Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

A jednak coś będziesz dosadzać :D Nowe irysy ;:224 Ciekawa jestem jakie...
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Maryniu, zauroczył mnie ten widok ;:215 Cudowna rabata...coraz bardziej dochodzę do wniosku że ścieżki też mam za szerokie;:224
coś z tym trzeba zrobić :roll: Czy brzozę szczepiona na pniu, przycinasz :?:

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,masz tyle bogactwa w swoim ogrodzie ,,że zawsze jest co podziwiać ,i wygląda to jakby ogród był olbrzymi a pewnie często jesteśmy w tych samych miejscach, ale jakże innych i to dzięki Twoich interesujących ujęciach,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:196
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Marta napisała, to czego tak do końca nie potrafiłam wyrazić. Niezmiennie podoba mi się ten ogród ;:167 .Ogrom roslin, niby przypadkowy, ale tak nie jest, kręte ścieżki prowadzące nas dokądś....nigdy nie wiadomo gdzie ....... i zapierające dech zdjęcia ;:215
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryniu, Twoja Plantaginea co roku taka wyrywna ;:138 moja nawet pączków nie pokazuje i do tego tak bardzo nadwerężona przez ślimaki. ;:145 Ze wszystkich host, ta najbardziej im smakuje, bo jej liście są miękkie , soczyste i delikatne.
Hakonechloa bezapelacyjnie robi za soliter pośród innych roślin, taka jest urokliwa, wiem, bo mam. ;:215
Hibiskusy w tym roku u każdego świetnie się spisują, Twoje też są kwiatami oblepione.Miłej Niedzieli i pięknej pogody. ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Obrazek LATO..JESZCZE! ;:112

Piękne chwile weekendu wykorzystane do poprawienia wyglądu działki ...plewienie, przesadzania, nowe aranżacje bo aura ku temu wymarzona... piękny słoneczny świąteczny dzień spędzony z najbliższymi na łonie natury, wczoraj nad ranem solidny deszcz po czym nieoczekiwanie piękna słoneczna znośna pogoda...Robota paliła się nam z eM w rękach...Wykopałam m.in. miskanta cukrowego, którego przez sentyment wzięłam w ub. roku z b. już działki syna...Mimo ,że w wiaderku to w ciągu 2 sezonów zdążył się wyrwać i rozpocząć wędrówkę...Korzenie długaśne...wydaje mi się,że dałam mu radę bo ziemia wilgotna i świetna do takich robót...ufff...Obrazek

Grażynko miło,że zajrzałaś ;:196 i takie miłe słowa zostawiasz ;:180 Cieszę się,że masz co oglądać u mnie! :)

Pulpa222 Aniu ;:196 trójsklepki 2 odmiany mi przepadły ... tę kupiłam wiosną ale na razie taka nijaka jest trzeba będzie ją przesadzić chyba...ostatnio mam fazę na przesadzanie i wykopywanie .. Lubię szczególnie je fotografować bo roślina taka nie pokaźna ...

sweety Aniu nie zaprzestałam jeszcze dosadzania...a co spadnie z pańskiego stołu..nie wiem.. Na razie cisza. To odmiany niezbyt wyszukane ale w różnych kolorach jakich nie mam... :wink:

Anna11 rabata nowa... ;:7 fotka z ub. niedzieli do dzisiaj już 2 krotnie zmiany nastąpiły na niej... ;:7 Cieszę się,że Ci się podoba moja 'rabatkowa twórczość' :)
Brzozę mam drugi sezon więc jeszcze nie przycinana. Bardzo dziękuję za wizytę!

koziorozec Martuś zawsze miłe słowa zostawiasz! ;:196 Bardzo dziękuję , że nie przemykasz bez słowa u mnie! Bardzo mnie to cieszy! :D

Iw i Tobie serdecznie dziękuję za tak miłą opinię ! ;:180

stasia_ogrod plantaghinea to moja ulubienica za zapach szczególnie! Pachnie na całej działce!
Hakonechloa to też moje "oczko w głowie" ..Udała mi się nadzwyczajnie nieskromnie powiem! Zrobiłam sobie sadzonkę do donicy do aranżacji tarasikowej i prawie ją uśmierciłam ...Nadmiarem gorliwości w podlewaniu w osłonce nazbierało się wody,której nie wykorzystała i prawie zgniła gwałtownie...ale to mała sadzonka więc niewielka szkoda..troszkę zdrowych źdźbeł zostało i przechodzi teraz kwarantannę w cieniu wyjęta z odoniczki z gołym korzeniem.

Coraz częściej o jesieni prawicie..ja jej tam jeszcze za bardzo nie dostrzegam...widoki mam letnie , jeszcze mieczyki w donicy mi się nie rozwinęły.. :) za długo z nimi zwlekałam ale acidancery ostatnio zakwitły i jedyna kanna ma pąk..Nie jest źle...tylko eM w warzywniku jesienne porządkowanie rozpoczął ...

Kilka dni się ociągałam , energię na działce zostawiałam ;:173 ale ilość odwiedzin ;:204 jak dla mnie zadowalająca... dobre i to ;:oj ...

Najbardziej wdzięczna jestem ;:97 moim Gościomodwiedzającym mnie oficjalnie z zaznaczeniem swojej miłej obecności! Dzięki Wam wielkie! ;:180

taka pogoda towarzyszyła nam na działce przez ostatnie dwa dni , jednak opadów nie było i słońca też nie brakowało :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prace nadal trwają ...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

"Przyganiał kocioł garnkowi" - mnie się pisze, że ciągle coś sadzę, a samej przewraca się (prawie) ogród d góry nogami :;230, ale ja właśnie lubię takie zmiany; wręcz mnie to nakręca ;:87 . Dobrze, że rośliny to 'rozumieją' i wytrzymują ;:131.
A z miskantami - sama widzisz ;:224 . Mnie trójsklepki rosły dobrze w cieniu, ale to już czas przeszły ;:174 . Naprawię to, bo już kilka zamówiłam ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :) ...bez przesady! :D To tylko jedna rabata ! Niczego nie zamawiam ani żadnych nowych roślin nie upycham!!! ;:185 wszystko zasoby własne...
Właściwie każdego lata jakaś rabata jest przerabiana u mnie , jeszcze mam jedną tę przy płotku do roboty bo tam to dopiero jest miszmasz ale koncepcji mi brak!
A irysy mam obiecane od 2 lat... tak,że spoko! Może jeszcze 2 lata następne upłyną ... ;:224 W sumie tak bardzo ich nie oczekuję bo nie wiem, gdzie bym je posadzić miała no ale skoro słowo się rzekło...
A miskant to jak Ci pisałam to ten'słodki'przymilaczek od kreciej roboty ...już go nie ma. Inne miskanty 'trzymają się" miejsca wyznaczonego. Na trójsklepki szkoda mi miejsca ...wolałabym np. jeżówki bo dłużej kwitną i są bardziej atrakcyjne w ogrodzie. ;:173

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marysiu piszesz ,że ,że jeszcze lato. Ja twierdzę,że zmierzamy już do jesieni.
U mnie też aura była zmienna. Wczoraj z ogrodu wygoniła mnie burza. Były ich dwie. Jedna z gradobiciem,a potem było słoneczko.
Walczyłam z chwastem,który ma sprzyjające warunki i rośnie jak szalony. Myślałam,że więcej coś porobię,ale niestety później to już było zbyt mokro.
Piszesz,że wolisz jeżówki od trójsklepek. Ja też . Uważam,że jeżówki są bardziej atrakcyjne.
Jak zawsze pokazujesz piękne kwiaty w cudnych ujęciach. ;:215 :wit ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jeżówki mam pierwszy sezon, więc nie będę się upierać, co dłużej kwitnie ;:185 . Lubię trójsklepki, bo są takie 'osobliwe' :roll: . A co do 'przemeblowań' w Twoim ogrodzie, to wiem, co znaczą zasoby własne :;230 . Właśnie część z nich upchnęłam przy płocie, a miejsca dalej nie mam ;:174 . Ale nic to, poradzimy sobie, czyż nie? :tan .
Wcześniej pisałaś o zmianie trendu w ogrodach na FO. Poczytałam ja też i myślę, że to jakiś sposób na 'przemeblowanie' ogrodu. Tylko, że ja uwielbiam swój chaos i nijak się nie mam zamiaru dostosowywać do 'wygładzenia' ogrodu ;:161 . Idę wręcz w odwrotnym kierunku. Jak zwykle zresztą ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Cudnie wybarwiają się już Ci hortensje.Jeżówki też masz piekne,,, czyli wszystko to co i ja bardzo lubię.
A i ciekawa ładna ta pomarańczowa różyczka ;:333
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu lato, lato, jeszcze u mnie i tej opcji się trzymam !
Chwasty się i u mnie rozszalały na dobre a mnie inne prace zaabsorbowały i na chwasty nie mam czasu.. ;:224 Korzystam z dobrej pogody na którą się i u mnie zanosi , za godzinkę już będę na działce pracować! :)
Animuszu mi nie brak ale sił to tak nie za bardzo prezentuję sobą... ;:65 Troszkę przystopuję z 'ciężkimi wykopkami" na rzecz drobnicy jakiejś trzeba mi kości zregenerować bo jakoś tak zbyt natarczywie mi dają o sobie znać...
Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! ;:196

Aniu jak to miło otworzyć z rana wątek a tu miły Gość ;:180 ;:196
Przemeblowania i u mnie rozpoczęte ale ja taka skora do podążania za trendami nie jestem ! ;:185 Staram się chadzać własnymi ścieżkami :) A że ścieżki u mnie wąskie to i możliwości ograniczone !
Piękna pogoda się zapowiada wnet mnie M odwiezie na działkę i będę nadal działać gdzieś w cieniku dzisiaj bo 26 st. to jednak trochę ciepełka będzie.. Tylko trochę za bardzo moje styrane kości odczuwam ! Ale jakieś maści zastosuję i będzie ok. Wrzucam na luz!

Jeszcze jedna Ania zdążyła się załapać bardzo dziękuję za miłą wizytę! ;:196

Na szybko troszkę fotek sobotnich jeszcze ...bo od ;:204 drzwi się u mnie nie zamykają w ostatnich dniach ...co spowodowało taki ruch ;:111 sama się dziwię...no ale dobrze jest! ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

A moich jarzmianek już dawno nie ma ;:185 , chyba im wystawa słoneczna nie odpowiada. Ale przesadzić nie ma gdzie :;230
U mnie też cudowna pogoda............... do pracy w ogrodzie ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Nooo.nadrobiłam zaległości w jednym z moich ulubionych wątków,Maryniu ale bogactwo kwitnień u Ciebie ;:oj zdjęcia urocze,a to z trawami ,m.in z Red Baronem mistrzowskie ;:63
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,pospacerowałam po bardzo letnim ogrodzie ,żadnej jesieni u Ciebie nie widać,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”