Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Piękny kolor ma ten Hibiskus z chęcią bym go nabyła ale mam wiele wątpliwości co do jego zimowania...a widziałam w mojej okolicy ogromny krzew Hibiskusa i nie wiem czy on zimuje, czy jest co roku wykopywany na zimę...
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny hibcio,mój podobny :D
Syryskie u mnie jeszcze nie kwitna ale pączki widze mają :)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Troszkę mnie przeraża przycinanie jałowca, ze względu na jego twarde drzewo. Co ja się namęczyłam z jednym takim co go usuwałam zupełnie... ufff.
Wyjazd był mozliwy, bo trójka dzieci była na koloii, z czwóreczką dzieci raczej nie jeździmy... przerasta mnie to nerwowo, o finansach nie wspomnę :;230

Mój hibiskus jeszcze nigdy mi nie zakwitł, a mam go już ze 4 lata.... Twój ma sliczny kolor i wygląda na duzy kwiat :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Przez ten sezon nie zaglądałam do Ciebie, wybacz. A tu tak pięknie u Ciebie. Początek września wybieramy się na swój wypoczynek do Krakowa i okolic. Zapraszam do mojego wątku. Aniu czy jeszcze chcesz sadzonke perukowca? Mam go dla Ciebie ukorzenionego.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Madziu ;:3 o uprawie Hibiskusa też nie wiele wiem, prawdopodobnie na zimę zostanie posadzony do większej donicy i przezimowany w budynku...temp. plusowej. Datury co roku tak zimują. Hibiskus też powinien przetrwać.

Aneczko ;:196 hibiskus z małymi kwiatami miała mama w ogrodzie...kilka zim przetrwał przy samym budynku, ostatnio była robiona elewacja i odwodnienie...chyba został wykończony, teraz nic nie rośnie w tym miejscu :(

Mariolko ;:167 jałowiec rozłóż na raty, po kawałeczku jakoś pójdzie...ceny tak przyciętych iglaków są spore, ostatnio widziałam dużo odmian ciekawie przyciętych :roll:

Mirko ;:167 pewnie że chcę...zebrałam dla Ciebie nasiona łubinu, w krzykliwym różowym kolorze :wit

Pierwsze drzewko z listy chciejstw...rośnie ogromne ;:172
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fotka nie za wyraźna, robiona oddalenia...znowu pada deszcz ;:145

Obrazek
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p

Post »

Aniu piękna róża śliczne kolory ;:167 Co to za drzewko?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hibiskus ma cudny kolor, ja mam różowego z czerwonym oczkiem, w tym roku został przesadzony i dopiero pokazuje na co go stać.
Myślę że hibiskusa możesz spokojnie zostawić w ziemi, mój tak rośnie, na zimę przykrywam go warstwą liści i gałązkami świerkowymi .
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ;:3 drzewko to miłorząb ginkgo biloba, od dawna był na liście chciejstw...jeśli przetrwa mrozy, będzie dobrze...na wszelki wypadek zostanie w tym roku okryty włókniną...później niech sobie radzi :uszy Drzewko ma bardzo ozdobne liście, można go też przycinać...wzrost będzie pod kontrolą ;:224

Jolka ;:167 dzięki za wpis, hibiskus okryję...niech zostanie na zimę na zewnątrz.

Dzisiaj znowu rozkwitł kwiat...wiatr troszkę obił liście, ale może nic mu nie będzie:)

Obrazek

Kalina hordowina ma owoce, schowane są pomiędzy liśćmi...może jak podrośnie owoce będą bardziej widoczne ;:108

Obrazek

Datura kwitnie tylko kilkoma kwiatami, zapach wieczorem jest bardzo intensywny...niesie się po całym ogrdzie.

Obrazek

Leszczyna turecka.

Obrazek
Małe przeróbki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przy oczku.
Obrazek

Obrazek

Chryzantema zimująca w gruncie coraz bardziej rozkwita.

Obrazek
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p

Post »

Chryzantemy masz naprawdę piękne... nie mogę ich w tym roku upolować chyba za wcześnie jeszcze na nie ...hmyyy. Cudowne ogromne kępy żurawek, które uwielbiam ;:167
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Przy oczku.
Obrazek

Aniu mam pytanie, jakie roślinki ( zielone liście) rosną w oczku czy przy oczku. Chciałabym coś posadzić w oczku w przyszłym roku. Napisz czy one się rozrastają. Od 1.09. wyjeżdżamy na urlop do 09.09. po tym terminie będę przygotowywała sadzonke do wysłania. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ;:167 chryzantemy zaczynają się pojawiać w sklepach ogrodniczych...ta z fotki posadzona była w tamtym roku, dosłownie jeden kwitnący patyk z maleńkimi korzeniami był wkopany od razu do gruntu...w listopadzie został przycięty i przesadzony w obecne miejsce...pięknie się rozkrzewiła przez sezon. Teraz tylko potrzeba pogody, żeby nie załapała jakiejś choroby...wczoraj było ładnie, dzisiaj znowu pada :|

Mirko liście należą do irysa kwitnącego na żółto...spotykany jest często przy naturalnych zbiornikach wodnych...w połowie lata został bez doniczki wpakowany na półkę, bezpośrednio do oczka...niech filtruje wodę ;:108 Obstawiony jest tylko kamieniami otoczakami ;:224
Fotki są robione z dalszej odległości, z pod zadaszenia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Irga
Obrazek
Ognik
Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, piekne kwiaty. Już robi się jesiennie, kwitną chryzantemy, rozchodniki... Kot identyczny jak nasz Rudzioch :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest jeszcze kotka, ale cała ruda...o kociętach nie wspomnę, ukryła je gdzieś w budynku gospodarczym...będą całkiem dzikie jak je wyprowadzi ;:224 Rozchodniki się wybarwiają, bardzo duże kępy porosły...pasuje je uszczuplić, za dużo miejsca zajmują :wink:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas też kocicha trzymała małe w stodole, zanim je wyprowadziła prychają na wszystko, dzieci chcą dostać "pypcia" żeby je złapać, a one dzikusy jak tralala :) U mnie rozchodniki wcale tak szybko nie rosną...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”