Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Aniu, świetne widoczki z Twojego ogrodu. Prace, choć jak piszesz w slimaczym tempie- ale do przodu. Ja u siebie w tym sezonie jedynie koszę trawę... Nic nie zmieniam, nic nie przesadzam.
Może przemęczenie, może za dużo obowiazków, ale na nic więcej nie mam czasu i ochoty ;:oj
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu! Trochę z braku czasu zaniedbałam wizytu u Ciebie. Teraz będzie lepiej. Ten ognik bardzo mi się u Ciebie podoba. Warunki ma jak widze doskonałe. Rośnie sobie otoczony iglakami i jest mu zimą ciepło. Mój nie stety co roku musi być opatulony, ponieważ przemarza. I tak się cieszę, że od sotatniego przemarznięcia( 2 lata temu) odbił i zaowocował.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mariolka ;:196 więcej nic nie zmieniam, z lewej strony przy skalniaku jest zadołowanie...zostanie w tym miejscu dosypana ziemia. Dzisiaj porządnie pada ;:215 w ogrodzie nie da się nic robić.
Teraz główny cel to wysypanie części rabat żwirkiem i korą...agrotkanina częściowo jest już rozłożona ;:173

Mirko :wit ognik w końcu znalazł swoje miejsce, a miałam go już wykopać ;:172 widziałam w gazecie ogrodniczej połączony był z trzmieliną, świetnie do siebie pasowały...też myślałam żeby tak posadzić, ale miejsca jest za mało :)
Deszczowa fotka, z deszczu bardzo się cieszę...rośliny miały już bardzo sucho...RH zaczął gubić liście, mimo podlewania konewką. Nowo posadzone rośliny dobrze powinny się ukorzenić...Hortensja dębolistna czeka też na posadzenie, ze względu na suszę siedzi w doniczce.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Miała być biała...ale z tej też się cieszę ;:3
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, goryczka cu-dow- na ;:oj ;:oj . Widziałam też super rośliny na skalniaku na poprzedniej stronie wątku. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, to byśmy się wymieniły rojnikami i innymi skalniaczkami. :wink:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, ja jestem goryczkowym laikiem, ale, choć uwielbiam białe kwiaty, sądzę, że pomyłka jest na plus ;:333 . Piękny deseń w kropeczki wewnątrz kwiatu i jasna strona zewnętrzna pięknie kontrastują z kobaltowymi płatkami. ;:167
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ale z Ciebie pracowita kobieta ciągle coś zmieniasz w ogrodzie.
Zakupy bardzo ciekawe, mam u siebie taka niebieską goryczkę właśnie zakwitła po raz drugi.
Mieczyki już wykopałam i znowu ich namnożyło się bardzo , nie wiem po co mi tyle tego na wiosnę mam zawsze problem gdzie je posadzić .Liliowiec cierpliwie czeka.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale u cienie Aneczko dalej ładnie ;:333
Pajęczyna pięknie uchwycona ;:63
Dzwonek Poszarsiego, :shock: taka duża kępa, ;:162 piękna, a ile on ma już latek ???
zimowity pięknie zaprezentowane. goryczka,, moja już dano przekwitła :roll:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ;:3 skalniaczki o tej porze pochowane są pomiędzy kamieniami, zdobią najbardziej w Maju-Czerwcu...teraz powstaje nowy skalniak, jest na razie ubogi w rośliny...myślę jednak że szybko się zapełni :;230 przy każdej wizycie w sklepie ogrodniczym coś wypatrzę i wrzucę do koszyka ;:224 Na wymianę jestem chętna, rośliny można przecież wysłać.

Obrazek

Obrazek
Aniu ;:167 Goryczki do tej pory też nie miałam, na wiosnę została posadzona pierwsza...kolor jest zachwycający, nawet nie myślałam że to takie ładne rośliny...maja teraz miejsce na nowym skalniaku, jeśli nie padną i będą rosły...poszukam innych odmian ;:333

Jolka ;:196 brakuje mi teraz czasu na ogród, w gospodarstwie jest cały czas coś do zrobienia...wczoraj skończyłam sortować ziemniaki...w warzywniku zostały do sprzątnięcia pory i kapusta. Mieczyki, dalie już wykopałam...po przymrozkach zostaną tylko róże do o kopczykowania.

Aneczka ;:196 Dzwonek posadzony był w tamtym roku...po przekwitnięciu zbrązowiał i zaczął zasychać...wprawdzie odbił ale jest bardzo mały. Posadzony jest także w białym kolorze ten nie ma ograniczań...przez cały sezon kwitnie i zadarnia coraz większą powierzchnię.
Tak wygląda w niebieskim kolorze, po przekwitnięciu. Ukochana koniczynka na dole w rogu...ciągle się wysiewa i rośnie...widelec pomaga w wydłubywaniu z pomiędzy kamieni, oczyszczanie nożem było trudniejsze ;:131
Obrazek
Drugi kwitnący na biało.
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Macierzanka, jest nie do opanowania...wyrywana, odbija ciągle od nowa.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, śliczny ogród z jesiennymi przebarwieniami ;:215
Na skalniaczku pieknie.Trzeba pochwalić! Pięknie wykonana robótka!
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem pełna podziwu, że przy tylu obowiązkach w gospodarstwie, jeszcze tak wiele zdziałałaś w ogrodzie. Twoje skalniaki niezmiennie mnie zachwycają ;:303 . Dzwoneczki uwielbiam wszystkie. U mnie trudno kupić, ale powoli sobie zbieram.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ania- To co nazywasz dzwonkiem białym nie jest nim.To cymbalaria muralis alba / lnica murowa biała/.Roślina dość ekspansywna i faktycznie kwitnie cały
sezon.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, tak mi się wydawało, że podobne to do mojego mazusa rozłogowego, a to jeszcze coś innego. No, ale ja jestem skalniakowym laikiem :) .
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, czy ja dobrze, widziałam,czy masz hortensję dębolistną ??
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 Aneczka :wit mam Hortensję dębolistną ;:172 do tego kupioną za grosze...nie ma rozgałęzień, ale pojedynczy pęd długości jeden metr. Co do skalniaka, zamówiłam kilka nowych roślin...na razie na ogród brakuje czasu, wczoraj sprzątnęłam pory. Pięknie urosły na kurzym oborniku ;:215 Dzisiaj została do wycięcia kapusta włoska i kamienna głowa...zamiast robić to siedzę przed kąpem ;:14 Janku :;230 widelcem wydłubywałam kończynę z pomiędzy kamieni...da się, sposób lepszy od podważania nożem. Dobrze że podpisałeś roślinę ze skalniaka, widziałam coś podobnego w sklepie internetowym...cały czas myślałam że to dzwonek. Rośliny w większości są nie podpisane, zawsze kupuję wzrokowo...mam lub nie mam ;:224
ASK_anulla ;:167 kochana teoretycznie powinnam mieć więcej czasu, dzieci są dorosłe. Nie trzeba prowadzić do szkoły, sprzątną po sobie...pralkę też obsługują :;230 gotuję tylko obiady, dodatkowo jak ktoś sobie coś wymyśli zjeść to robi sobie sam. Ogród też rośnie, pustych miejsc jest coraz mniej...chyba spryt mija z wiekiem, spowolniona jakaś chodzę :oops: Gospodarstwo zabiera większość czasu...przy zwierzętach jest co robić. Takie życie wybrałam i jest ok...można się przyzwyczaić ;:108

Obrazek
Obrazek
Irga.
Obrazek
Ognik
Obrazek
Wczorajszy jesienny zachód ;:3 .
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”