Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Aniu, trudny wybór przed Tobą. Jeśli chodzi o róże Comte de Chambord, to ja ze swojej nie jestem zadowolona ;:185 Jest u mnie od jesieni 2012 i bardzo mało urosła, słabo kwitnie i łapie ją plamistość. Drugi raz bym jej nie kupiła... ale może mi się taka słaba trafiła... nie wiem. Jeśli miałabym wybierać to Leonardo. Mój chociaż młody to ładnie kwitł...właśnie czekam na drugie kwitnienie. Jest całkowicie zdrowy i krzaczek zbudowała zgrabniejszy.
Astrid Graffin nie mam, więc się nie wypowiadam, ale Doktorek jest u mnie od wiosny i jak na razie mocno urósł... ma ponad 2 metry :shock: w pierwszym roku. Jest zdrowy i ma piękne, pachnące kwiaty. O reszcie pisałam u siebie.
Kusisz Aniu tymi jeżówkami, oj kusisz :wink:
A widoki z wycieczki w Tatry ;:333 Można naładować akumulatory :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,ale fajna laska z ciebie,pozazdrościć nie gór,a takiej figury. ;:180 Nie skubniesz jakiejs roslinki do ogrodu?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu ależ pięknie i ta roślinność, pozytywnie zazdroszczę ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

becia123-Beatko Dziękuję, lato choć już z oddechem jesiennym ale kolorków jeszcze ma sporo.Róże bardzo ubogacają ogrody,żałuję,że na początku tak mało ich posadziłam,teraz trochę mnie na nie wzięło jak miejsca w ogrodzie brak na nowe nasadzenia ;:7

Ilonko2715; heliofitka-Iwonko Wciąż jeszcze kolorowo chyba dzięki różom,hortensjom.Mieczyki moje właśnie sadzę pod domkiem wzdłuż rabaty z liliowcami, tylko tam jest więcej miejsca, ale pod okapem sucho, trzeba od czasu do czasu podlewać ;:173 Ja już miałam jeden taki ciemno- czerwony Hibiskus , po 3 latach,po zimie przepadł.To nowe, zobaczymy ile wytrzymają :D
Ahortensji mam 10 już. Na jesień dokupiłam 2 a na wiosnę 2,poptem 1 jeszcze dostałam i tak juz się uzbierało. ;:138

Marzenko06 Ja bardzo lubię te kwitnące i pachnące hosty. Ummm,a jeszcze kilka takich właśnie kwitnie u mnie.
Lawendę Anouk kupiłam gdzieś pod koniec maja na wyprzedaże za połowę ceny 4 zł., więc się skusiłam,ale w domu później przeczytałam ;:101 ,że ta francuzeczka zimuje tylko do - 5. Albo trzeba ją traktować jako roślinę jednoroczną albo wykopywać i zimować w piwnicy u nas. :twisted: Ja już znalazłam lokum dla niej potem oddam ją koleżance,ona ma piwnicę,jak przezimuje, to na wiosnę da ni kawałeczek sadzonki.
Ja też tak mam jak coś wypada w ogrodzie,to szkoda,szkoda ale zaraz szybko myślę, co tu można wsadzić nowego ;:60

mati1999-Mateuszu No czasami bywa,że kupimy coś co nie przezimuje.ale chociaż rok pocieszy.Wraz z jesienią może być spora znowu oferta róż także i w OBI.
Nasze Taterki i po słowackiej stronie to lubię ;:167 O a ty mi tu z Alpach , no pewnie,Alpy cudne,duże,,, jeszcze w nich nie byłam,,może kiedyś,kto wie

Tulap-Mateuszu Dzisiaj też robaczków nie ma,ale nie gwarantuję,że następnym razem ich nie będzie,bo kurcze lubię zdjątka z nimi :) A na cebulowe jeszcze się do ogrodniczych nie wybierałam, za tymi wyjazdami nie było jeszcze czasu.Ale może jutro już pozaglądam po drodze co takiego już jest ??
A w górach świętokrzyskich byłam w maju,dla mnie wcale ni nudno, ja lubię takie łażenie,jeszcze św,Krzyż był, Rytwiany i jakieś inne Dworki

colli28-Olu Dziękuję,My ogrodomaniacy tak mamy już prawda,że lubimy dużo wszystkiego i kolorowo i różnorodnie ??

Margo2-Gosiu Wielkie dzięki za info o różyczkach ;:196 Emilien Guillot zostaje na liście dokupienia.

IWONA1311; Biedronka641-Alu; PEPSI-Małgosiu Dziękuję ;:196 .Góry to nie tylko piękno,widoki,powietrze ale i trochę polepszenie kondycji przez to chodzenie po kamieniach to w dół, to w górę.ale ja tak mogę duużo. Żałuję,że tylko tak mam daleko do gór,bo częściej tam byłabym.
Dzięki za tą nazwę ciemiężyca- sprawdziłam to ona,jeszcze mi nie kwitła,ale to widzę ciekawa roślinka ;:333

Dorotko350 Jeszcze raz wielkie dzięki za informacje o różyczkach ;:196 A Doktorek dobrze znosi stanowisko słoneczne,bo tylko takie mam.Oj , szkoda,że ta Comte de Chambord, taka wrażliwa.A jeżówki to same kuszą mnie dalej lub wciąż ;:306
A Taterki to też kocham,to prawda,można tam naładować akumulatorki,oj można

Malgosiu1960WAW!!Dzięki za pochwałki,ale już przez ostanie 2 lata też mi się przytyło,latka lecą figurka się zmienia.Przez dwadzieścia parę lat miałam rozmiar 38,a teraz już nie ;:29 :
Nie miałam nicostrego bo na dzwoneczeki tojada miała ochotę,alekorznie balej były i nic z tego.Ogrodowej pamiątki z gór nie mam :;230

anym-Aniu Ja o niebo wolę góry,łażenie,takie widoki niż leżenie plackiem na plaży ;:183

Obrazek
Vanilka
Obrazek
Obrazek
Hortensja MAGICAL FIRE -tegoroczny wiosenny zakup
Obrazek
Budleja Dawida
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Róża Chippendale kupiona na jesieni,ale kwiatów ma oszczędnie, może na drugi rok będzie bardziej bogata w kwiaty ???
Obrazek
Róża Louise Odier też kupiona na jesieni ,pięknie kwitnie dużo ma kwiatów
Obrazek
Obrazek
POULMAN
Obrazek
Kosmos
Obrazek
NN
Obrazek
Kronenberg
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przycinasz budleję?czy sobie rośnie jak chce?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateuszu Przed mrozami trochę o połowę przytnę A Na wiosnę jak już wypuszcza listki wycinam wszystkie stare do miejsca,gdzie jest żywe oczko z listkami ;:108
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Róża Louise Odier podobna do mojej Heidi Klum :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateuszu Hee, he na Heidi Klum ( moim zdaniem jest piękniejsza) miałam wielką chętkę,ale na jesieni ją nie dostałam więc kupiłam Louise Odier :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Widać że aktywnie spędzilaś urlop ;:333 .
Moja M Fire jeszcze w pąkach :evil:
Pozdrawiam. Ewa
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękny ogród widać zmiany jakie nastąpiły. Ten odętek jest różowy?Piękne hortensje i jeżówki.Wyprawa w góry i tyle roślin .
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Piękne zdjęcia z gór Aniu .Świetnie się bawiłaś też bym tak chciała :D Foteczki ogrodowe tez urocze. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, widoczki przepiękne i te w górach i te z ogrodu, ja wręcz odwrotnie na góry mogę sobie popatrzeć owszem, ale na zdjęciach, za żadne skarby świata nie dałabym się namówić na łażenie po nich, uwielbiam morze i choć czasem poleżeć też sobie lubię, to nie wyobrażam sobie leżenia plackiem przez cały dzień, więc wędrujemy na piechotkę do pobliskich miejscowości, ale brodząc w wodzie ;:306
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękne te łąki i takie ukwiecone. ;:170
Że też u mnie takich nie ma.
A te dzwonki....ekstra. ;:215
Góry zaliczyłaś, teraz czas na ogrodowe impresje i chyba niedługo już jesienne. :uszy
W wielu ogrodach kwitną już zimowity.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu! nie wiem jak się stało,ze dopiero jestem. Nadrobiłam zaległości i postaram się być już na bieżąco. Wspaniałe wojaże, pięknie wszystko utrwalone na fotkach ale działeczka rewelacyjna, energetyczna , powala na kolana. Wspaniałe kwitnienia - kolorowy zawrót głowy ;:108 Aniu, proszę podaj na pw źródło nabywania jeżówek. Są obłędne. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aneczko, w Twoim ogrodzie nie widać, że jesień tuż tuż. Bardzo zgrabnie zagospodarowałaś przestrzeń. Milin na palu nasunął mi myśl, czy by nie posadzić mojego żółtego przy paskudnym słupie energetycznym (mam dwa - słupy :( ), a w jego miejsce dać różę...
Podaj mi adres na PW, to podeślę Ci bulwki tojadu. Planuję wkrótce zrobić dużą bylinową rabatę, więc będę go przesadzać. U mnie rośnie bezproblemowo. Jedynie mączniaka łapał, ale chyba miał za ciasno, bo w tym roku wykopałam irysy syberyjskie i jest zdrowiutki. Może coś jeszcze przy okazji. Zapraszam.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”