Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Koleuski masz śliczne. Zwłaszcza ten ognisto-pomarańczowy daje po oczach. Cynie też bardzo lubię, u mnie z całej paczki wysianych nasion wyszedł tylko jeden żółty kwiatuszek :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O jakie piękne coleuski ;:333
Trójsklepka też śliczna,moja gdzieś przepadła :evil:
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Zjawiskowe jeżówki i przecudne koleusy w których zakochałam się w tym roku ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś ,jeżówek już masz sporo i w pięknych kolorach ,a cynie to ja też uwielbiam,kwitną długo i pięknie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dużo jeżówek u Ciebie Alu kwitnie .Ja też co roku jakieś tracę niestety... ;:131 Ale dwie rośliny nie kwitnące znalazłam ostatnio ale to pewnie siewki nie odmianowe będą .Ładną kolekcję koleusów zebrałaś ! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aluniu :wit
Świecznice masz niebywale piękną ;:215 moim zaschły pączki i na piękny widok raczej się nie zanosi :(
Z białej zwykłej jeżówki jeśli byś mogła zbierz nasiona dla koleżanki, proszę ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Alu piękne jeżówki i koleuski. Uwielbiam je za te pstre listki. Ale największy zachwyt muszę wyrazić dla pluskwicy ;:215 . Rewelacja ;:63
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ja też nie przepadam za jesienią, a w tym tygodniu jakoś tak bardziej niż wcześniej czuć ją w powietrzu. Zimne poranki i jeszcze to wietrzysko w ciągu dnia ;:222 Alu fajny miałaś pomysł sadząc jeżówki różnego rodzaju w jednej grupie. Uzupełniają się kolorystycznie i tworzą ciekawy bukiet. Kobea piękna i nawet nie przypuszczałam, że ona taka szalona, u mnie ma już spokojnie 3-4 m i wcale nie wygląda jakby miała przystopować. Myślę, że nawóz z pokrzyw jej służy ;:224
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam wszystkich cieplutko w chłodny u mnie dzień. Miło mi Was gościć. ;:167 Dziękuję za liczne odwiedziny. To,że się ochłodziło to dla mnie super,ale czemu tak nagle i takie spore ochłodzenie nastąpiło.?
W ogrodzie nie wiele co kwitnie . Przytłacza mnie ta pora roku. Pocieszam się jedynie,że w lesie jest mokro to może będą w tym roku grzybki.

Patrycjo skoro podobają Ci się koleusy to siej lub sadzonkuj. Ja mam problem z ich przechowywaniem przez zimę . Mniej zachodu jest z wysianymi,niż ukorzenieniem i przezimowaniem ich. :wit

Mariolu dziękuję za pochwały moich koleusów. A co do cynii to co roku wysiewam nie jedną paczkę, bo z takiej ilości ,która znajduje się w torebce to pewnie też miałabym tak ,jak Ty jedną sztukę. ;:7

Aniu anabuko 1 trójsklepki najlepiej chyba wychodzą na zdjęciach, bo w rzeczywistości to malutkie kwiatuszki. Nie wiem czemu biała i żółta mi jeszcze nie kwitnie. Może też zanikły. Jednak to pora na ich kwitnienie,to może jeszcze zakwitną. ;:196

Izo jeżówki już tracą swoje piękne walory ,ale i tak długo kwitną ;:108 . Byłam u Ciebie też masz sporo koleusów. ;:215

Martuś jeżówek miałabym więcej,ale po tej łagodnej zimie wypadły mi dwie odmiany. Cynie też lubię siać, bo długo kwitną. Wolę je niż astry, z którymi jest więcej kłopotu, bo mało wschodzą. ;:196 ;:167

Marysiu dużo jeżówek już nie nadaje się do pokazania, bo powoli przekwitają. Ja straciłam Hot Papaje i Coral Reef.
Ale za to przybyło mi trzy nowe. Dwie już pokazałam,a dziś pokażę ostatni mój nabytek. :wit ;:196

Aniu świecznica ta kwitnąca teraz to chyba Simpex. W tym roku jest dość ładna. Czekam jeszcze na kwitnienie Atropurpurea o liściach brązowych, choć jej kłosy już nie są w takiej ilości. Oczywiście,że nasionka zbiorę. ;:196

Karolinko skoro jesteś na forum , to już wróciłaś z urlopu. Witam Cię po wojażach. Dziękuję za pochwały moich kwiatuszków. Pluskwice kiedyś miałam w innym miejscu i nie wiem co mnie skusiło je przesadzić. Pogniewały się i już tak mi nie kwitły. W tym roku jednak to się zmieniło, choć liście maja paskudne. ;:222

Sabinko ja też już czuję w powietrzu nadchodzącą jesień . Jest zimno i wilgotno, Noce zimne. Pomysł może i był dobry,ale parę jeżówek będę musiała przesadzić, bo źle je posadziłam. Miały być niskimi,a urosły wysokie i pokładły się po każdym deszczu i zasłaniając inne. Kobeea jest szalona , oby tylko zbyt szybko nie zmroził jej przymrozek. Tak miałam w zeszłym roku. Pierwszy przymrozek 3 października i było po niej,a mogła jeszcze długo by kwitnąć. A tak w ogóle to szkoda,że jest jednoroczna i tak późno kwitnie. ;:108

Obrazek
Dziś moja Pardancanda Butterfly Magic.
Liście i ich układ podobny do Bellamkandy chińskiej.

Obrazek

Obrazek
Rozchodnik

Obrazek
To trzecia nowa z jesiennych zakupów jeżówka Cinnamon Cupcake. Kiedyś ja już kupowałam,ale nią nie była.

A teraz idę znów lulać, bo dziś jestem po nocnej zmianie i jakoś nie nadaje się jeszcze do normalnego funkcjonowania.
Wieczorem zawitam do Waszych cudnych ogrodów.
A zatem :wit do wieczora.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Alu, Pardancanda Butterfly Magic śliczna. ;:138 Chyba nie widziałam na żywo.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Ja tera zachorowałam na jeżówki ;:167
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Koleusy bardzo ładne. Czy były siane w tym roku?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Pardancanda daje Ci ;:196 za jej pochwalenie. A to ode mnie ;:167

Izo tak to forum sprzyja zachciankom . Pod jego wpływem na coś ciągle chorujemy. Jeżówki polecam, bo warto je mieć w ogrodzie. :wit

Małgosiu tak koleusy były siane w tym roku. Dawniej je przechowywałam ,ale niestety znaczniej mnie zachodu jest z ich wysiewaniem.

Obrazek
Zawilec

Obrazek
Krwiściąg

Obrazek
Rudbekia dwuletnia

Obrazek
Tojeść orszelinowa
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aluś nie pokazuj mi tych pięknych zawilców bo jeszcze będę chciała ;:306
A te zwisające szczoteczki to krwiściąg?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu już Ci je wsadziłam do doniczki. Bo ich nie masz prawda? Zwykłych też mogę dołożyć.
Tak te szczoteczki fruwające na wietrze to krwiściąg, Mam go od wiosny od super kobitki z forum. ;:196

Obrazek
Rudbekie i floksy niezawodne nadal kwitną .

Obrazek
Inne ich ujęcie. Gdyby nie one to kolorków bym miała mniej.

Obrazek
A to zagadka? Czy tego owocu się doczekam?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”