Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa

- Storczykowa

- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Pięknie na twoim oknie, super że udało ci się wreszcie zdobyć Pink Panther
Też dwupędowy jak mój, i dużo pączków, przygotuj się na conajmniej pół roku kwitnienia
Też dwupędowy jak mój, i dużo pączków, przygotuj się na conajmniej pół roku kwitnienia
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa

tak, jest dwupędowy. pączków ma 7 jeszcze. naprawdę kwitnie pół roku? z moich Phal. tylko żółty (który jest trochę podobny do tego, tylko ma inny kolor) kwitł 5-6 miesięcy, żaden nie kwitł dłużej. byłoby super, gdyby długo kwitł, bo strasznie mi się podoba. ten drugi Phal. też jest w kropki, ale inny.Jeanne pisze:Pięknie na twoim oknie, super że udało ci się wreszcie zdobyć Pink Panther![]()
- Storczykowa

to fajnie ;)
a ja czekam na wystawę ;) za tydzień o tej porze być może już jakieś storczyki z wystawy będą w moim pokoju. jak się uda. w piątek (10.10.) T. niestety pracuje, więc będę musiała jechać 9.10 i sobie zająć jakieś ciekawe storczyki, bo w 2. i 3. dzień wystawy nie ma szans na spotkanie Vandy. Vanda to storczyk bardzo rzadki, zwykle na wystawach jest tylko kilka i szybko się sprzedają, więc im szybciej będę na wystawie tym lepiej. a chcę w końcu mieć moją wymarzoną Vandę. za długo już czekam. i chciałabym też Phal. z liśćmi w kropki.
a ja czekam na wystawę ;) za tydzień o tej porze być może już jakieś storczyki z wystawy będą w moim pokoju. jak się uda. w piątek (10.10.) T. niestety pracuje, więc będę musiała jechać 9.10 i sobie zająć jakieś ciekawe storczyki, bo w 2. i 3. dzień wystawy nie ma szans na spotkanie Vandy. Vanda to storczyk bardzo rzadki, zwykle na wystawach jest tylko kilka i szybko się sprzedają, więc im szybciej będę na wystawie tym lepiej. a chcę w końcu mieć moją wymarzoną Vandę. za długo już czekam. i chciałabym też Phal. z liśćmi w kropki.
A może, tak na próbę, jakiemuś dłużej już odpoczywającemu, zafunduj sześciotygodniowy stresikStorczykowa pisze:dopiero ci przekwitły a już pędy puszczają... moje nie chcą puścić pędów i nie wiem, jak je do tego skłonić. chciałabym ujrzeć na moich Phalaenopsisach pędziki.orion pisze:Jolu witam w moim wątku.Miło mi że Ci się podoba. Niestety coraz więcej z moich storczyków przekwita albo już przekwitło, ale widac już na niektórych nowe pędy, inne przyrastają w masę zieloną, a ja uzupełniam moją kolekcję o kolejne wymarzone phalaenopsisy.
Dzisiaj kupiłam na allegro jasnofioletowego z białą warżką. Takiego jak Smoczyca ma na avatarze.
Pozdrawiam, Baśka
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Mój kwitł 7 miesięcy, tzn może 5-6 miesięcy z pączków które miał jak go kupiłam, a w międzyczasie wypuścił jeszcze 9 nowychStorczykowa pisze:
tak, jest dwupędowy. pączków ma 7 jeszcze. naprawdę kwitnie pół roku? z moich Phal. tylko żółty (który jest trochę podobny do tego, tylko ma inny kolor) kwitł 5-6 miesięcy, żaden nie kwitł dłużej. byłoby super, gdyby długo kwitł, bo strasznie mi się podoba. ten drugi Phal. też jest w kropki, ale inny.
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki