Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Aniu, dzięki ;:196 Mój zainteresowany, ale ...nadal sceptyczny. Nie do sprzętu, bo sprzęt ciekawy i potrzebny, ale,,,,co do naszych ostatnich wydatków. Ale na liście jest :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu ;:196 , a tego linka ze stroną o rozdrabniaczu możesz i do mnie przysłać , bo mój Misio sam wpadł na to że czas kupić i jesteśmy na etapie poszukiwań :tan
Świecznicę oglądałam dzisiaj na kiermaszu w Szczecinie , zastanawiam się nad nią , jak ona Ci się sprawuje powiedz proszę , zimuje bez problemu , a nie rozłazi się czasem ?
Nigdy nie mogę się na te Twoje ogrodowe śliczności napatrzeć ;:108
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu - pieknie ;:oj a floksy masz przeurocze ;:138
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

PEPSI-musisz być dobra w negocjacjach :wink: . Może nie naciskaj, już jest 'zakodowany', a kupicie na wiosnę. Gałęziom nic nie będzie, jak poczekają. W przypadku iglastych nawet lepiej, bo igły opadną lub wyschną (tuje), a świeże potrafią przytkać młynek, z tym, że on ma wsteczny bieg i łatwo 'odkorkować' :D . Zresztą sama wiesz najlepiej, jak zadziałać ;:108 .

chalaputkowo- świecznicę mam od wiosny, ale widziałam ją u innych forumowiczek i chyba nie jest zbyt ekspansywna, a zimowanie jest bezproblemowe, poza tym u Ciebie jest zawsze o jakieś 5 stopni cieplej. Lubi cień i wilgotną glebę - tyle wiem. Linka zaraz podeślę.

e-babcia- dziękuję za odwiedziny. Wczoraj dokupiłam jeszcze 2 odmiany floksa, ale karłowatego, zobaczymy :roll: .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu - czekam więc na te karłowate floksy :heja
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witam :wit . Ta trawa, to Penisetum setaceum 'Rubrum' - niestety, nie zimuje u nas, o czym w sklepie mnie nie poinformowano ;:134 . Stoi więc w donicy i na zimę zabiorę ją do domu; ma stać w widnym, chłodnym miejscu, ale temperatura nie może spaść poniżej zera ;:224 . Zobaczymy, jak się przechowa. Należy ją troszeczkę podlewać, ale rzadko.

Mam tą samą trawę,w piątek kupiłam w LM i na plakietce jest opis,że w pełni zimuje...co z tym fantem zrobić?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e-babcia :D -floksy są w pąkach; jak zakwitną (jak zdążą), to pokażę.

Annes77- zadołuj teraz z doniczką, a przy chłodach zabierz do domu. Ma być widno i nie za ciepło. Nie mamy innego wyjścia,albo wiosną kupimy nowe ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu! Kiedyś już zaglądałam, podziwiałam liliowce!
Teraz widzę piękne floksy, kiedy moje już dawno skończyły kwitnać... ;:173
No i się trochę cofnęłam i popodziwiałam piękne zdjęcia...
A hosty! ;:173 ;:167
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie - witam Cię Miłko serdecznie w moim ogródku, bo to Ty masz ogród, a ja 600m2 piaszczystej ziemi. Jako młoda osoba , namawiałam rodziców do zamieszkania w okolicach Poznania, tłumacząc już wtedy, że tam jest dobra ziemia :D . Ale wylądowałam na Mazowszu ;:174 . Sadzę to, co chce rosnąć, bo przez lata przetestowałam setki roślin. Teraz usilnie pracuję nad ogródkiem 'samoobsługowym' ;:224 . Cieszę się, że Ci się co nieco u mnie podobało ;:168 . Hosty faktycznie w tym roku pozostały zdrowe, a i część floksów dalej kwitnie. Dobrze, bo kwiatów mam coraz mniej.
Dżemik z róży z Twojego przepisu na razie oglądam, ale trzeba go będzie kiedyś otworzyć :;230 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie leje ,że światu nie widać ;:47 od soboty taka przeplatanka cały tydzień ziąb i przymrozki nocne na wschodzie w prognozie... Będzie po ptokach ;:oj ...Mam czas na kurowanie ..chociaż nie żal ,że leżę i kaszlę ... ;:131 Pozdrawiam spod kołdry! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u mnie tylko 'ciurka', a sucho, że strach ;:145 . Mam do posadzenia jeszcze 3 trawy, ale nie wiem gdzie; muszę pomyśleć ;:224 .
Kuruj się, bo jeszcze ma być ładnie i ciepło; to takie chwilowe załamanie pogody, tak myślę ;:131 . Życzę Ci zdrówka i ładnej pogody bez przymrozków ;:196 . Może, jak tak pada, to nie przymrozi, co? :?:
;:167
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Chciałam zobaczyć jak wygląda Twój kolorowy "ogród po 30-tce" ale w tej chwili to chyba nie dam rady :lol:
Zawiesiłam się na tej fotce z początku wątku, i nie ma mowy - nie ruszę dalej, muszę się na nią napatrzeć, a to potrwa, oooj potrwa ...
Póki co pozdrawiam Ciebie i Twojego cudnego rudzielca :wit

Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Podoba mi się u ciebie,ładnie kolorowo,mnóstwo rożnego rodzaju kwiecia, ;:63 ;:63 to luibię :D
Floksy masz śliczne kolorki,hibiskusek pełny ciekawy ;:108
Żurawka i host sporo to tez bardzo lubię ;:167
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi Cię gościć Aniu- cieszę się, że Ci się podobają moje roślinki ;:3 . Mnie zresztą też :D . Nie wszystkie chcą u mnie rosnąć, ale czasem próbuję. Wiadomo, że z różnym skutkiem. Te, o których piszesz, jakoś zaakceptowały moje warunki glebowe. Poza tym bardzo skutecznie zasłaniają glebę i nie mam dużo chwastów do pielenia, bo za tym akurat nie przepadam :;230 . Martwi mnie, że coraz mniej jest do pokazania i popatrzenia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nawet kot się martwi, że lato się skończyło; moja nowa trawka na 'przenicowanej' rabacie
Obrazek

Obrazek
opadają już liście grujecznika japońskiego ;:145
Obrazek
astry nowoangielskie mają prawie 150cm ;:oj
Obrazek

Obrazek
kirengeszoma doniasta
Obrazek

Obrazek
jedyna szyszka na sośnie rumelijskiej :roll:
Obrazek
moja ulubienica - trójsklepka
Obrazek
dosadzone hosty; oj będzie ciasno ;:oj
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu na pewno masz sporo fotek,których nie pokazałaś,będziemy sobie wzajemnie umilać czas zimą i oczekiwać wiosenki ;:333
Żurawkowo u Ciebie,lubię kolorowe dywany.
Widzę,że kociak zmartwiony,przyjdzie mu spać przy grzejniku :uszy
Chryzantema pomarańczowa w żurawkach to zimuje u Ciebie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”