Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa pokazuj man te piękności czym prędzej :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusia, czekamy na zdjęcia :shock: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

już mam fotki, więc je wstawię. na razie ten Phal. jest jeszcze w większości w pąkach, ale jak rozwinie wszystkie to mu znowu zrobię fotki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Wow :shock: :shock: :shock: same piękności :P
Ale i tak ten falenopsis

Obrazek

pozostaje moim faworytem :twisted: Jak tylko spotkam takiego, nie będę się zastanawiać nawet chwilki :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten Phalaenopsis rzeczywiście jest ładny. jak go kupiłam miał tylko 2 lub 3 kwiaty rozwinięte, a potem rozwinął pąki i wygląda teraz tak jak na zdjęciu.
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Wow , imponujący widok ..
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusia, piękne te Twoje nabytki. Szczególnie mi się podoba ten na przedostatnim zdjęciu :shock: :D W ogóle Twój parapet prezentuje się rewelacyjnie, :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten co jest na przedostatnim jest na prawie wszystkich fotkach. a co do okna, teraz tylko jedno kwitnie, bo na drugim nie kwitnie żaden storczyk.

a za tydzień wystawa.... nie umiem się doczekać.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Pięknie na twoim oknie, super że udało ci się wreszcie zdobyć Pink Panther :wink:
Też dwupędowy jak mój, i dużo pączków, przygotuj się na conajmniej pół roku kwitnienia :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeanne pisze:Pięknie na twoim oknie, super że udało ci się wreszcie zdobyć Pink Panther :wink:
Też dwupędowy jak mój, i dużo pączków, przygotuj się na conajmniej pół roku kwitnienia :lol:
tak, jest dwupędowy. pączków ma 7 jeszcze. naprawdę kwitnie pół roku? z moich Phal. tylko żółty (który jest trochę podobny do tego, tylko ma inny kolor) kwitł 5-6 miesięcy, żaden nie kwitł dłużej. byłoby super, gdyby długo kwitł, bo strasznie mi się podoba. ten drugi Phal. też jest w kropki, ale inny.
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Duśka, Ty to masz "storczykowe łapki" - gratulacje. Nowe nabytki piękne, niech Ci obficie i długo kwitną. :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to fajnie ;)

a ja czekam na wystawę ;) za tydzień o tej porze być może już jakieś storczyki z wystawy będą w moim pokoju. jak się uda. w piątek (10.10.) T. niestety pracuje, więc będę musiała jechać 9.10 i sobie zająć jakieś ciekawe storczyki, bo w 2. i 3. dzień wystawy nie ma szans na spotkanie Vandy. Vanda to storczyk bardzo rzadki, zwykle na wystawach jest tylko kilka i szybko się sprzedają, więc im szybciej będę na wystawie tym lepiej. a chcę w końcu mieć moją wymarzoną Vandę. za długo już czekam. i chciałabym też Phal. z liśćmi w kropki.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Storczykowo, gratuluję udanego "polowania" :)

Obrazek

Ten kwiatek jest baaaardzo urodziwy ;:215 i jeszcze ma dwa pędy, jak piszesz ;:138

Gratuluję :!: także wspaniałego okna, robi wrażenie :!: :)
Pozdrawiam, Baśka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Storczykowa pisze:
orion pisze:Jolu witam w moim wątku. :) Miło mi że Ci się podoba. Niestety coraz więcej z moich storczyków przekwita albo już przekwitło, ale widac już na niektórych nowe pędy, inne przyrastają w masę zieloną, a ja uzupełniam moją kolekcję o kolejne wymarzone phalaenopsisy. :) Dzisiaj kupiłam na allegro jasnofioletowego z białą warżką. Takiego jak Smoczyca ma na avatarze.
dopiero ci przekwitły a już pędy puszczają... moje nie chcą puścić pędów i nie wiem, jak je do tego skłonić. chciałabym ujrzeć na moich Phalaenopsisach pędziki.
A może, tak na próbę, jakiemuś dłużej już odpoczywającemu, zafunduj sześciotygodniowy stresik :?: Mniej światła = dalej od okna i mała susza :?: Potem full wypas = powrót do ładnego podlewania, może nawet lekkie nawożenie i dobre okno ... hmmm :roll: choć z tym może być największy problem, bo zbliża się czas krótkich i pochmurnych dni :(
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Storczykowa pisze:
tak, jest dwupędowy. pączków ma 7 jeszcze. naprawdę kwitnie pół roku? z moich Phal. tylko żółty (który jest trochę podobny do tego, tylko ma inny kolor) kwitł 5-6 miesięcy, żaden nie kwitł dłużej. byłoby super, gdyby długo kwitł, bo strasznie mi się podoba. ten drugi Phal. też jest w kropki, ale inny.
Mój kwitł 7 miesięcy, tzn może 5-6 miesięcy z pączków które miał jak go kupiłam, a w międzyczasie wypuścił jeszcze 9 nowych :wink: i te kwiaty były miesiąc dłużej jeszcze
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”