Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
Aniu widzę że poszalałaś z cebulowymi, ja już od kilku lat przestałam je kupować, szał tulipanowy mi minął. To co mam musi wystarczyć ale przyznaję że na wiosnę/ jak oczywiście nornice się nie dowiedzą gdzie je posadziłaś/ będzie pięknie.
Z tego,co ja wiem,to i jak w grudniu posadzisz to wyrosną...ale sroga ma byc zima w tym roku,oj,tak 

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No
widzisz Aniu , ja tam się nie znam , mnie mówiono że to musi się zdążyć ukorzenić , pewnie racja że można po przymrozkach 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
A ja sadzę cebulowe pod koniec września 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Czytam listę twoich zdobyczy i oczom nie wierze. Mega to będzie wyglądało
też mnie kusiły te szafirki w OBI
. Ostatecznie wzięłam pakę narcyzów pełnych i obiecałam sobie zamówić "pakiet" krokusów na allegroo ( mają fajne paki po 100 czy 200 szt)
Aniu, z tym sadzeniem to wszystko zależy od tego jaka będzie jesień. W tamtym roku dziewczyny sadziły nawet w grudniu (po tych wielkich allegroowych wyprzedażach) i wszystko wiosną zakwitło. Słyszałam, że grunt to pozwolić się cebulce zakorzenić

Aniu, z tym sadzeniem to wszystko zależy od tego jaka będzie jesień. W tamtym roku dziewczyny sadziły nawet w grudniu (po tych wielkich allegroowych wyprzedażach) i wszystko wiosną zakwitło. Słyszałam, że grunt to pozwolić się cebulce zakorzenić

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Sabinko czyli część posadzę na koniec września a resztę po przymrozku, na miejsce dalii i kann. Ja słyszałam, że ta zima też ma być taka łagodna jak ostatnia. Oby. Nie lubię zim.
Aniu -Annes77 -ja też tak zrobię.
Moniko wcale nie jest powiedziane, że nie miałaś racji.
Wszystko zależy, jak widać, od tego jaka zima nas czeka...
Mateuszu a ja słyszałam, że zimy ma praktycznie znów nie być. I takiej wersji wolę się trzymać.
Danusiu nornice wiedzą, że do mnie nie wolno zaglądać.
A tak serio mam zamiar wszystkie cebule w doniczkach bez dna posadzić.
Aniu -anym
Szczujecie wszędzie grzybami, aż mi ślinka na myśl o grzybowej leci. Jutro trzeba będzie skoczyć do lasu.
Ale najpierw na rynek skoczę po tę hortensję na jednej nodze, by ją ztiuningować, na taką na pniu.
Muli Blue:

Vanille Fraise Renhy:

Wejście na działkę. W końcu pergola została porośnięta, czyli to co lubię najbardziej -robi się busz:

A tu do buszu jeszcze trochę... Kiedy te krzaczory urosną?!
:

Aniu -Annes77 -ja też tak zrobię.

Moniko wcale nie jest powiedziane, że nie miałaś racji.

Mateuszu a ja słyszałam, że zimy ma praktycznie znów nie być. I takiej wersji wolę się trzymać.

Danusiu nornice wiedzą, że do mnie nie wolno zaglądać.

Aniu -anym

Szczujecie wszędzie grzybami, aż mi ślinka na myśl o grzybowej leci. Jutro trzeba będzie skoczyć do lasu.

Muli Blue:

Vanille Fraise Renhy:

Wejście na działkę. W końcu pergola została porośnięta, czyli to co lubię najbardziej -robi się busz:

A tu do buszu jeszcze trochę... Kiedy te krzaczory urosną?!

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Chyba wykopię wszystkie swoje powojniki i je wyślę paczką do Ciebie,żeby zobaczyły jak mają rosnąć
Jestem ciekawa jak poprowadzisz hortensję na pniu,może i ja zgapię ?

Jestem ciekawa jak poprowadzisz hortensję na pniu,może i ja zgapię ?
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Ja sadzę wtedy, kiedy mam coś do posadzenia. W ten sposób hiacynty lądują w gruncie wiosną (gdy przekwitną w domu) a w następnym roku kwitną razem z sadzonymi jesienią.
Myślę Aniu, że warto znaleźć dla cebulowych stałe miejsce - nie będziesz ich przecież rok w rok wywlekała z ziemi
a za rok kanny i dalie trzeba będzie gdzieś posadzić
W owczym pędzie pognałam za Tobą do biedry i naszarpałam niezłą pakę cebulek. Mam zamiar posadzić między liliowcami - one tak trochę później wystawiają kiełki - może nie zagłuszą
Myślę Aniu, że warto znaleźć dla cebulowych stałe miejsce - nie będziesz ich przecież rok w rok wywlekała z ziemi

W owczym pędzie pognałam za Tobą do biedry i naszarpałam niezłą pakę cebulek. Mam zamiar posadzić między liliowcami - one tak trochę później wystawiają kiełki - może nie zagłuszą

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Annes, jak przeczytałam twój komentarz z wysyłaniem powojników do Aneczki, to po raz pierwszy od dawna żałuję ze nie ma opcji "lubię to"
Moje też powinny jechać na taki kurs odpowiedniego zachowania się w ogrodzie

Moje też powinny jechać na taki kurs odpowiedniego zachowania się w ogrodzie

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu pieknie masz , bardzo mi sie podoba pomysl z dzbanem wylewajacy kwiaty chyba podkradne ten pomysl u mnie na skalniaku
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02

Ojojojoj,to moj multi blue leci samolotem na lekcje,tylko go dobrze naucz,ok? 
A zima to raczej sroga bedzie,bo dziewanny to w tym roku że hej,a bocianów juz nie ma i liscie spadaja z brzóz

A zima to raczej sroga bedzie,bo dziewanny to w tym roku że hej,a bocianów juz nie ma i liscie spadaja z brzóz

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ciiii Mateusz... ja nawet nie chcę tego słuchać!
Prawda Bartoszu? Kupiony u naszej forumowej Stasi. Polecam!
Babciabenia witaj u mnie.
Jeśli tylko masz ochotę to kopiuj pomysł. Będzie mi bardzo miło.
Sabinko Ty to jesteś mój słodziak.
U mnie po prostu zawsze jest co pokazać, bo mam 38 powojników. Gdybym miała z pięć, mogłoby być różnie...
Ruda masz rację. Nie zamierzam co roku wykopywać cebulowych. Sadzę je na miejscu dalii i kann, bo te dostały w tym roku niefortunne miejscówki, dalie szczególnie. Rozrosły się niebotycznie i strasznie panoszyły na rabatach, tłamsząc co nie co towarzystwo dookoła.
I cieszę się, że natchnęłam Cie do szarpania cebul z Biedry. Przecież wszyscy je chwalą a cena w porównaniu z innymi miodzio! No i odmiany są bardzo urocze. Pochwal się co kupiłaś.
Aniu wykopuj wszystkie i przyślij do mnie!
Nie ma sprawy! Tylko nie gwarantuję czy po reanimacji będę w stanie je oddać.
Kupiłam dziś dwie bukietówki...
Bobo, która pójdzie na miejsce Limelight, co ma za mało miejsca i hortensję Phantom, którą zamierzam prowadzić na kiju. Pierwsza jest ładniutkim małym krzaczkiem. A druga ma ino jedną wysoką gidyję z ogromniastym kwiatostanem, który na wiosnę zetnę(tylko sam kwiat) i od tego pułapu będzie startować korona.
Bardzo się cieszę z tych zakupów. I już nie mogę doczekać się przyszłego sezonu!
Zdjęcia później. Uciekamy na działkę.
Prawda Bartoszu? Kupiony u naszej forumowej Stasi. Polecam!
Babciabenia witaj u mnie.

Sabinko Ty to jesteś mój słodziak.

Ruda masz rację. Nie zamierzam co roku wykopywać cebulowych. Sadzę je na miejscu dalii i kann, bo te dostały w tym roku niefortunne miejscówki, dalie szczególnie. Rozrosły się niebotycznie i strasznie panoszyły na rabatach, tłamsząc co nie co towarzystwo dookoła.

Aniu wykopuj wszystkie i przyślij do mnie!

Kupiłam dziś dwie bukietówki...

Bardzo się cieszę z tych zakupów. I już nie mogę doczekać się przyszłego sezonu!
Zdjęcia później. Uciekamy na działkę.

Miłego działkowania