takasobie pisze:Agnes Schiliger musi być nad wyraz zdrową różą, że teraz tak wygląda! Moje nawet po opryskach poległy.
A Chippendale jest wprost zjawiskowy! Ale widać Twoje troskliwe ręce!![]()
Ta podobna do Tahiti też mi się podoba!
dorotka350 pisze:Twoje ChippendaleWidzę ,że jednak warto poczekać na takie krzaczki.
A Guernsey zjawiskowai te wybarwione środeczki.Czy Twoja rośnie na pełnym
![]()
Moja też lada moment znów zakwitnie i będzie miała kilka kwiatków.
DTJ_1 pisze:Wreszcie i znowu kajecik wyciągam. Te róże co pokazałaś naprawdę mają takie wielkie kwiatyczy takie zbliżenie zrobiłaś
. Już wyciągam kajecik, który przez przypadek starsza sokiem zalała
daysy pisze:Maju nie masz serca pokazywać takie śliczności, przecież ja będę musiała zrobić jakiś skok na bank, żeby kupić róże i to tylko te, które u Ciebie podpatrzyłam, o innych nie wspomnę, bo już mnie głowa rozbolała.
Maju tak poważnie, to Guernsy jest prześliczna, czy można ją gdzieś w naszych szkółkach kupićBo Tahiti widziałam i wiem, gdzie można zamówić.
Patiann pisze:Maju![]()
Napisz proszę soc więcej o Guernsy. Ona tak cudownie wygląda na tle iglaków. Powinnaś podesłać Floribundzie swoje zdjęcia. Tam tak atrakcyjnie nie prezetuje się![]()
Różyczki![]()
![]()
Warto było czekać:)
pozdrawiam
Ignis05 pisze:Majeczkowitam Cię serdecznie.
Chippendale na przeprosiny cudnie Ci kwitną.![]()
Może też swojej powinnam dokupić kolejną do pary ?
Napisałaś :
..........
Agnes Schiliger? ja swoją też obserwuję ... ta róża musi czegoś nie lubić....
może warto sprawdzić pH ziemi.... z moich obserwacji .... ziemia ma być lekka broń Boże zwarta i ciężka
.........
Zamówiłam tę różę teraz. Ciekawa jestem, jak będzie rosła u mnie.
Napisz, jak duża Ci urosła i wstaw jeszcze jej kilka zdjęć.
W tym sezonie zamówiłam kilka takich, które mam nadzieję , będą mi kwitły na okrągło.
Miłego dnia
marysia59 pisze:Majeczko, ale cudne masz te róże![]()
córka Fiji ma i jest to niesamowita róża, mały krzaczek a kwiat - wielkości talerza deserowego i jaki trwały!![]()
ale ta Guernsey, no coś pięknego!![]()
monisia22 pisze:Do jakiej wielkośći dorasta chippendale,bo nie wiem czy nie przesadzić.
Annes 77 pisze:Maju fajnie,że się odezwałaśCzekamy na Ciebie aż się całkiem pozbierasz
![]()
Pokazałaś znów ciekawe różyczkiNiestety moja Agnes S słabo rośnie,u mnie łysa i słaba
![]()
Wiązałam z nią wielkie nadzieje i bujne kwitnienie,na wiosnę dam ją do donicy![]()
Lavender Ice zamówię na pewno![]()
Przybywaj częściej
wanda7 pisze:Śliczne te twoje Chipki. Moim do Twoich to gdzie tam... daleka droga. Pamiętam, że kupowałaś nowe Chipki, bo tamte miały dziczki. Które teraz pokazałaś? Nowe czy dawne?
Majeczko, czy dajesz swoim różom teraz nawóz jesienny?
Majeczko, LI, zawsze mozesz domowiec.......majka411 pisze:.......Ja też się zastanawiam czy nie domówić jeszcze jednej LI...wstrzymuję się z decyzją do czasu kiedy
na żywo zobaczę Ventilo