becia123-Beatko Dziękuję, lato choć już z oddechem jesiennym ale kolorków jeszcze ma sporo.Róże bardzo ubogacają ogrody,żałuję,że na początku tak mało ich posadziłam,teraz trochę mnie na nie wzięło jak miejsca w ogrodzie brak na nowe nasadzenia
Ilonko2715; heliofitka-Iwonko Wciąż jeszcze kolorowo chyba dzięki różom,hortensjom.Mieczyki moje właśnie sadzę pod domkiem wzdłuż rabaty z liliowcami, tylko tam jest więcej miejsca, ale pod okapem sucho, trzeba od czasu do czasu podlewać

Ja już miałam jeden taki ciemno- czerwony Hibiskus , po 3 latach,po zimie przepadł.To nowe, zobaczymy ile wytrzymają
Ahortensji mam 10 już. Na jesień dokupiłam 2 a na wiosnę 2,poptem 1 jeszcze dostałam i tak juz się uzbierało.
Marzenko06 Ja bardzo lubię te kwitnące i pachnące hosty. Ummm,a jeszcze kilka takich właśnie kwitnie u mnie.
Lawendę Anouk kupiłam gdzieś pod koniec maja na wyprzedaże za połowę ceny 4 zł., więc się skusiłam,ale w domu później przeczytałam

,że ta francuzeczka zimuje tylko do - 5. Albo trzeba ją traktować jako roślinę jednoroczną albo wykopywać i zimować w piwnicy u nas.

Ja już znalazłam lokum dla niej potem oddam ją koleżance,ona ma piwnicę,jak przezimuje, to na wiosnę da ni kawałeczek sadzonki.
Ja też tak mam jak coś wypada w ogrodzie,to szkoda,szkoda ale zaraz szybko myślę, co tu można wsadzić nowego
mati1999-Mateuszu No czasami bywa,że kupimy coś co nie przezimuje.ale chociaż rok pocieszy.Wraz z jesienią może być spora znowu oferta róż także i w OBI.
Nasze Taterki i po słowackiej stronie to lubię

O a ty mi tu z Alpach , no pewnie,Alpy cudne,duże,,, jeszcze w nich nie byłam,,może kiedyś,kto wie
Tulap-Mateuszu Dzisiaj też robaczków nie ma,ale nie gwarantuję,że następnym razem ich nie będzie,bo kurcze lubię zdjątka z nimi

A na cebulowe jeszcze się do ogrodniczych nie wybierałam, za tymi wyjazdami nie było jeszcze czasu.Ale może jutro już pozaglądam po drodze co takiego już jest ??
A w górach świętokrzyskich byłam w maju,dla mnie wcale ni nudno, ja lubię takie łażenie,jeszcze św,Krzyż był, Rytwiany i jakieś inne Dworki
colli28-Olu Dziękuję,My ogrodomaniacy tak mamy już prawda,że lubimy dużo wszystkiego i kolorowo i różnorodnie ??
Margo2-Gosiu Wielkie dzięki za info o różyczkach

Emilien Guillot zostaje na liście dokupienia.
IWONA1311; Biedronka641-Alu; PEPSI-Małgosiu Dziękuję

.Góry to nie tylko piękno,widoki,powietrze ale i trochę polepszenie kondycji przez to chodzenie po kamieniach to w dół, to w górę.ale ja tak mogę duużo. Żałuję,że tylko tak mam daleko do gór,bo częściej tam byłabym.
Dzięki za tą nazwę ciemiężyca- sprawdziłam to ona,jeszcze mi nie kwitła,ale to widzę ciekawa roślinka
Dorotko350 Jeszcze raz wielkie dzięki za informacje o różyczkach

A Doktorek dobrze znosi stanowisko słoneczne,bo tylko takie mam.Oj , szkoda,że ta Comte de Chambord, taka wrażliwa.A jeżówki to same kuszą mnie dalej lub wciąż
A Taterki to też kocham,to prawda,można tam naładować akumulatorki,oj można
Malgosiu1960WAW!!Dzięki za pochwałki,ale już przez ostanie 2 lata też mi się przytyło,latka lecą figurka się zmienia.Przez dwadzieścia parę lat miałam rozmiar 38,a teraz już nie

:
Nie miałam nicostrego bo na dzwoneczeki tojada miała ochotę,alekorznie balej były i nic z tego.Ogrodowej pamiątki z gór nie mam
anym-Aniu Ja o niebo wolę góry,łażenie,takie widoki niż leżenie plackiem na plaży

Vanilka

Hortensja MAGICAL FIRE -tegoroczny wiosenny zakup

Budleja Dawida

Róża Chippendale kupiona na jesieni,ale kwiatów ma oszczędnie, może na drugi rok będzie bardziej bogata w kwiaty ???

Róża Louise Odier też kupiona na jesieni ,pięknie kwitnie dużo ma kwiatów

POULMAN

Kosmos

NN

Kronenberg