Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Rozchodnik wysiany z nasion o jasnych kwiatach też wolno rośnie...chyba ta stara odmiana o bordowych kwiatach tylko tak szybko przyrasta.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,ten hibiskus jest cudowny ;:oj Moje,niestety,wymarzły,został tylko biały.A kupiony niebieski pod koniec sezonu kwitł na różowo.Czyżby podlewali go jak hortensje ?Ale może u was cieplej i dobrze przezimuje?Widzę zapał cię nie opuszcza i w ogrodzie ciągle coś zmieniasz :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne hosty i żurawki. Irga ma pełno owoców, ja niestety na razie muszę się powstrzymać od roślinek z wszelkimi niejadalnymi owocami bo mój synek uwielbia owoce i ostatnio zerwał czerwoną kuleczkę z kaliny na szczęście mama była blisko ;:3
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko ;:3 teraz to wszystko jest przerabiane, kolor może być efektem podlewania...ziemia też może mieć na to wpływ, zależy od zakwaszenia :wink: Hibiskus Forumka okryła korą i gałązkami iglastymi, przezimował...u Ciebie jest cieplej, posadzony w zacisznym miejscu powinien przezimować ;:108 W ogrodzie już mniej więcej jest tak jak powinno, chodzi mi o rośliny...przy żylistku będą jeszcze zmiany...na część rabat pójdzie kora i agrowłóknina...nie daję rady wszystkiego na czas oplewić, ciągle pada...dzisiaj znowu leje ;:145 chwasty ciągle odbijają.

Madziu ;:167 na malucha uważaj, jest dużo roślin trujących... liście też powodują uczulenia...upilnować trudno, lepiej uważać co się przynosi do ogrodu ;:131 Hosty kończą już sezon... po opadach gradu, liście miały dziury...w efekcie zaczynają obsychać...troszkę szkoda widać że jesień już blisko ;:173

Zobaczcie co dostałam, będzie ich więcej...przydadzą się na podwyższoną rabatę po przesadzeniu żylistka ;:108

Obrazek
Liść brunery, przepalony przez słonko...pozostałe są wycięte, wyglądają ładnie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, kamieni nigdy dość w ogrodzie ;:138
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Otoczaki są najtrwalsze, tylko w ziemię wchodzą...nawet ziemia wymieszana z piaskiem nic nie radzi...co jakiś czas trzeba je poprawiać...ale i tak się cieszę że będzie ich więcej...malutkie rośliny dostaną nowa rabatę ;:333
Nie mogę się napatrzeć jakie są ładne ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Ja również bardzo lubię kamienie w ogrodzie, nadają takiej naturalności a te , które dostałaś naprawdę są fajne ale pewnie też sporo ważą :;230 wiem co miałam ze swoimi jak jedną rabatę nimi obkładałam...z moim M ledwo udało nam się je doturlać ;:306 Piękne masz rozchodniki nie mam takich w moim ogrodzie ale pamiętam ile ich miała moja babcia i muszę je upolować. Ja dopiero zamówiłam brunerę i nie mogę się jej doczekać ;:65 a hortensję przebarwiające są piękne ;:167
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu :wit nie kupuj...karp nie opłaca się wysyłać są za ciężkie...mogę zebrać przekwitłe kwiatostany, z łatwością się rozmnażają...trzeba tylko zadołować doniczkę w ogrodzie, niech nasiona przemarzną. Później postawić na parapet okienny, siewki szybko wschodzą... ostatni rozchodnik był tak rozmnożony ;:108 Dobry wybór, Brunery to jedne z najokazalszych roślin z cudownym deseniem liści...jak zaczną podsychać trzeba je przyciąć, szybko odbijają i znowu zdobią.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anula :wit
Iglaczki ładne,ale dla mnie o tej porze roku najpiękniejsze są hortensje, zawsze zachwycam się nimi ;:167
Twoje też są piękne ;:108
A rozchodnik jak zaczyna się przebarwiać to zawsze mi szkoda lata,bo to znak,że jesień coraz bliżej :cry:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, widać, ze masz sporą wiedzę na temat roślin :idea:
Czas hortensji jest cudny :) Własnie zamierzam dokupić parę odmian i dosadzić u siebie, a co tam :idea:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy już wszystkie hortensje Ci zakwitły, można przyjechać zobaczyć? :wink:
U mnie wszystkie kwitną, najsłabiej dwie przesadzone jesienią.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu jakie ciekawe kamienie zdobyłaś. ;:138 Jeszcze nie widziałam o takim kolorze, piękne.
Właśnie nie wiem dlaczego otoczki coraz głębiej w ziemię zapadają, myślałam, że tylko u mnie i trudno ich później wyciągnąć.
Masz śliczne rozchodniki i ładne fotki im robisz . :)
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Aniu,Witaj piękne rozchodniki ;:138
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczka ;:3 Rozchodniki wyglądają coraz ładniej, chętnie pozbyła bym się nadmiernie rozrośniętych kęp...ale jak je ruszyć i zmniejszyć ;:224 Dobrze że Frol.......w tamtym roku...nie wzięłam innych odmian, kusiło ale się powstrzymałam...wybór był bardzo duży. Teraz nie było by gdzie nogi postawić ;:306

Mariolko ;:196 hortensje to dobry wybór, teraz naocznie zobaczyłam jak kwitną...dobrze że je posadziłam, nie mogę się napatrzeć na kwiatostany :D Co do wiadomości o roślinach to korzystam od kilku lat z czasopism o tematyce ogrodowej...najstarsze gazety są najcenniejsze ;:333 Ostatnio tylko wypożyczam z Biblioteki, rzadko kupuję.

Obrazek

Obrazek
Jolka ;:167 Hortensje zakwitły już wszystkie, jedną musiałam przesadzić...w tym miejscu powstaje nowa podwyższona rabata. Nie mam bardzo czasu na dokończenie...ostatnio koczuję w malinach...już mam dosyć ;:131
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Taju ;:3 kamienie trzeba co jakiś czas poprawiać, wymieszanie ziemi z piaskiem troszkę zapobiega wpadaniu...szczególnie na skalniakach takie rozwiązanie jest polecane. Jedna warstwa niedużych otoczaków, w przeciągu trzech lat jest zakopana w ziemi. Zazwyczaj nie zwraca się na to uwagi, dopiero jak przyjdzie coś przerobić...trzeba czymś podważyć kamień żeby wyszedł z ziemi. Kolor kamieni jest normalny, te są ubrudzone w piasku...powstaje rabata i obok kamienna ścieżka ;:108
Bartosz :wit dzięki...rozchodniki to jedne z najmniej problemowych bylin. Teraz są najbardziej ozdobne ;:333

Obrazek
Chryzantema zimująca w gruncie.
Obrazek

Świecznica.

Obrazek

Ognik.
Obrazek
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

No, Aneczko, aleś mnie zastrzeliła tym ognikiem. Ja się pięcioma żółtymi koralikami ekscytowałam ;:306
Zawilec Twój ślicznota absolutna. Coraz bardziej jesiennie i zaczynam wyglądać kwitnienia marcinków i chryzantem, a moje zaspały coś. Fakt, że chryzantemy, które mam, zawsze późno kwitły. Mam nadzieję, że zdążą przed przymrozkami.
Próbowałam ułożyć wykopane wapienie na rabatce, ale jakoś mi tam dziwnie wyglądają. Może dlatego, że niezbyt okazałe...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”