Nie ma róży bez kolców - reaktywacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
arielka
100p
100p
Od: 3 maja 2012, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nie ma róży bez kolców - reaktywacja

Post »

Ewuniu :) Bardzo dziekuje za kilka slow o Heritage, kiedy moja nowo posadzona rozwinela pierwszy kwiatuszek pojechalam na rowerze do pobliskiej szkolki i kupilam kolejna. Czuje, ze zakochuje sie w rozach... Szczegolnie tych majacych urok starodawnych roz. Ktos mi juz napisal ze jezeli raz wpadnie sie w "angielki" to ciezko sie z tej manii wydostac- ja bym dodala " nie tylko angielki" ale cale setki roz wabia kolorami i zapachami...Teraz poluje na Sebastiana Kneippa. Napisz prosze, jak zaczela sie Twoja milosc do roz? Od poczatku chcialas zwiazac z roslinami swoje zycie zawodowe? Pozdrawiam i zycze duzo sloneczka
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jestem bardzo ciekawa jak wyglądają Twoje rabaty z perspektywy przy takim kwitnieniu.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa, piękne róże wiadomo, a żebyś widziała moją Harwannę od Ciebie - cud miód, pięknie się rozrasta w regularny krzaczek, zdrowia dla Dawida Ewuś i sił Wam życzę, pozdrawiam.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewcia, Rhapsody u Ciebie ma niesamowity kolor. Jednak to nie jest róża na słoneczne stanowisko ;:185 U Mamy w słońcu owszem - jest piękna, ale fiolety ukazują się dopiero przy przekwitaniu. Swoją - tę która się ukorzenia po odłamaniu w miejscu szczepienia też będę musiała przenieść w cień. Myślę jednak, że powinnam poczekać z tym co najmniej do wiosny, prawda? Dość już miała sensacji w swoim krótkim życiu :D U mnie ma słońce od rana do ok. 15-16 w pełni sezonu, ale mój ogród bardzo wilgotny, może to też będzie miało wpływ na wybarwienie? Bo na czarną plamistość i mączniaka rzekomego na pewno ;:306 Niedługo będę mogła zobaczyć różnicę między słoneczną a zacienioną Veilchenblau ;:65
Czy masz w ogrodzie Baron Girod de l'Ain? Możesz coś o niej powiedzieć? :?:
Miłego dnia ;:196

edit: Chciałam jeszcze zapytać o tę białą "rumiankową" bylinkę z tego zdjęcia: http://images63.fotosik.pl/1014/a4d377ace4d160c0med.jpg
Co to jest i jak długo kwitnie? :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Wow Ewciu i u Ciebie pięknie-różanie. Różyczki są dorodne i bardzo zdrowe. James powala :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ewuś, piękne róże, piękne pastelowe zestwienia i piękne zdjęcia, różany spektakl się zaczął ;:63, wszystkie królewny budzą zachwyt, naprawdę trudno się zdecydować która z nich najładniejsza, James Galway swoją wielkością i ilością kwiecia robi ogromne wrażenie, ale wszystkie pozostałe też cudne. Myślę, że mieszkając tak niedaleko od siebie i pogodę i klimat mamy raczej podobny, który w tym sezonie chyba wyjątkowo im sprzyja, gdyż i u mnie różane szaleństwo już trwa, szczególnie jeśli chodzi o zeszłoroczne nasadzenia, ale i wszystkie wiosenne pięknie się przyjęły, rozrosły i mają masę pączków ;:196, a Hipollyte kwitnie już na całego, a ja nie mogę się napatrzeć na kształt jej kwiatu, obłędny kolorek i wigor z jakim rośnie, teraz zaczyna Gruss an Aachen. Przy okazji podeślę Ci zdjęcia na pw tej angielki nn (ciekawa jestem czy masz już jej nazwę, bo ona bardzo mocno przypomina mi Kronprinsesse Mary) oraz tej jednej wciąż jeszcze nierozszyfrowanej może tym razem się uda. Dużo, dużo zdrówka dla Dawida, a co za tym idzie samych pogodnych, szczęśliwych i kolorowych dni :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

gloriadei pisze: [url=Rhapsody in Blue - też zaskakuje w tym roku ilością kwiatów! Obok w duecie z Charlesem A.
Obrazek Obrazek
Obrazek

!
Zaskakujące połączenie fioletu z morelką ale jakie świetne ;:215

Ta pnąca róża też bajeczna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam ogromny sentyment do Twojego ogrodu, był pierwszym różanym, który znalazłam na forum (nieważne, że to ten stary :wink:). James Galway zachwycająca. Zdawało mi się, że ją kupiłam, ale kwiat nie przypomina takiego ze znanych mi zdjęć, więc to pewnie pomyłka :( Ładna, ale na Jamesa muszę jeszcze zapolować 8-)
Róże i piwonie od Ciebie robią, co mogą, żeby mnie skusić na następne zakupy ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewciu, jak tam zdrówko syna?
Pokaż jeszcze jakieś fotki z ogrodu - jest tam już tak pięknie ;:224
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Ewuniu, ależ pięknie Ci kwitną różanki! ;:oj Ogród robi oszałamiające wrażenie, a przecież jest taki "młody". Rewelacja. Kiedy Ty masz na to wszystko czas kobieto???? ;:138 Jestem jak zwykle pod ogromnym wrażeniem. :D Serdeczności. ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Róże kwitnące tylko raz w sezonie są piękne ,ale jak ma się wielki ogród.Teraz przez przypadek przybyła mi następna a mam je już 2 szt Nuits de young i Maigolda ,teraz trzecia chyba Geschwindka hybryda Alpenfee .Dopiero co się doszukałam co to może być za róża w szkółce Sipa ,a zamawiałam Mme Boll ;:174 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Ewo - jakieś nowe wieści?
Marta
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Z powodu nawrotu choroby i krytycznego stanu zdrowia mojego syna nie mogę aktywnie uczestniczyć na forum.
Dziękuję wszystkim, którzy byli z nami i wspierali nas przez cały czas! ;:167

Proszę moderatora o zamknięcie wątku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”