Ogród Andzi cz.3
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Andzi cz.3
Piękny kolor ma ten Hibiskus z chęcią bym go nabyła ale mam wiele wątpliwości co do jego zimowania...a widziałam w mojej okolicy ogromny krzew Hibiskusa i nie wiem czy on zimuje, czy jest co roku wykopywany na zimę...
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny hibcio,mój podobny
Syryskie u mnie jeszcze nie kwitna ale pączki widze mają

Syryskie u mnie jeszcze nie kwitna ale pączki widze mają

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Troszkę mnie przeraża przycinanie jałowca, ze względu na jego twarde drzewo. Co ja się namęczyłam z jednym takim co go usuwałam zupełnie... ufff.
Wyjazd był mozliwy, bo trójka dzieci była na koloii, z czwóreczką dzieci raczej nie jeździmy... przerasta mnie to nerwowo, o finansach nie wspomnę
Mój hibiskus jeszcze nigdy mi nie zakwitł, a mam go już ze 4 lata.... Twój ma sliczny kolor i wygląda na duzy kwiat
Wyjazd był mozliwy, bo trójka dzieci była na koloii, z czwóreczką dzieci raczej nie jeździmy... przerasta mnie to nerwowo, o finansach nie wspomnę

Mój hibiskus jeszcze nigdy mi nie zakwitł, a mam go już ze 4 lata.... Twój ma sliczny kolor i wygląda na duzy kwiat

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Przez ten sezon nie zaglądałam do Ciebie, wybacz. A tu tak pięknie u Ciebie. Początek września wybieramy się na swój wypoczynek do Krakowa i okolic. Zapraszam do mojego wątku. Aniu czy jeszcze chcesz sadzonke perukowca? Mam go dla Ciebie ukorzenionego.
Madziu
o uprawie Hibiskusa też nie wiele wiem, prawdopodobnie na zimę zostanie posadzony do większej donicy i przezimowany w budynku...temp. plusowej. Datury co roku tak zimują. Hibiskus też powinien przetrwać.
Aneczko
hibiskus z małymi kwiatami miała mama w ogrodzie...kilka zim przetrwał przy samym budynku, ostatnio była robiona elewacja i odwodnienie...chyba został wykończony, teraz nic nie rośnie w tym miejscu
Mariolko
jałowiec rozłóż na raty, po kawałeczku jakoś pójdzie...ceny tak przyciętych iglaków są spore, ostatnio widziałam dużo odmian ciekawie przyciętych 
Mirko
pewnie że chcę...zebrałam dla Ciebie nasiona łubinu, w krzykliwym różowym kolorze
Pierwsze drzewko z listy chciejstw...rośnie ogromne

Fotka nie za wyraźna, robiona oddalenia...znowu pada deszcz

Aneczko

Mariolko

Mirko

Pierwsze drzewko z listy chciejstw...rośnie ogromne

Fotka nie za wyraźna, robiona oddalenia...znowu pada deszcz

- persymona
- 200p
Aniu piękna róża śliczne kolory
Co to za drzewko?

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hibiskus ma cudny kolor, ja mam różowego z czerwonym oczkiem, w tym roku został przesadzony i dopiero pokazuje na co go stać.
Myślę że hibiskusa możesz spokojnie zostawić w ziemi, mój tak rośnie, na zimę przykrywam go warstwą liści i gałązkami świerkowymi .
Myślę że hibiskusa możesz spokojnie zostawić w ziemi, mój tak rośnie, na zimę przykrywam go warstwą liści i gałązkami świerkowymi .
Madziu
drzewko to miłorząb ginkgo biloba, od dawna był na liście chciejstw...jeśli przetrwa mrozy, będzie dobrze...na wszelki wypadek zostanie w tym roku okryty włókniną...później niech sobie radzi
Drzewko ma bardzo ozdobne liście, można go też przycinać...wzrost będzie pod kontrolą
Jolka
dzięki za wpis, hibiskus okryję...niech zostanie na zimę na zewnątrz.
Dzisiaj znowu rozkwitł kwiat...wiatr troszkę obił liście, ale może nic mu nie będzie:)

Kalina hordowina ma owoce, schowane są pomiędzy liśćmi...może jak podrośnie owoce będą bardziej widoczne

Datura kwitnie tylko kilkoma kwiatami, zapach wieczorem jest bardzo intensywny...niesie się po całym ogrdzie.

Leszczyna turecka.

Małe przeróbki.

Przy oczku.

Chryzantema zimująca w gruncie coraz bardziej rozkwita.

Jolka

Dzisiaj znowu rozkwitł kwiat...wiatr troszkę obił liście, ale może nic mu nie będzie:)

Kalina hordowina ma owoce, schowane są pomiędzy liśćmi...może jak podrośnie owoce będą bardziej widoczne

Datura kwitnie tylko kilkoma kwiatami, zapach wieczorem jest bardzo intensywny...niesie się po całym ogrdzie.

Leszczyna turecka.

Małe przeróbki.

Przy oczku.

Chryzantema zimująca w gruncie coraz bardziej rozkwita.

- persymona
- 200p
Chryzantemy masz naprawdę piękne... nie mogę ich w tym roku upolować chyba za wcześnie jeszcze na nie ...hmyyy. Cudowne ogromne kępy żurawek, które uwielbiam 

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Madziu
chryzantemy zaczynają się pojawiać w sklepach ogrodniczych...ta z fotki posadzona była w tamtym roku, dosłownie jeden kwitnący patyk z maleńkimi korzeniami był wkopany od razu do gruntu...w listopadzie został przycięty i przesadzony w obecne miejsce...pięknie się rozkrzewiła przez sezon. Teraz tylko potrzeba pogody, żeby nie załapała jakiejś choroby...wczoraj było ładnie, dzisiaj znowu pada
Mirko liście należą do irysa kwitnącego na żółto...spotykany jest często przy naturalnych zbiornikach wodnych...w połowie lata został bez doniczki wpakowany na półkę, bezpośrednio do oczka...niech filtruje wodę
Obstawiony jest tylko kamieniami otoczakami
Fotki są robione z dalszej odległości, z pod zadaszenia.

Mirko liście należą do irysa kwitnącego na żółto...spotykany jest często przy naturalnych zbiornikach wodnych...w połowie lata został bez doniczki wpakowany na półkę, bezpośrednio do oczka...niech filtruje wodę

Fotki są robione z dalszej odległości, z pod zadaszenia.

-
Aniu, piekne kwiaty. Już robi się jesiennie, kwitną chryzantemy, rozchodniki... Kot identyczny jak nasz Rudzioch 

Jest jeszcze kotka, ale cała ruda...o kociętach nie wspomnę, ukryła je gdzieś w budynku gospodarczym...będą całkiem dzikie jak je wyprowadzi
Rozchodniki się wybarwiają, bardzo duże kępy porosły...pasuje je uszczuplić, za dużo miejsca zajmują 

-
U nas też kocicha trzymała małe w stodole, zanim je wyprowadziła prychają na wszystko, dzieci chcą dostać "pypcia" żeby je złapać, a one dzikusy jak tralala
U mnie rozchodniki wcale tak szybko nie rosną...