Mój ogród wśród łąk część 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 3
Witaj Małgosiu,ale bajecznie jest u Ciebie,rośliny w słońcu jednak są cudne i taka ilość,Twój ogród to marzenie z takim spokojem sie go ogląda,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam w kolejny urlopowy dzień. Pięknie dzisiaj słoneczko przygrzewało i byłam nim zachwycona do czasu, aż poszłam ze szpadlem zrywać darń. Jest bardzo, bardzo sucho.Podlewałam znowu, tym razem skupiłam się na drzewach, iglakach.
A na deser zakupiłam sobie cebule tulipanów, zawilców, hiacyntów i obrazków włoskich. Teraz tylko czekam jak ziemia mi pozwoli, abym do niej włożyła te cebule.
Monia - Czekałam na Ciebie. Ósma minęła i co?
Ewo - Ja go kupiłam od Pana, który nawet dał mi wizytówkę, ale....szukałam i nie mam. I nawet znacznik posiałam, bo tam też była nazwa szkółki. Ja będę szukała też takich powojników z dzwonkowatymi kwiatkami.Pokochałam je.
Paulinko - Bo on jest i śliczny i fotogeniczny
Aniu - Annes - Kotki lubią słoneczko. Tylko ich futro po tych kąpielach słonecznych jest ....wiadomo jakie.
Marzenko - Zapraszam, z czasem to już tak bywa...ciągle go za mało, za szybko leci
Małgosiu - Jestem ze Świecia, a dokładniej to mieszkam 2 km za nim. Witaj
Aniu - Pulpa - Bardzo mi się zrobiło przyjemnie, że zagrzewam do robót ogrodniczych. A tu masz rację , lubię coś robić. A teraz jak mogę ogrodowi poświęcić więcej czasu, to czuję się przeszczęśliwa. Nie zawsze tak mam tyle energii, bywa że po powrocie z pracy do domu ....nie mam ochoty zupełnie na nic. Widocznie działam na baterie słoneczne.
Aniu - Anabuko - Dalie podlewałam, i robię to nadal. I rosną na nowej rabacie, którą stworzyłam wiosną, a po zdjęciu darni nasypałam kompostu. One lubią jeść
Martuś - Dziękuję za miłe słowa.
W warzywniku pozostało już niewiele. Dojrzewają ostatnie papryki

I hostowisko - żurawisko - dyniowisko

Zaczęły kwitnąć marcinki...

Róże mnie codziennie zaskakują. Są coraz piękniejsze

kwiatuszki, które siałam i teraz kwitną

i szykująca się do przeglądu stomatologicznego moja Mikusia

i nadchodzą

Lecę chłopakom pokibicować, bo jednym okiem patrząc widzę, że sobie radzą
A na deser zakupiłam sobie cebule tulipanów, zawilców, hiacyntów i obrazków włoskich. Teraz tylko czekam jak ziemia mi pozwoli, abym do niej włożyła te cebule.
Monia - Czekałam na Ciebie. Ósma minęła i co?

Ewo - Ja go kupiłam od Pana, który nawet dał mi wizytówkę, ale....szukałam i nie mam. I nawet znacznik posiałam, bo tam też była nazwa szkółki. Ja będę szukała też takich powojników z dzwonkowatymi kwiatkami.Pokochałam je.

Paulinko - Bo on jest i śliczny i fotogeniczny

Aniu - Annes - Kotki lubią słoneczko. Tylko ich futro po tych kąpielach słonecznych jest ....wiadomo jakie.

Marzenko - Zapraszam, z czasem to już tak bywa...ciągle go za mało, za szybko leci

Małgosiu - Jestem ze Świecia, a dokładniej to mieszkam 2 km za nim. Witaj

Aniu - Pulpa - Bardzo mi się zrobiło przyjemnie, że zagrzewam do robót ogrodniczych. A tu masz rację , lubię coś robić. A teraz jak mogę ogrodowi poświęcić więcej czasu, to czuję się przeszczęśliwa. Nie zawsze tak mam tyle energii, bywa że po powrocie z pracy do domu ....nie mam ochoty zupełnie na nic. Widocznie działam na baterie słoneczne.

Aniu - Anabuko - Dalie podlewałam, i robię to nadal. I rosną na nowej rabacie, którą stworzyłam wiosną, a po zdjęciu darni nasypałam kompostu. One lubią jeść

Martuś - Dziękuję za miłe słowa.

W warzywniku pozostało już niewiele. Dojrzewają ostatnie papryki

I hostowisko - żurawisko - dyniowisko

Zaczęły kwitnąć marcinki...

Róże mnie codziennie zaskakują. Są coraz piękniejsze

kwiatuszki, które siałam i teraz kwitną

i szykująca się do przeglądu stomatologicznego moja Mikusia

i nadchodzą

Lecę chłopakom pokibicować, bo jednym okiem patrząc widzę, że sobie radzą

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Kurde! Jak ja posieję, to nie kwitnie
No może aksamitki mi wychodzą
Dyńki podziwiam. Ja nigdy nie wiem, kiedy zrywać więc moje jeszcze na krzakach

Dyńki podziwiam. Ja nigdy nie wiem, kiedy zrywać więc moje jeszcze na krzakach

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu u mnie kopce też się pojawiły, szczególnie w miejscach gdzie podlewałam
zobaczymy na wiosnę ile cebul tulipanów zeżarły
Ślicznie przystroiłaś okno
jak tu nie lubić miechunki 

Ślicznie przystroiłaś okno

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Rózyczki piękne
i te dynie
a co to za granatowa papryka ? farbowana 

Muszę jutro zaciągnąc gości na spacer - w ubiegłym roku było pełno miechunki, wiosną były buldożery - ale może coś wyrosło...?
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WOW ale piękna dekoracja przy oknie
, ściągnę miechunkę mam, tylko jarzębiny brak, trzeba na szaberek się udać
.
Ta róża czerwona w pierwszej chwili myślałam że to mak-świetnie wygląda. Teraz róże ładniej kwitną bo robale się pochowały. Ja wsadziłam kilka jednorocznych i też mi nie zakwitły, nie pamiętam jakiś powojnik przy domku dla dzieci wsadziłam , wlazł już kurcze do środka przez nieskończone poddasze i dziurę przez drzwi, ale nie zakwitł.
. Ale w tym roku mam sukces pierwszy raz udało mi się z maciejką, co prawda tylko trzy sztuki zakwitły
ale to już sukces. Zawsze rosła i w pewnym momencie ginęła- znaczy się podążam w dobrym kierunku
. Uwielbiam jak pachnie maciejka wieczorami, cóż z trzech sztuk zapachu nie poczułam rozmył się w przestrzeni ale sukces jest.

Ta róża czerwona w pierwszej chwili myślałam że to mak-świetnie wygląda. Teraz róże ładniej kwitną bo robale się pochowały. Ja wsadziłam kilka jednorocznych i też mi nie zakwitły, nie pamiętam jakiś powojnik przy domku dla dzieci wsadziłam , wlazł już kurcze do środka przez nieskończone poddasze i dziurę przez drzwi, ale nie zakwitł.

Gosiu świetny kolorek tej papryczki - czego to ludziska nie wymyślą - ja wczoraj na rynku widziałam zielone i fioletowe kalafiory
Powojnika znalazłam w e-clematisie

Powojnika znalazłam w e-clematisie

Pozdrawiam. Ewa
Gosiu a co to za dynie te takie gruszkowate
Superaśne
A będziesz z nich nasionka zbierać?
I jakie Ty masz cuda u siebie....fioletowa papryka
SZOK ! A one są słodkie w smaku czy ostre? A może to ozdobne?
Dekoracja okienna cudna
Szkoda ,że nie mam tych lampioników bo od razu bym zgapiła pomysł
Mikusia
A kopców to i u mnie coraz więcej się pojawia

I jakie Ty masz cuda u siebie....fioletowa papryka

Dekoracja okienna cudna

Mikusia

A kopców to i u mnie coraz więcej się pojawia

Pozdrawiam Amelia
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Małgoś to dlaczego ja myślałam, że Ty z Nowego i jak śmigamy na Gdańk to zawsze skręt na autostradę i z wizyty niciPEPSI pisze:Witam w kolejny urlopowy dzień. Pięknie dzisiaj słoneczko przygrzewało i byłam nim zachwycona do czasu, aż poszłam ze szpadlem zrywać darń. Jest bardzo, bardzo sucho.Podlewałam znowu, tym razem skupiłam się na drzewach, iglakach.
...Jestem ze Świecia, a dokładniej to mieszkam 2 km za nim.

A Ty pewnie swoje włości masz jeszcze przed zjazdem

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dzisiejsze słoneczko troszkę mnie rozczarowało.
Miłka - Zrywaj dyńki jak mają ogonek uschnięty
A co siejesz, że nie wychodzi?
Beatko - I ja go lubię. Udało mi się to zjawisko przez przypadek, ale w przyszłym roku powtórzę
Aniu - Straszyli mnie tą miechunką, że się rozpanoszy, ale ja jej nie pozwalam i dzięki niej kolorowo mam. I znajomi co roku pytają czy już rośnie, bo są chętni. A co do kretów....polałam wczoraj ogród preparatem Pożegnanie z kretem, co jakiś czas trzeba powtarzać. To taka substancja, która osiada na małych żyjątkach, kret je zjada , ma potem niestrawność i się wynosi z naszego sąsiedztwa. Nie wiem już sama, czym mam go przepędzać. Ja już próbowałam wszystkiego.
Mati - To taka odmiana papryki, Oda się nazywa.
Aguś - Jak chcesz miechunkę, to ja mam sporo. Możesz sobie gdzieś w kąciku posadzić.
Dorotko - Może nasionka były złe? Ja co roku sieję maciejkę i się rozrasta jak głupia. A to z miechunką to nie jarzębina, ale ognik. Jarzębiny strasznie chorują w tym roku. Poszłam do dwóch znajomych jarzębinowych drzewek przy drodze, ale korale miały na samym czubku, a one strasznie obolałe, jakby zeschnięte.
Ewo - Gratuluję, widzę że się nie poddajesz. Ja wiosną wyruszę na zakupy clematisów. A papryka po ugotowaniu jest zielona i bardzo smaczna.
Amelko - Ja z mieszkańcami tych kopców walczyłam całą jesień zeszłego roku....i nie znalazłam cudownego środka, bo go nie ma. Teraz stosowałam preparat Pożegnanie z kretem, zobaczymy na jak długo podziała.
Papryczka jest słodka, i jadalna jak najbardziej. Bardzo dobra. Nasionka z tych ozdobnych dyń jak chcesz to zbiorę.
Ilonko - A ja nie mam pojęcia dlaczego Ty tak myślałaś
Ale teraz już wiesz, że mieszkam przed zjazdem na autostradę. Nawiasem mówiąc...nie lubię nią jeździć. Na Gdańsk wybieramy starą drogę, no chyba że mamy mało czasu....to wtedy na autobankę
Pozdrawiam

Miłka - Zrywaj dyńki jak mają ogonek uschnięty

Beatko - I ja go lubię. Udało mi się to zjawisko przez przypadek, ale w przyszłym roku powtórzę

Aniu - Straszyli mnie tą miechunką, że się rozpanoszy, ale ja jej nie pozwalam i dzięki niej kolorowo mam. I znajomi co roku pytają czy już rośnie, bo są chętni. A co do kretów....polałam wczoraj ogród preparatem Pożegnanie z kretem, co jakiś czas trzeba powtarzać. To taka substancja, która osiada na małych żyjątkach, kret je zjada , ma potem niestrawność i się wynosi z naszego sąsiedztwa. Nie wiem już sama, czym mam go przepędzać. Ja już próbowałam wszystkiego.

Mati - To taka odmiana papryki, Oda się nazywa.
Aguś - Jak chcesz miechunkę, to ja mam sporo. Możesz sobie gdzieś w kąciku posadzić.
Dorotko - Może nasionka były złe? Ja co roku sieję maciejkę i się rozrasta jak głupia. A to z miechunką to nie jarzębina, ale ognik. Jarzębiny strasznie chorują w tym roku. Poszłam do dwóch znajomych jarzębinowych drzewek przy drodze, ale korale miały na samym czubku, a one strasznie obolałe, jakby zeschnięte.
Ewo - Gratuluję, widzę że się nie poddajesz. Ja wiosną wyruszę na zakupy clematisów. A papryka po ugotowaniu jest zielona i bardzo smaczna.

Amelko - Ja z mieszkańcami tych kopców walczyłam całą jesień zeszłego roku....i nie znalazłam cudownego środka, bo go nie ma. Teraz stosowałam preparat Pożegnanie z kretem, zobaczymy na jak długo podziała.
Papryczka jest słodka, i jadalna jak najbardziej. Bardzo dobra. Nasionka z tych ozdobnych dyń jak chcesz to zbiorę.

Ilonko - A ja nie mam pojęcia dlaczego Ty tak myślałaś

Pozdrawiam
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Gosiu ależ cudowne masz te białe dynie!
Pierwszy raz takie wiedzę!
Świetne są!
Dzięki Tobie wiem, że to co u mnie kwitnie to Marcinki.
Dzięki.
I u mnie w kąciku jest miechunka ale zastanawiam się czy jej nie dać eksmisji... ponoć taka ekspansywna...

Dzięki Tobie wiem, że to co u mnie kwitnie to Marcinki.

I u mnie w kąciku jest miechunka ale zastanawiam się czy jej nie dać eksmisji... ponoć taka ekspansywna...
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Wiesz jak chce się szybko odbędnić wypad z szybkim powrotem do teściowej to ....
Ale dobrze, że się wyjaśniło
A tak sobie pomyślałam w związku z budową I... za płotem, że też mnie odwiedzisz

Ale dobrze, że się wyjaśniło

A tak sobie pomyślałam w związku z budową I... za płotem, że też mnie odwiedzisz

Pozdrawiam - Ilona
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Mikusia pięknie ci zapozowała,a kopce kretów to znajomy widok,nie mam już sierści,zeby w te doły upychać.Chyba trzeba będzie zrobic przymusowe strzyżenie przed zimą.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj Pepsi z przebogatego w dobra wszelakie ogrodu
Dekorację okienną zrobiłaś śliczną
. Niebanalną, bez wszechobecnych nudnawych wrzosów.
Że miechunki są Twoje, to wiem, a czy ognik też Twój?
Dynie też masz oryginalne.
A jeśli o kreta chodzi, to ja, wykopawszy i unicestwiwszy setki pędraków, bardzo żałuję, że nie bywa u mnie krecik, który żywi się właśnie robactwem.
Wypadałoby więc podziękować mu za działalność
.
Pozdrawiam serdecznie, korzystaj z pogody, urlopu i ogrodu -
Jagoda

Dekorację okienną zrobiłaś śliczną

Że miechunki są Twoje, to wiem, a czy ognik też Twój?
Dynie też masz oryginalne.
A jeśli o kreta chodzi, to ja, wykopawszy i unicestwiwszy setki pędraków, bardzo żałuję, że nie bywa u mnie krecik, który żywi się właśnie robactwem.
Wypadałoby więc podziękować mu za działalność

Pozdrawiam serdecznie, korzystaj z pogody, urlopu i ogrodu -