Macie rację dziewczyny, miło jest czasami pooglądać stare fotografie.
Trzeba je jednak okrywać na zimę, najlepiej suchymi liśćmi. One w naturze rosną w lasach, głównie bukowych, a wiadomo ile z takich drzew spada.e-genia pisze:Krzysztof ja już myslałam że moje cyklameny sobie poradzą bo 2 lata kwitły a jednak zginęły.
Trzymam kciuki za za skuteczność twoich prac. Mam nadzieję że deszcze Ci w tym nie przeszkodziły.Ewakora pisze: ... czeka mnie jeszcze sadzenie cebulowych i to utrudnione, bo wszystko w donicach. Inaczej cebule nie mają szansy na dotrwanie do wiosny.
Jeśli chodzi o sadzenie cebulowych to znam to dobrze. W ciągu dwóch lat straciłem przez nornice 90% cebulowych. Teraz sadzę wyłącznie w doniczkach.
I tu się mylisz. Trawnik, a właściwie jak ja to nazywam, chwastnik jest i choć niewielki to dostarcza i zajęcia regularnieBufo-bufo pisze:Trawnika zdaje się zero?

To zależy od gatunku. Cyklameny purpurowe, dyskowate i bluszczolistne są w stanie zimować w naszych ogrodach. Jeśli chodzi o rosiczki to w ogrodzie zimują tylko okrągłolistna, długolistna, pośrednia i ewentualnie nitkowata, z tym że ta ostatnia pod dobrym przykryciem.Bufo-bufo pisze:Cyklameny miniaturowe i rosiczka rosną u mnie jako parapetówki, czy one by przezimowały na zewnątrz?
Powiem krótko, pogodaslila1 pisze:Różanecznik gęsty też u mnie rozpoczął kwitnienie. Nie wiem dlaczego, ale wiosną nie zaszczycił mnie kwiatami.

Dziękislila1 pisze:Bagienko jak zawsze przebogate w roślinność.