Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Aniu - u ciebie jak zwykle kolorowo i pięknie. Posłuchałam twojej rady i już sobie wyobrażam tego kolumnowego iglaka na rabacie - chyba będzie to cis wojtek. Może możesz mi poradzic też jakieś fajne odmiany traw? Takie, nad którymi będę umiała zapanowac?
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcie pierwsze ;:oj piękne a agawa ogromna ;:108
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Hortensje to moje ulubione krzewy - pieknie Tobie rosną ;:167
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jak zwykle nasyciłam oczęta pięknymi kolorami i widokami w Twoim ogrodzie ;:63
Też mam pysznogłówkę cytrynową i bardzo mi się podoba, kupiłam sadzonkę na moim ryneczku...myślałam że to bylina. Teraz muszę pamiętać żeby zebrać nasionka.
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Taką właśnie fuksję miałam wiele lat, aż do tegorocznego jej uśmiercenia. Jest bardzo fajna. Nawet kiedyś drzewko z niej uczyniłam, ale...oddałam upartej koleżance.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, wspaniale jest tak o poranku pospacerować po Twoim ogrodzie :tan jak zawsze piękne widoki pokazałaś ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu wiem wiem :wink: Mnie się marzy cały wianuszek z rajskich jabłuszek (nawet się zrymowało ;:306), tylko gdzie je zdobyć?
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu pysznogłówka nawet jednoroczna fajniutka a deszcz już chyba miałaś ?U mnie teraz codziennie po trochu pada. :D ;:138
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu dobrze że do mnie zajrzałaś nie wiem jak mogłaś mi zginąć :oops: , nadrobiłam obrazkowo wątek , tyle piękności u Ciebie i mimo przejściowej suszy dalej pięknie wszystko wygląda. ;:180 .
Masz tyle różnych odmian, że już nawet nie wiem które mi się podobały ale na pewno pomożesz mi z zagatką co to za dwa kwiaty wstawione u mnie biały i niebieski w ostatniej serii
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Aniu... ;:196
Ależ cudowne fotki robisz... Wspaniale się prezentuje Twój ogród... ;:215
Żurawki takie dorodne i Trawy pięknie kwitną... To mój konik ostatnio... :wink:
A Fuksje uwielbiam... Są niesamowite, mimo, że lubi je mączlik, i tak co roku są w moim ogrodzie doniczkowym... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,Twój fragment domu z ukwieconym oknem i piękną zielenią przed domem to po prostu bajka ,aż chce się przebywać w takim otoczeniu,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168 :wit
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Wianuszek rewelacyjny ;:215
Przepiękne widoczki pokazujesz :D
Cieplutko Pozdrawiam miłego wieczorku Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu na trzecim zdjęciu na poprzedniej stronie co to za wybarwiona na różowo hortensja zerka z oddali? Niech zgadnę. Czyżby Pinky Winky?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

U Ciebie ciągle lato ;:oj . I dobrze, bo deszczowa pogoda jest potrzebna, ale dobija psychicznie. Ja 'nie żyję', bez słońca i kolorów ;:185 . Dzisiaj byłam u znajomej w sklepie ogrodniczym i zamówiłam kilka torebek różnych nasion kwiatów. Jak się wiosną przepracuję, to będę Cię 'ścigać' ;:134 . Na razie oglądałam ładne tulipany ;:223 . Nie pytaj, ile przywiozłam ;:161 .
Myślę, że większość z nas na forum, to takie sroki; co zobaczą, to 'muszą' mieć ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś cis Wojtek jak najbardziej się nadaje tylko musisz wiedzieć, ze bardzo wolno rośnie. Ja mam maluszka od trzech lat i przyrósł niewiele. No cóż ponoć ogrodnictwo uczy cierpliwości. Jeśli chodzi o bezproblemowe trawy to polecam rozplenicę japońską, niżej wstawię zdjęcie. Wydmuchrzyca piaskowa na Twoich piaskach też by się fajnie sprawowała ale koniecznie musiałabyś posadzić ją do dużej donicy a potem na rabatę bo się rozłazi.

Matii agawa ma 17 lat i jest już tak duża, że przeraża mnie myśl o transportowaniu jej do piwnicy ;:219

Ewuniu nie da się ukryć, że kochasz hortensje, byłam u Ciebie i podziwiałam wszystkie a każda z nich piekna ;:63

Tereniu ja też byłam przekonana, że to bylina bo tak pisało na paczuszce z nasionami ale jedna z forumowych koleżanek miała w zeszłym roku i niestety nie przetrwała. Dobrze, że kwitnie w pierwszym roku, będziemy siać Tereniu ;:108 Buziaczki ;:196

Gosiu te moje fuksje mają już cztery lata i z wiekiem kwitną coraz gorzej. W przyszłym roku będę zmuszona je przesadzić i częsciej nawozić.

Tesiu spaceruj ile dusza zapragnie ;:108 tacy fajni goście to dla mnie sama przyjemność ;:196

Aguś wianek z rajskich jabłuszek na pewno byłby piękny ale Twój bukszpanowy też jest ciekawy. Jesienią możesz dołożyć jesienne akcenty a później świąteczne. Jest bardzo uniwersalny ;:108

Beatko w niedzielę trochę popadało i jest już o wiele lepiej ;:138 ale gdyby jeszcze popadało wcale bym się nie pogniewała

Dorotko fajnie, że jesteś ;:196 i tyle ciepłych słów napisałaś o moim ogrodzie, dziękuję Ci kochana ;:168 Zaraz biegnę do Ciebie obejrzeć te zagadkowe roślinki.

Dorotko witaj ;:196 trawy zaraz po kwiatach są moimi ulubionymi roślinami tylko miejsca już tak mało a jeszcze tyle jest wspaniałych odmian. Fuksje lubię ale z przechowywaniem też coraz gorzej bo piwnica nie wielka :(

Martuniu cieszę się, ze podoba Ci się mój ogród przed domem ;:196 Jest starszy od tego który jest za domem bo drzewa i krzewy już są bardzo rozrośnięte i kwiatów jest w nim mniej ale nawet taki bardzo mi się podoba.

Paolu miło Cię widzieć ;:138 fajnie , że już wróciłaś. Dziękuję za miłe słowa ;:196

Wandziu masz bystre oczy dobrze zgadłaś ;:108 to właśnie Pinky Winky.

Aniu pochwal się ile i jakie tulipany kupiłaś bo ja też się przymierzam i nawet przeglądałam już sklepy internetowe w poszukiwaniu fajnych odmian. Stwierdzam, że za dużo ich jest a człowiek chciałby mieć wszystkie ;:14 i to forum, które wkręca nas, że nie potrafimy się oprzeć i kupujemy ;:219

Obrazek Obrazek Obrazek

wydmuchrzyca i rozchodnik
Obrazek

Obrazek

ciekawe kwiaty dziewięćsiła
Obrazek

rozplenica japońska
Obrazek
Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany