Ogród Biedronki 641 cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Koleuski masz śliczne. Zwłaszcza ten ognisto-pomarańczowy daje po oczach. Cynie też bardzo lubię, u mnie z całej paczki wysianych nasion wyszedł tylko jeden żółty kwiatuszek 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O jakie piękne coleuski
Trójsklepka też śliczna,moja gdzieś przepadła

Trójsklepka też śliczna,moja gdzieś przepadła

Zjawiskowe jeżówki i przecudne koleusy w których zakochałam się w tym roku 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś ,jeżówek już masz sporo i w pięknych kolorach ,a cynie to ja też uwielbiam,kwitną długo i pięknie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dużo jeżówek u Ciebie Alu kwitnie .Ja też co roku jakieś tracę niestety...
Ale dwie rośliny nie kwitnące znalazłam ostatnio ale to pewnie siewki nie odmianowe będą .Ładną kolekcję koleusów zebrałaś !

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aluniu
Świecznice masz niebywale piękną
moim zaschły pączki i na piękny widok raczej się nie zanosi
Z białej zwykłej jeżówki jeśli byś mogła zbierz nasiona dla koleżanki, proszę

Świecznice masz niebywale piękną

Z białej zwykłej jeżówki jeśli byś mogła zbierz nasiona dla koleżanki, proszę

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Alu piękne jeżówki i koleuski. Uwielbiam je za te pstre listki. Ale największy zachwyt muszę wyrazić dla pluskwicy
. Rewelacja 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ja też nie przepadam za jesienią, a w tym tygodniu jakoś tak bardziej niż wcześniej czuć ją w powietrzu. Zimne poranki i jeszcze to wietrzysko w ciągu dnia
Alu fajny miałaś pomysł sadząc jeżówki różnego rodzaju w jednej grupie. Uzupełniają się kolorystycznie i tworzą ciekawy bukiet. Kobea piękna i nawet nie przypuszczałam, że ona taka szalona, u mnie ma już spokojnie 3-4 m i wcale nie wygląda jakby miała przystopować. Myślę, że nawóz z pokrzyw jej służy 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam wszystkich cieplutko w chłodny u mnie dzień. Miło mi Was gościć.
Dziękuję za liczne odwiedziny. To,że się ochłodziło to dla mnie super,ale czemu tak nagle i takie spore ochłodzenie nastąpiło.?
W ogrodzie nie wiele co kwitnie . Przytłacza mnie ta pora roku. Pocieszam się jedynie,że w lesie jest mokro to może będą w tym roku grzybki.
Patrycjo skoro podobają Ci się koleusy to siej lub sadzonkuj. Ja mam problem z ich przechowywaniem przez zimę . Mniej zachodu jest z wysianymi,niż ukorzenieniem i przezimowaniem ich.
Mariolu dziękuję za pochwały moich koleusów. A co do cynii to co roku wysiewam nie jedną paczkę, bo z takiej ilości ,która znajduje się w torebce to pewnie też miałabym tak ,jak Ty jedną sztukę.
Aniu anabuko 1 trójsklepki najlepiej chyba wychodzą na zdjęciach, bo w rzeczywistości to malutkie kwiatuszki. Nie wiem czemu biała i żółta mi jeszcze nie kwitnie. Może też zanikły. Jednak to pora na ich kwitnienie,to może jeszcze zakwitną.
Izo jeżówki już tracą swoje piękne walory ,ale i tak długo kwitną
. Byłam u Ciebie też masz sporo koleusów.
Martuś jeżówek miałabym więcej,ale po tej łagodnej zimie wypadły mi dwie odmiany. Cynie też lubię siać, bo długo kwitną. Wolę je niż astry, z którymi jest więcej kłopotu, bo mało wschodzą.
Marysiu dużo jeżówek już nie nadaje się do pokazania, bo powoli przekwitają. Ja straciłam Hot Papaje i Coral Reef.
Ale za to przybyło mi trzy nowe. Dwie już pokazałam,a dziś pokażę ostatni mój nabytek.
Aniu świecznica ta kwitnąca teraz to chyba Simpex. W tym roku jest dość ładna. Czekam jeszcze na kwitnienie Atropurpurea o liściach brązowych, choć jej kłosy już nie są w takiej ilości. Oczywiście,że nasionka zbiorę.
Karolinko skoro jesteś na forum , to już wróciłaś z urlopu. Witam Cię po wojażach. Dziękuję za pochwały moich kwiatuszków. Pluskwice kiedyś miałam w innym miejscu i nie wiem co mnie skusiło je przesadzić. Pogniewały się i już tak mi nie kwitły. W tym roku jednak to się zmieniło, choć liście maja paskudne.
Sabinko ja też już czuję w powietrzu nadchodzącą jesień . Jest zimno i wilgotno, Noce zimne. Pomysł może i był dobry,ale parę jeżówek będę musiała przesadzić, bo źle je posadziłam. Miały być niskimi,a urosły wysokie i pokładły się po każdym deszczu i zasłaniając inne. Kobeea jest szalona , oby tylko zbyt szybko nie zmroził jej przymrozek. Tak miałam w zeszłym roku. Pierwszy przymrozek 3 października i było po niej,a mogła jeszcze długo by kwitnąć. A tak w ogóle to szkoda,że jest jednoroczna i tak późno kwitnie.

Dziś moja Pardancanda Butterfly Magic.
Liście i ich układ podobny do Bellamkandy chińskiej.

Rozchodnik

To trzecia nowa z jesiennych zakupów jeżówka Cinnamon Cupcake. Kiedyś ja już kupowałam,ale nią nie była.
A teraz idę znów lulać, bo dziś jestem po nocnej zmianie i jakoś nie nadaje się jeszcze do normalnego funkcjonowania.
Wieczorem zawitam do Waszych cudnych ogrodów.
A zatem
do wieczora.

W ogrodzie nie wiele co kwitnie . Przytłacza mnie ta pora roku. Pocieszam się jedynie,że w lesie jest mokro to może będą w tym roku grzybki.
Patrycjo skoro podobają Ci się koleusy to siej lub sadzonkuj. Ja mam problem z ich przechowywaniem przez zimę . Mniej zachodu jest z wysianymi,niż ukorzenieniem i przezimowaniem ich.

Mariolu dziękuję za pochwały moich koleusów. A co do cynii to co roku wysiewam nie jedną paczkę, bo z takiej ilości ,która znajduje się w torebce to pewnie też miałabym tak ,jak Ty jedną sztukę.

Aniu anabuko 1 trójsklepki najlepiej chyba wychodzą na zdjęciach, bo w rzeczywistości to malutkie kwiatuszki. Nie wiem czemu biała i żółta mi jeszcze nie kwitnie. Może też zanikły. Jednak to pora na ich kwitnienie,to może jeszcze zakwitną.

Izo jeżówki już tracą swoje piękne walory ,ale i tak długo kwitną

Martuś jeżówek miałabym więcej,ale po tej łagodnej zimie wypadły mi dwie odmiany. Cynie też lubię siać, bo długo kwitną. Wolę je niż astry, z którymi jest więcej kłopotu, bo mało wschodzą.

Marysiu dużo jeżówek już nie nadaje się do pokazania, bo powoli przekwitają. Ja straciłam Hot Papaje i Coral Reef.
Ale za to przybyło mi trzy nowe. Dwie już pokazałam,a dziś pokażę ostatni mój nabytek.

Aniu świecznica ta kwitnąca teraz to chyba Simpex. W tym roku jest dość ładna. Czekam jeszcze na kwitnienie Atropurpurea o liściach brązowych, choć jej kłosy już nie są w takiej ilości. Oczywiście,że nasionka zbiorę.

Karolinko skoro jesteś na forum , to już wróciłaś z urlopu. Witam Cię po wojażach. Dziękuję za pochwały moich kwiatuszków. Pluskwice kiedyś miałam w innym miejscu i nie wiem co mnie skusiło je przesadzić. Pogniewały się i już tak mi nie kwitły. W tym roku jednak to się zmieniło, choć liście maja paskudne.

Sabinko ja też już czuję w powietrzu nadchodzącą jesień . Jest zimno i wilgotno, Noce zimne. Pomysł może i był dobry,ale parę jeżówek będę musiała przesadzić, bo źle je posadziłam. Miały być niskimi,a urosły wysokie i pokładły się po każdym deszczu i zasłaniając inne. Kobeea jest szalona , oby tylko zbyt szybko nie zmroził jej przymrozek. Tak miałam w zeszłym roku. Pierwszy przymrozek 3 października i było po niej,a mogła jeszcze długo by kwitnąć. A tak w ogóle to szkoda,że jest jednoroczna i tak późno kwitnie.

Dziś moja Pardancanda Butterfly Magic.
Liście i ich układ podobny do Bellamkandy chińskiej.

Rozchodnik

To trzecia nowa z jesiennych zakupów jeżówka Cinnamon Cupcake. Kiedyś ja już kupowałam,ale nią nie była.
A teraz idę znów lulać, bo dziś jestem po nocnej zmianie i jakoś nie nadaje się jeszcze do normalnego funkcjonowania.
Wieczorem zawitam do Waszych cudnych ogrodów.
A zatem

- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Alu, Pardancanda Butterfly Magic śliczna.
Chyba nie widziałam na żywo.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
Ja tera zachorowałam na jeżówki 

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Koleusy bardzo ładne. Czy były siane w tym roku?
- Biedronka641
Marysiu Pardancanda daje Ci
za jej pochwalenie. A to ode mnie
Izo tak to forum sprzyja zachciankom . Pod jego wpływem na coś ciągle chorujemy. Jeżówki polecam, bo warto je mieć w ogrodzie.
Małgosiu tak koleusy były siane w tym roku. Dawniej je przechowywałam ,ale niestety znaczniej mnie zachodu jest z ich wysiewaniem.

Zawilec

Krwiściąg

Rudbekia dwuletnia

Tojeść orszelinowa

Izo tak to forum sprzyja zachciankom . Pod jego wpływem na coś ciągle chorujemy. Jeżówki polecam, bo warto je mieć w ogrodzie.

Małgosiu tak koleusy były siane w tym roku. Dawniej je przechowywałam ,ale niestety znaczniej mnie zachodu jest z ich wysiewaniem.

Zawilec

Krwiściąg

Rudbekia dwuletnia

Tojeść orszelinowa
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aluś nie pokazuj mi tych pięknych zawilców bo jeszcze będę chciała
A te zwisające szczoteczki to krwiściąg?

A te zwisające szczoteczki to krwiściąg?
- Biedronka641
Aniu już Ci je wsadziłam do doniczki. Bo ich nie masz prawda? Zwykłych też mogę dołożyć.
Tak te szczoteczki fruwające na wietrze to krwiściąg, Mam go od wiosny od super kobitki z forum.

Rudbekie i floksy niezawodne nadal kwitną .

Inne ich ujęcie. Gdyby nie one to kolorków bym miała mniej.

A to zagadka? Czy tego owocu się doczekam?
Tak te szczoteczki fruwające na wietrze to krwiściąg, Mam go od wiosny od super kobitki z forum.

Rudbekie i floksy niezawodne nadal kwitną .

Inne ich ujęcie. Gdyby nie one to kolorków bym miała mniej.

A to zagadka? Czy tego owocu się doczekam?