Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Witaj Małgosiu,ale bajecznie jest u Ciebie,rośliny w słońcu jednak są cudne i taka ilość,Twój ogród to marzenie z takim spokojem sie go ogląda,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam w kolejny urlopowy dzień. Pięknie dzisiaj słoneczko przygrzewało i byłam nim zachwycona do czasu, aż poszłam ze szpadlem zrywać darń. Jest bardzo, bardzo sucho.Podlewałam znowu, tym razem skupiłam się na drzewach, iglakach.
A na deser zakupiłam sobie cebule tulipanów, zawilców, hiacyntów i obrazków włoskich. Teraz tylko czekam jak ziemia mi pozwoli, abym do niej włożyła te cebule.

Monia - Czekałam na Ciebie. Ósma minęła i co? :D

Ewo - Ja go kupiłam od Pana, który nawet dał mi wizytówkę, ale....szukałam i nie mam. I nawet znacznik posiałam, bo tam też była nazwa szkółki. Ja będę szukała też takich powojników z dzwonkowatymi kwiatkami.Pokochałam je. :D

Paulinko - Bo on jest i śliczny i fotogeniczny ;:215

Aniu - Annes - Kotki lubią słoneczko. Tylko ich futro po tych kąpielach słonecznych jest ....wiadomo jakie. :D

Marzenko - Zapraszam, z czasem to już tak bywa...ciągle go za mało, za szybko leci ;:196

Małgosiu - Jestem ze Świecia, a dokładniej to mieszkam 2 km za nim. Witaj :wit

Aniu - Pulpa - Bardzo mi się zrobiło przyjemnie, że zagrzewam do robót ogrodniczych. A tu masz rację , lubię coś robić. A teraz jak mogę ogrodowi poświęcić więcej czasu, to czuję się przeszczęśliwa. Nie zawsze tak mam tyle energii, bywa że po powrocie z pracy do domu ....nie mam ochoty zupełnie na nic. Widocznie działam na baterie słoneczne. ;:196

Aniu - Anabuko - Dalie podlewałam, i robię to nadal. I rosną na nowej rabacie, którą stworzyłam wiosną, a po zdjęciu darni nasypałam kompostu. One lubią jeść :D

Martuś - Dziękuję za miłe słowa. ;:196

W warzywniku pozostało już niewiele. Dojrzewają ostatnie papryki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I hostowisko - żurawisko - dyniowisko :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczęły kwitnąć marcinki...

Obrazek

Róże mnie codziennie zaskakują. Są coraz piękniejsze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwiatuszki, które siałam i teraz kwitną :D

Obrazek

Obrazek

i szykująca się do przeglądu stomatologicznego moja Mikusia

Obrazek

i nadchodzą :evil: :evil: :evil:

Obrazek

Lecę chłopakom pokibicować, bo jednym okiem patrząc widzę, że sobie radzą :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Kurde! Jak ja posieję, to nie kwitnie :evil: No może aksamitki mi wychodzą ;:224
Dyńki podziwiam. Ja nigdy nie wiem, kiedy zrywać więc moje jeszcze na krzakach :)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu u mnie kopce też się pojawiły, szczególnie w miejscach gdzie podlewałam :( zobaczymy na wiosnę ile cebul tulipanów zeżarły :cry:
Ślicznie przystroiłaś okno ;:215 jak tu nie lubić miechunki ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Rózyczki piękne ;:63 i te dynie ;:173 a co to za granatowa papryka ? farbowana :lol:
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Muszę jutro zaciągnąc gości na spacer - w ubiegłym roku było pełno miechunki, wiosną były buldożery - ale może coś wyrosło...?
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WOW ale piękna dekoracja przy oknie ;:215 , ściągnę miechunkę mam, tylko jarzębiny brak, trzeba na szaberek się udać ;:306 .
Ta róża czerwona w pierwszej chwili myślałam że to mak-świetnie wygląda. Teraz róże ładniej kwitną bo robale się pochowały. Ja wsadziłam kilka jednorocznych i też mi nie zakwitły, nie pamiętam jakiś powojnik przy domku dla dzieci wsadziłam , wlazł już kurcze do środka przez nieskończone poddasze i dziurę przez drzwi, ale nie zakwitł. ;:131 . Ale w tym roku mam sukces pierwszy raz udało mi się z maciejką, co prawda tylko trzy sztuki zakwitły ;:306 ale to już sukces. Zawsze rosła i w pewnym momencie ginęła- znaczy się podążam w dobrym kierunku :;230 . Uwielbiam jak pachnie maciejka wieczorami, cóż z trzech sztuk zapachu nie poczułam rozmył się w przestrzeni ale sukces jest.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Gosiu świetny kolorek tej papryczki - czego to ludziska nie wymyślą - ja wczoraj na rynku widziałam zielone i fioletowe kalafiory ;:oj
Powojnika znalazłam w e-clematisie :heja
Pozdrawiam. Ewa
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Gosiu a co to za dynie te takie gruszkowate :?: :!: ;:oj Superaśne :!: A będziesz z nich nasionka zbierać?
I jakie Ty masz cuda u siebie....fioletowa papryka :shock: SZOK ! A one są słodkie w smaku czy ostre? A może to ozdobne?
Dekoracja okienna cudna ;:138 Szkoda ,że nie mam tych lampioników bo od razu bym zgapiła pomysł ;:224
Mikusia ;:167
A kopców to i u mnie coraz więcej się pojawia :evil:
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

PEPSI pisze:Witam w kolejny urlopowy dzień. Pięknie dzisiaj słoneczko przygrzewało i byłam nim zachwycona do czasu, aż poszłam ze szpadlem zrywać darń. Jest bardzo, bardzo sucho.Podlewałam znowu, tym razem skupiłam się na drzewach, iglakach.
A na deser zakupiłam sobie cebule tulipanów, zawilców, hiacyntów i obrazków włoskich. Teraz tylko czekam jak ziemia mi pozwoli, abym do niej włożyła te cebule.

...Jestem ze Świecia, a dokładniej to mieszkam 2 km za nim.
Małgoś to dlaczego ja myślałam, że Ty z Nowego i jak śmigamy na Gdańk to zawsze skręt na autostradę i z wizyty nici :?
A Ty pewnie swoje włości masz jeszcze przed zjazdem ;:224
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dzisiejsze słoneczko troszkę mnie rozczarowało. :roll:

Miłka - Zrywaj dyńki jak mają ogonek uschnięty :D A co siejesz, że nie wychodzi? :wink:

Beatko - I ja go lubię. Udało mi się to zjawisko przez przypadek, ale w przyszłym roku powtórzę :wit

Aniu - Straszyli mnie tą miechunką, że się rozpanoszy, ale ja jej nie pozwalam i dzięki niej kolorowo mam. I znajomi co roku pytają czy już rośnie, bo są chętni. A co do kretów....polałam wczoraj ogród preparatem Pożegnanie z kretem, co jakiś czas trzeba powtarzać. To taka substancja, która osiada na małych żyjątkach, kret je zjada , ma potem niestrawność i się wynosi z naszego sąsiedztwa. Nie wiem już sama, czym mam go przepędzać. Ja już próbowałam wszystkiego. :(

Mati - To taka odmiana papryki, Oda się nazywa.

Aguś - Jak chcesz miechunkę, to ja mam sporo. Możesz sobie gdzieś w kąciku posadzić.

Dorotko - Może nasionka były złe? Ja co roku sieję maciejkę i się rozrasta jak głupia. A to z miechunką to nie jarzębina, ale ognik. Jarzębiny strasznie chorują w tym roku. Poszłam do dwóch znajomych jarzębinowych drzewek przy drodze, ale korale miały na samym czubku, a one strasznie obolałe, jakby zeschnięte.

Ewo - Gratuluję, widzę że się nie poddajesz. Ja wiosną wyruszę na zakupy clematisów. A papryka po ugotowaniu jest zielona i bardzo smaczna.:wit

Amelko - Ja z mieszkańcami tych kopców walczyłam całą jesień zeszłego roku....i nie znalazłam cudownego środka, bo go nie ma. Teraz stosowałam preparat Pożegnanie z kretem, zobaczymy na jak długo podziała.
Papryczka jest słodka, i jadalna jak najbardziej. Bardzo dobra. Nasionka z tych ozdobnych dyń jak chcesz to zbiorę. :wit

Ilonko - A ja nie mam pojęcia dlaczego Ty tak myślałaś :D Ale teraz już wiesz, że mieszkam przed zjazdem na autostradę. Nawiasem mówiąc...nie lubię nią jeździć. Na Gdańsk wybieramy starą drogę, no chyba że mamy mało czasu....to wtedy na autobankę :wit

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu ależ cudowne masz te białe dynie! ;:oj Pierwszy raz takie wiedzę! ;:oj Świetne są! ;:oj
Dzięki Tobie wiem, że to co u mnie kwitnie to Marcinki. ;:196 Dzięki.
I u mnie w kąciku jest miechunka ale zastanawiam się czy jej nie dać eksmisji... ponoć taka ekspansywna...
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Wiesz jak chce się szybko odbędnić wypad z szybkim powrotem do teściowej to .... :wink:
Ale dobrze, że się wyjaśniło :twisted:
A tak sobie pomyślałam w związku z budową I... za płotem, że też mnie odwiedzisz :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Mikusia pięknie ci zapozowała,a kopce kretów to znajomy widok,nie mam już sierści,zeby w te doły upychać.Chyba trzeba będzie zrobic przymusowe strzyżenie przed zimą.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj Pepsi z przebogatego w dobra wszelakie ogrodu :!:
Dekorację okienną zrobiłaś śliczną ;:333. Niebanalną, bez wszechobecnych nudnawych wrzosów.
Że miechunki są Twoje, to wiem, a czy ognik też Twój?
Dynie też masz oryginalne.
A jeśli o kreta chodzi, to ja, wykopawszy i unicestwiwszy setki pędraków, bardzo żałuję, że nie bywa u mnie krecik, który żywi się właśnie robactwem.
Wypadałoby więc podziękować mu za działalność ;:306.

Pozdrawiam serdecznie, korzystaj z pogody, urlopu i ogrodu - ;:196 Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”