hoja kerrii
Re: hoja Kerri
Dokładnie taki sam listek hoi kerri w doniczce kupiłam 2 lata temu. Na szczęście miał kawałek sadzonki, o czym nie wiedziałam, bo po zakupie nie przesadzałam i tylko cierpliwie podlewałam na południowym oknie. Dziś ma już 7 listków i kwitła dwa razy. Nadal rośnie.
Pozdrawiam. Bożena.
Hoja Kerri Pomoc. :(
Witam wszystkich.
Kupilam jeden listek hoji kerri okolo rok temu.
czytalam ze z jednego listka jest baaardzo male prawdopodobienstwo prawie znikome by wychodowac calego kwiatka.
lecz po 5 miesiacach kolo kwiatka (bylo to lato) wyrosl maly hmmmm ,,pypec,, hehe.
wtedy myslalam ze cos po prostu wpadlo do doniczki i ulamalam to. zobaczylam bialy plyn wtedy pomyslalam ze urosla odnozka kwiatka a ja to urwalam:( i moje pytanie jest takie: czy to sie odbuduje? czy jest szansa ze urosnie z tego piekna hoja kerry? gdy dotykam ,,pypec,, jest suchy i boje sie ze obumarl:( z niecierpliwoscia czekam na odp!
Kupilam jeden listek hoji kerri okolo rok temu.
czytalam ze z jednego listka jest baaardzo male prawdopodobienstwo prawie znikome by wychodowac calego kwiatka.
lecz po 5 miesiacach kolo kwiatka (bylo to lato) wyrosl maly hmmmm ,,pypec,, hehe.
wtedy myslalam ze cos po prostu wpadlo do doniczki i ulamalam to. zobaczylam bialy plyn wtedy pomyslalam ze urosla odnozka kwiatka a ja to urwalam:( i moje pytanie jest takie: czy to sie odbuduje? czy jest szansa ze urosnie z tego piekna hoja kerry? gdy dotykam ,,pypec,, jest suchy i boje sie ze obumarl:( z niecierpliwoscia czekam na odp!
Re: Hoja Kerri Pomoc. :(
Musisz poczekać dać czas kwiatowi, może po bokach odbije jeszcze od ułamanego pędu 

Haha, no musisz się uzbroić w cierpliwość
Ja hodowałam carnosę z jednego liścia i też już ją chciałam wywalić, ale w końcu puściła się
Tak więc cierpliwości
PS widziałam u kogoś ostatnio zdjęcie takiej większej kerrii, naprawdę świetna 

wyrzucic nie wyrzuce będę 3mala az wypusci kwiatki:) będę tez cierpliwa mam nadzieje ze zobacze jakas nowa galazke:) rowniez widzialam pieknie dojrzala kerri, az oczy trudno oderwac co nie:)
dziekuje bardzo za odpowiedzi !!
dziekuje bardzo za odpowiedzi !!
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hoja kerrii
Witam. Tez wtopilam sie kupujac walentynkowa kerrii.
Czlowiek rodzi sie durny, a potem sie pogarsza chyba. I wlasnie tez czytalam, ze czasem taki listek potrafi odbic, ale nie każdy i jeśli w ogole, to trwa to bardzo dlugo. Kazda rada w temacie mile widziana, bo jednak wolalabym roslinke, a nie taki bibelocik.

Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli listek H. kerri jest posadzony choćby z małym kawałkiem łodygi, to jest szansa na pojawienie się pędu. Jeśłi tylko sam liść i ogonek - to nie.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Ukorzenisz,ale nie w wodzie,
W wodzie bardzo szybko Ci zgnije,włóż ją do mchu sphagnum lub do perlitu czy seramisu.
W wodzie bardzo szybko Ci zgnije,włóż ją do mchu sphagnum lub do perlitu czy seramisu.
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moj bibelocik odbija. Stal od listopada, dzis znalazlam taki "bacik". Bylam pewna, ze nie ma tam ani drobiny lodygi, choc w gestwinie korzeni u podstawy liscia ciezko sie bylo czegokolwiek dopatrzec.

Kinga
- MT89
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 21 maja 2014, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:

Moja Hoja kerrii to spełnienie moich marzeń, gdyż dwa lata temu po raz pierwszy ujrzałam ją w Tesco, ale później nie byłam zdecydowana i wahałam się, więc musiałam obejść się smakiem. Jednak w zeszłym roku mój mężczyzna, w walentynkowy wieczór, przyjechał z pracy z takim oto prezentem. Ucieszyłam się, bo kwiatuszek jest fikuśny, ale przeczytałam, że raczej już pozostanie w takiej postaci. Ok, dość opowiadania, bo piszę tu, aby zapytać, czy to co jest między listkami to może być pęd? I czy mam szansę, że ta Hoja się rozrośnie? (Chociaż w tej postaci też jest śliczna)

- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MT89!
To niestety wygląda na korzeń, ale "Nie porzucaj nadzieje, jakoć się kolwiek dzieje".
To niestety wygląda na korzeń, ale "Nie porzucaj nadzieje, jakoć się kolwiek dzieje".
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- MT89
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 21 maja 2014, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź
Staram się zawsze myśleć pozytywnie, ale jeśli hojka się nie rozrośnie to trudno. Kwiatuchy lubią czasem robić niespodzianki, a zwłaszcza, jeśli nie ma się dla nich czasu ;) , wiec poczekam cierpliwie.