bez upału - wierzę, że rośliny odżyją...

Madziu - teraz piszesz, że starce są wieloletnie?? Jak u mnie już wszystkie na kompostowniku?! Na szczęście w tym roku miałam z własnego siewu i myślę, że wiosną znów posieję (tylko może mniej ;) )

Amelio - witam i zapraszam. Konstruktywna krytyka i dobre rady zawsze mile widziane.

Małgosiu - ale ja chyba jednak nie kupiłam trawy rubrum - no mam taką nadzieję - wygooglałam sobie jak ta rubrum wygląda i nie przypomina żadnej mojej.

Izolku - dzięki za miłe słowa. Na wiosnę będę się napalała dopiero gdy powtykam cebulki :) Ale to jeszcze trochę - została mi jeszcze spora kupka ziemi do rozplantowania, a to a pewno nie dzisiaj... Nie wiem, kiedy z tym ruszę - nie mogę ogarnąc priorytetów - drewno tarasowe czeka na malowanie.

I jeszcze kilka zdjęc...
athshe
500p
500p

Post »

Widok ze schodów:
Obrazek

i z góry:
Obrazek

A tak wyglądają fragmenty rabaty - tu widac Wojtka :)
Obrazek

I nie wiem, jak to robicie, że wszyscy się zachwycają modrzewiami na pniu - ja też się zachwycam, ale rodzina cała mnie wyśmiała - że co to za drapak, że po co mi taki i że przy czym to będzie rosło - róża na pniu stoi przy trzonku od grabi :)
Obrazek

i kawałek słonecznej jesieni:
Obrazek

Chce mi się zrobic duużo więcej dekoracji, ale kurcze priorytety, czasu brak na wszystko, doba za krótka, a ja za leniwa ;)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No,u mnie tak samo ;:215
A tak bym sobie poskładał karteczki ;:145
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, zrobisz tyle na ile czas pozwoli. My kobiety pracujące, wychowujące, mamy co robić w ciągu dnia.I nie miej wyrzutów sumienia żadnych. Są, jak napisałaś inne priorytety. :D
A modrzew jak urośnie, spuści niżej te kudełki, to dopiero tych co się z niego wyśmiewali zadziwi. Słyszałam gdzieś jak na niego mówili: pies z dredami. Fajna nazwa. Ja w ogóle lubię te drzewa o pokroju płaczącym. Ileż się nachodziłam wiosną za cyprysem nutkajskim. Aż go zdobyłam.
Jak na chrzcinach?? :wit
athshe
500p
500p

Post »

Eeeee... Tulap - jakie karteczki?

Małgosiu - chrzciny super, pogoda dopisała, zaczęło podac dopiero w czasie obiadu, a w kościele i "w przejściach" było fajnie. Maluch uroczy, rozgrzeszenie w końcu dostałam ;) w niedzielę rano - lepiej późno, niż wcale.
I masz rację, co do czasu,. priorytetów, ale tez wiem, że gdybym chciała, to mogłabym więcej czasu wygospodarowac - lenistwo mnie dopada - albo jestem tak przemęczona, że organizm domaga się odpoczynku.

Teraz wyznanie - colę pijam z zatrważających ilościach i czuję po tym zmęczeniu, że znowu mam anemię - ja, wielka baba z dużą otyłością ;) Dlatego od wtorku jestem na odwyku i powiem wam, że nawet tego nie czuję, nie brakuje mi. Jak tak dalej będzie, to jeszcze kawę odstawię :):) Muszę odzyskac formę. Chodzę spac o 22, a wyspac się nie mogę.

A jeszcze zapomniałabym się pochwalic - róża pnąca powtarza kwitnienie - taka z polo marketu, a spisuje się świetnie. Bardzo się cieszę, że wymyśliłam sobie miejsce pod roślinę między bramami garażowymi - a wszyscy mówili, że nic tam nie da rady przeżyc - oto moje nic :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Karteczki ;:108
Czyli origami ;:108
nawet nie wiesz,ile kwiatkow złożyc można ;:224
athshe
500p
500p

Post »

Chłopie, ile ty masz pasji?? Kiedy znajdujesz na to czas?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”