Mój zielony świat cz.3
Re: Mój zielony świat cz.3
Aniu - u ciebie jak zwykle kolorowo i pięknie. Posłuchałam twojej rady i już sobie wyobrażam tego kolumnowego iglaka na rabacie - chyba będzie to cis wojtek. Może możesz mi poradzic też jakieś fajne odmiany traw? Takie, nad którymi będę umiała zapanowac?
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdjęcie pierwsze
piękne a agawa ogromna 

- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, jak zwykle nasyciłam oczęta pięknymi kolorami i widokami w Twoim ogrodzie
Też mam pysznogłówkę cytrynową i bardzo mi się podoba, kupiłam sadzonkę na moim ryneczku...myślałam że to bylina. Teraz muszę pamiętać żeby zebrać nasionka.
Pozdrawiam

Też mam pysznogłówkę cytrynową i bardzo mi się podoba, kupiłam sadzonkę na moim ryneczku...myślałam że to bylina. Teraz muszę pamiętać żeby zebrać nasionka.
Pozdrawiam

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Taką właśnie fuksję miałam wiele lat, aż do tegorocznego jej uśmiercenia. Jest bardzo fajna. Nawet kiedyś drzewko z niej uczyniłam, ale...oddałam upartej koleżance.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, wspaniale jest tak o poranku pospacerować po Twoim ogrodzie
jak zawsze piękne widoki pokazałaś 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu wiem wiem
Mnie się marzy cały wianuszek z rajskich jabłuszek (nawet się zrymowało
), tylko gdzie je zdobyć?

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Aniu pysznogłówka nawet jednoroczna fajniutka a deszcz już chyba miałaś ?U mnie teraz codziennie po trochu pada.

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Aniu dobrze że do mnie zajrzałaś nie wiem jak mogłaś mi zginąć
, nadrobiłam obrazkowo wątek , tyle piękności u Ciebie i mimo przejściowej suszy dalej pięknie wszystko wygląda.
.
Masz tyle różnych odmian, że już nawet nie wiem które mi się podobały ale na pewno pomożesz mi z zagatką co to za dwa kwiaty wstawione u mnie biały i niebieski w ostatniej serii

Masz tyle różnych odmian, że już nawet nie wiem które mi się podobały ale na pewno pomożesz mi z zagatką co to za dwa kwiaty wstawione u mnie biały i niebieski w ostatniej serii
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Aniu...
Ależ cudowne fotki robisz... Wspaniale się prezentuje Twój ogród...
Żurawki takie dorodne i Trawy pięknie kwitną... To mój konik ostatnio...
A Fuksje uwielbiam... Są niesamowite, mimo, że lubi je mączlik, i tak co roku są w moim ogrodzie doniczkowym...

Ależ cudowne fotki robisz... Wspaniale się prezentuje Twój ogród...

Żurawki takie dorodne i Trawy pięknie kwitną... To mój konik ostatnio...

A Fuksje uwielbiam... Są niesamowite, mimo, że lubi je mączlik, i tak co roku są w moim ogrodzie doniczkowym...

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,Twój fragment domu z ukwieconym oknem i piękną zielenią przed domem to po prostu bajka ,aż chce się przebywać w takim otoczeniu,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Aniu
Wianuszek rewelacyjny
Przepiękne widoczki pokazujesz
Cieplutko Pozdrawiam miłego wieczorku Ci życzę

Przepiękne widoczki pokazujesz

Cieplutko Pozdrawiam miłego wieczorku Ci życzę

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu na trzecim zdjęciu na poprzedniej stronie co to za wybarwiona na różowo hortensja zerka z oddali? Niech zgadnę. Czyżby Pinky Winky?
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
U Ciebie ciągle lato
. I dobrze, bo deszczowa pogoda jest potrzebna, ale dobija psychicznie. Ja 'nie żyję', bez słońca i kolorów
. Dzisiaj byłam u znajomej w sklepie ogrodniczym i zamówiłam kilka torebek różnych nasion kwiatów. Jak się wiosną przepracuję, to będę Cię 'ścigać'
. Na razie oglądałam ładne tulipany
. Nie pytaj, ile przywiozłam
.
Myślę, że większość z nas na forum, to takie sroki; co zobaczą, to 'muszą' mieć
.

Myślę, że większość z nas na forum, to takie sroki; co zobaczą, to 'muszą' mieć

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś cis Wojtek jak najbardziej się nadaje tylko musisz wiedzieć, ze bardzo wolno rośnie. Ja mam maluszka od trzech lat i przyrósł niewiele. No cóż ponoć ogrodnictwo uczy cierpliwości. Jeśli chodzi o bezproblemowe trawy to polecam rozplenicę japońską, niżej wstawię zdjęcie. Wydmuchrzyca piaskowa na Twoich piaskach też by się fajnie sprawowała ale koniecznie musiałabyś posadzić ją do dużej donicy a potem na rabatę bo się rozłazi.
Matii agawa ma 17 lat i jest już tak duża, że przeraża mnie myśl o transportowaniu jej do piwnicy
Ewuniu nie da się ukryć, że kochasz hortensje, byłam u Ciebie i podziwiałam wszystkie a każda z nich piekna
Tereniu ja też byłam przekonana, że to bylina bo tak pisało na paczuszce z nasionami ale jedna z forumowych koleżanek miała w zeszłym roku i niestety nie przetrwała. Dobrze, że kwitnie w pierwszym roku, będziemy siać Tereniu
Buziaczki
Gosiu te moje fuksje mają już cztery lata i z wiekiem kwitną coraz gorzej. W przyszłym roku będę zmuszona je przesadzić i częsciej nawozić.
Tesiu spaceruj ile dusza zapragnie
tacy fajni goście to dla mnie sama przyjemność
Aguś wianek z rajskich jabłuszek na pewno byłby piękny ale Twój bukszpanowy też jest ciekawy. Jesienią możesz dołożyć jesienne akcenty a później świąteczne. Jest bardzo uniwersalny
Beatko w niedzielę trochę popadało i jest już o wiele lepiej
ale gdyby jeszcze popadało wcale bym się nie pogniewała
Dorotko fajnie, że jesteś
i tyle ciepłych słów napisałaś o moim ogrodzie, dziękuję Ci kochana
Zaraz biegnę do Ciebie obejrzeć te zagadkowe roślinki.
Dorotko witaj
trawy zaraz po kwiatach są moimi ulubionymi roślinami tylko miejsca już tak mało a jeszcze tyle jest wspaniałych odmian. Fuksje lubię ale z przechowywaniem też coraz gorzej bo piwnica nie wielka
Martuniu cieszę się, ze podoba Ci się mój ogród przed domem
Jest starszy od tego który jest za domem bo drzewa i krzewy już są bardzo rozrośnięte i kwiatów jest w nim mniej ale nawet taki bardzo mi się podoba.
Paolu miło Cię widzieć
fajnie , że już wróciłaś. Dziękuję za miłe słowa
Wandziu masz bystre oczy dobrze zgadłaś
to właśnie Pinky Winky.
Aniu pochwal się ile i jakie tulipany kupiłaś bo ja też się przymierzam i nawet przeglądałam już sklepy internetowe w poszukiwaniu fajnych odmian. Stwierdzam, że za dużo ich jest a człowiek chciałby mieć wszystkie
i to forum, które wkręca nas, że nie potrafimy się oprzeć i kupujemy 
wydmuchrzyca i rozchodnik

ciekawe kwiaty dziewięćsiła
rozplenica japońska

Matii agawa ma 17 lat i jest już tak duża, że przeraża mnie myśl o transportowaniu jej do piwnicy

Ewuniu nie da się ukryć, że kochasz hortensje, byłam u Ciebie i podziwiałam wszystkie a każda z nich piekna

Tereniu ja też byłam przekonana, że to bylina bo tak pisało na paczuszce z nasionami ale jedna z forumowych koleżanek miała w zeszłym roku i niestety nie przetrwała. Dobrze, że kwitnie w pierwszym roku, będziemy siać Tereniu

Gosiu te moje fuksje mają już cztery lata i z wiekiem kwitną coraz gorzej. W przyszłym roku będę zmuszona je przesadzić i częsciej nawozić.
Tesiu spaceruj ile dusza zapragnie

Aguś wianek z rajskich jabłuszek na pewno byłby piękny ale Twój bukszpanowy też jest ciekawy. Jesienią możesz dołożyć jesienne akcenty a później świąteczne. Jest bardzo uniwersalny

Beatko w niedzielę trochę popadało i jest już o wiele lepiej

Dorotko fajnie, że jesteś

Dorotko witaj

Martuniu cieszę się, ze podoba Ci się mój ogród przed domem

Paolu miło Cię widzieć

Wandziu masz bystre oczy dobrze zgadłaś

Aniu pochwal się ile i jakie tulipany kupiłaś bo ja też się przymierzam i nawet przeglądałam już sklepy internetowe w poszukiwaniu fajnych odmian. Stwierdzam, że za dużo ich jest a człowiek chciałby mieć wszystkie

wydmuchrzyca i rozchodnik

ciekawe kwiaty dziewięćsiła

rozplenica japońska