Róże w ogrodzie 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2014

Post »

Wreszcie i znowu kajecik wyciągam. Te róże co pokazałaś naprawdę mają takie wielkie kwiaty ;:oj czy takie zbliżenie zrobiłaś :;230 . Już wyciągam kajecik, który przez przypadek starsza sokiem zalała ;:145
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Maju nie masz serca pokazywać takie śliczności, przecież ja będę musiała zrobić jakiś skok na bank, żeby kupić róże i to tylko te, które u Ciebie podpatrzyłam, o innych nie wspomnę, bo już mnie głowa rozbolała ;:306 .

-- 18 wrz 2014, o 21:11 --

Maju tak poważnie, to Guernsy jest prześliczna, czy można ją gdzieś w naszych szkółkach kupić :?: Bo Tahiti widziałam i wiem, gdzie można zamówić.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Maju ;:333
Napisz proszę soc więcej o Guernsy. Ona tak cudownie wygląda na tle iglaków. Powinnaś podesłać Floribundzie swoje zdjęcia. Tam tak atrakcyjnie nie prezetuje się :lol:

Różyczki ;:167 ;:167 ;:167 Warto było czekać:)
pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko ;:196 witam Cię serdecznie.
Chippendale na przeprosiny cudnie Ci kwitną. ;:138
Może też swojej powinnam dokupić kolejną do pary ?

Napisałaś :
..........
Agnes Schiliger? ja swoją też obserwuję ... ta róża musi czegoś nie lubić....
może warto sprawdzić pH ziemi.... z moich obserwacji .... ziemia ma być lekka broń Boże zwarta i ciężka
.........
Zamówiłam tę różę teraz. Ciekawa jestem, jak będzie rosła u mnie.
Napisz, jak duża Ci urosła i wstaw jeszcze jej kilka zdjęć.
W tym sezonie zamówiłam kilka takich, które mam nadzieję , będą mi kwitły na okrągło.
Miłego dnia :wit
marysia59
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 kwie 2014, o 19:16

Post »

Majeczko, ale cudne masz te róże ;:167
córka Fiji ma i jest to niesamowita róża, mały krzaczek a kwiat - wielkości talerza deserowego i jaki trwały! ;:oj
ale ta Guernsey, no coś pięknego! ;:167 ;:oj
ogrodowy Szkodnik
monisia22
50p
50p
Od: 28 sie 2014, o 06:57

Post »

Do jakiej wielkośći dorasta chippendale,bo nie wiem czy nie przesadzić.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju fajnie,że się odezwałaś :uszy Czekamy na Ciebie aż się całkiem pozbierasz :D
Pokazałaś znów ciekawe różyczki ;:333 Niestety moja Agnes S słabo rośnie,u mnie łysa i słaba ;:222
Wiązałam z nią wielkie nadzieje i bujne kwitnienie,na wiosnę dam ją do donicy ;:224
Lavender Ice zamówię na pewno ;:333

Przybywaj częściej ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne te twoje Chipki. Moim do Twoich to gdzie tam... daleka droga. Pamiętam, że kupowałaś nowe Chipki, bo tamte miały dziczki. Które teraz pokazałaś? Nowe czy dawne?
Majeczko, czy dajesz swoim różom teraz nawóz jesienny?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

takasobie pisze:Agnes Schiliger musi być nad wyraz zdrową różą, że teraz tak wygląda! Moje nawet po opryskach poległy.
A Chippendale jest wprost zjawiskowy! Ale widać Twoje troskliwe ręce! ;:173
Ta podobna do Tahiti też mi się podoba! ;:173

:wit Miłka.... na Agnes S. niektórzy narzekają, że podłapuje choroby... mi się udało powstrzymać atak chorób grzybowych... tylko mączniak prawdziwy się pokazał, ale to dopiero teraz. Jest zbyt wilgotno i zimno nocami, a w dzień świeci ostre słonko.
Jako ciekawostkę napiszę, że mączniak najbardziej polubił młode wierzchołki Chippendale i Louis Odier :;230
Obcinam chore listeczki i jest znośnie.... :D Ta podobna do Tahiti, to Fiji... ona każdemu się podoba....
Możesz ją kupić w F.
dorotka350 pisze:Twoje Chippendale ;:oj Widzę ,że jednak warto poczekać na takie krzaczki.
A Guernsey zjawiskowa ;:167 i te wybarwione środeczki.Czy Twoja rośnie na pełnym ;:3
Moja też lada moment znów zakwitnie i będzie miała kilka kwiatków.

:wit Dorotko ja mam posadzone w 35 litrowej donicy dwie Guernsey i jedną Fiji....
Słońce jest od rana do godziny 14-ej.... , obie dają radę.
Moim zdaniem Guernsey jest idealną różą do donicy... ma tendencję do lekkiego przewieszania kwiatów, co wlaśnie w donicy wygląda super... :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DTJ_1 pisze:Wreszcie i znowu kajecik wyciągam. Te róże co pokazałaś naprawdę mają takie wielkie kwiaty ;:oj czy takie zbliżenie zrobiłaś :;230 . Już wyciągam kajecik, który przez przypadek starsza sokiem zalała ;:145

:wit Dorotka Fiji ma olbrzymie kwiaty, a jej kolor jest widoczny z dużej odległości :;230
daysy pisze:Maju nie masz serca pokazywać takie śliczności, przecież ja będę musiała zrobić jakiś skok na bank, żeby kupić róże i to tylko te, które u Ciebie podpatrzyłam, o innych nie wspomnę, bo już mnie głowa rozbolała ;:306 .

Maju tak poważnie, to Guernsy jest prześliczna, czy można ją gdzieś w naszych szkółkach kupić :?: Bo Tahiti widziałam i wiem, gdzie można zamówić.

:wit Daysy Guernsy kupisz tam gdzie Thaiti :;230 , to jest róża z tej samej serii "wakacyjnych wysp"
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patiann pisze:Maju ;:333
Napisz proszę soc więcej o Guernsy. Ona tak cudownie wygląda na tle iglaków. Powinnaś podesłać Floribundzie swoje zdjęcia. Tam tak atrakcyjnie nie prezetuje się :lol:

Różyczki ;:167 ;:167 ;:167 Warto było czekać:)
pozdrawiam :wit

:wit Patrycjo o tej róży można pisać same dobre słowa.... jeżeli szukasz róży do donicy to ona jest idealna.
Zdrowa, niska ( 40 - 50 cm ) ma ładne ciemnozielone błyszczące liście i dużo dość dużych trwałych kwiatów.
Kwitnie praktycznie ciągle.... raz ma więcej kwitów, a raz mniej.
Ona ma zmienną kolorystykę, podobnie jak inne róże z tej serii. Mi się to bardzo podoba.
Co do zdjęć tej róży we Florybundzie, to faktycznie wyjątkowo niekorzystnie ona tam wygląda. :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ignis05 pisze:Majeczko ;:196 witam Cię serdecznie.
Chippendale na przeprosiny cudnie Ci kwitną. ;:138
Może też swojej powinnam dokupić kolejną do pary ?

Napisałaś :
..........
Agnes Schiliger? ja swoją też obserwuję ... ta róża musi czegoś nie lubić....
może warto sprawdzić pH ziemi.... z moich obserwacji .... ziemia ma być lekka broń Boże zwarta i ciężka
.........
Zamówiłam tę różę teraz. Ciekawa jestem, jak będzie rosła u mnie.
Napisz, jak duża Ci urosła i wstaw jeszcze jej kilka zdjęć.
W tym sezonie zamówiłam kilka takich, które mam nadzieję , będą mi kwitły na okrągło.
Miłego dnia :wit

:wit Krysiu ;:196 koniecznie kup kolejnego Chippendale.
Zdjęć na ta chwilę Agnes S. nie mam.... poszukam... może jej zrobiłam zdjęcia...
Pytasz jak rośnie? nie zbyt wysoko... do 70 cm. ale lubi się rozwalać :;230 ta gałązka z pąkami, co ją pokazywałam. to właśnie przykład tak szeroko rosnącego nowego pędu...
Mi się wydaje, że jak trafisz w upodobania tej róży, to będziesz z niej zadowolona.
Krysiu przypominam .... Biosepcik :D
marysia59 pisze:Majeczko, ale cudne masz te róże ;:167
córka Fiji ma i jest to niesamowita róża, mały krzaczek a kwiat - wielkości talerza deserowego i jaki trwały! ;:oj
ale ta Guernsey, no coś pięknego! ;:167 ;:oj

:wit Marysiu ... szkodniku :;230 masz rację wielkość kwiatka można porównać do talerzyka deserowego.... ;:108
G. możesz sobie kupić w F. moje gratulacje ;:162 pozdrowienia ;:136
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

monisia22 pisze:Do jakiej wielkośći dorasta chippendale,bo nie wiem czy nie przesadzić.

:wit Monisiu do pierwszego kwitnienia włącznie Chippendale ma 60 - 70 cm... ale drugie kwitnienie szykuje na znacznie wyższych padach i tak osiąga od 90 do 120 cm.... a w porywach może być i 140 cm... :;230

Annes 77 pisze:Maju fajnie,że się odezwałaś :uszy Czekamy na Ciebie aż się całkiem pozbierasz :D
Pokazałaś znów ciekawe różyczki ;:333 Niestety moja Agnes S słabo rośnie,u mnie łysa i słaba ;:222
Wiązałam z nią wielkie nadzieje i bujne kwitnienie,na wiosnę dam ją do donicy ;:224
Lavender Ice zamówię na pewno ;:333

Przybywaj częściej ;:215

:wit Aniu czas mi tak szybko ucieka.... październik za chwilkę.... a ja jeszcze mam to i owo do zrobienia...
Odpuściłam sobie na troszkę żeby popisać na forum.... ;:168
Przesadź Agnes S. sprawdź jej korzenie.... może akurat ma to czego nie lubi...a, po przesadzeniu ruszy...
Ja też się zastanawiam czy nie domówić jeszcze jednej LI... :;230 wstrzymuję się z decyzją do czasu kiedy
na żywo zobaczę Ventilo ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 pisze:Śliczne te twoje Chipki. Moim do Twoich to gdzie tam... daleka droga. Pamiętam, że kupowałaś nowe Chipki, bo tamte miały dziczki. Które teraz pokazałaś? Nowe czy dawne?
Majeczko, czy dajesz swoim różom teraz nawóz jesienny?

:wit Wandziu ... a jak długo masz swoje Chippki? te co pokazywałam mam już ze 4 lata... to stare krzaczki.
Moje nowe te z wiosny też są małe. Co do nawozu jesiennego.... ja wolę podsypać tylko samym siarczanem potasu....
W tym sezonie nie będę dawać nawet tego.... róże w nawozach dostały sporo potasu.
Od 18 lipca nie zasilałam róż żadnym nawozem.

Dziś u mnie padało i było cieplutko :D świeciło nawet słonko :D
Wstawię kilka zdjęć z 16 września.... te róże jeszcze kwitną :wit

Eden Rose
Obrazek

Spirit of Freedom
Obrazek

Crocus Rose
Obrazek

Camelot ( ale ten http://www.floribunda.pl/camelot-hareden-id-151.html ) bardzo mi się spodobała ta róża.
Obrazek

i inne w tej części rabaty :D
Obrazek

:wit do miłego popisania ;:196
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

majka411 pisze:.......Ja też się zastanawiam czy nie domówić jeszcze jednej LI... :;230 wstrzymuję się z decyzją do czasu kiedy
na żywo zobaczę Ventilo ;:108
Majeczko, LI, zawsze mozesz domowiec....... ;:108 . U mnie LI w tej chwili nie kwitnie, a Ventylek konczy.......... ;:145 .
Moim zdaniem super wyglada z Dieterkim - kolorystycznie. Kwitnie za to LFC, zrobie razem zdjecie......., chociaz nie latwo Ventylek i Dieterek w totalnym zwisie. Ciachne LFC i wymodze pogladowa fote........ ;:108 .
Obrazek
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”