Kochane jutro o 5 rano ruszamy na obiazdówkę po Dolnym Śląsku, obawiam się o pogode, tylko bez burz oby bo się ich boję
Marysiu ja też bardzo zachwycona byłam mieczykami, nie wiedziałam że takie różniaste Dali to bym chciała mieć więcej tylko z tym miejscem do zimowania
Madziu jeżówki chodziły długo i to pewnie nie koniec z jeżówkami, tylko ciężko je utrafić Coś jeszcze wrzucę z wystawy, bo dalej nią żyję, oglądam fotki, piję kawkę i szukam motywacji żeby się pakować na jutro Rozpakowuje się migusiem stojąc nad pralką Pakowanie na objazdówki jest uciążliwe bo tak trza się spakować żeby mieć co trzeba i żeby za ciężkie do noszenia nie było
Moniczko rozmawiałam i niestety tylko Peter Lelek (Słowacja) sprzedaje na Polskę, ale na jakich zasadach to już niestety się nie dowiedziałam Na przyszły rok mamy kilka czeskich zamków rozplanowanych, co z tego wyjdzie czas pokaże. Jednak myślę że przy okazji bym może tam na miejscu coś kupiła. Do Słowacji nam nie po drodze niestety. Dam znać jak będziemy termin jakiś mieli na Czechy
Aniu już widziałam zamówienie i oglądałam po nazwach w necie, ależ perełki zamówiłaś Oby ładne sadzonki przyszły
Wspominałam że muszę się pakować na jutro Chyba drugą kawą się wspomogę, bo ta szarówka za oknem jakoś 'niechcemisia' wywołuje z lasu
Kochane cieszę się że relacja z wystawy przypadła do gustu, ach te cudne mieczyki i dalie
Wróciłam z objazdówki po Dolnym Śląsku Ogarnąć muszę domek Zuzia stęskniona bardzo ale nocowaliśmy po powrocie i ona z nami na działeczce, więc już się nacieszyła Ogród mimo braku deszczu świetnie sobie radzi i jeżóweczki się przyjeły Dziś burza była i podlało
Jadziu takie mieczyki jak te z Czech i Słowacji to ja też po raz pierwszy- zauroczyły mnie A do jakich miejscowości? Dolny Śląsk to bajka, w zeszłym roku byłam po raz pierwszy w życiu. Od tego czasu już 4 razy byłam i wiem, że będę tam jeździć. Wracać do tych miejsc co byłam i poznawać kolejne z tego regionu, bo cały region jest niesamowity. Taki ostry kontrast ze Śląskiem który mam na codzień Tam w kilka dni idzie się tak wyciszyć, naładować akumulatory Na przyszły rok na pewno Bolesławiec, zamek Grodziec
Witaj Anetko,oglądnęłam piękną wystawę ,no i oczywiście jestem zauroczona daliami ,jeżówkami i mieczykami ,wszystkie bardzo lubię,a dalie te duże to chyba kocham,,piękne ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Anetko Ciekawy watek ,bo ja też jak Ty lubię zwiedzać . Te tereny też mi są znane bo byłam w sanatorium w Lądku Zdroju to zwiedzałam okolice. A w tym roku byłam w Zebrzydowicach w MEDCithi to zwiedziłam Jastrzębie Zdrój , Wodzisław , Racibórz i Kietrz no i oczywiście Cieszyn. Lubię oglądać fotki z różnych miast bo tyle ciekawych budowli ,ogrodów . po prostu warto nacieszyć oko. Lubię też mieczyki
Martuś tej wystawy co roku już będę pilnować żeby bywać, bo takie widoczki i oczka można nacieszyć Mieczyki i dalie nowe w planach wiosennych
Ewiczko dziękuje za ciepłe słowa, kocham podróże te bliskie i te dalsze Cieszyn też jest bardzo ładnym miastem Planujemy kiedyś też Racibórz bo M znalazł tam jakieś mury miejskie ale to przy okazji czegoś jeszcze Zapraszam na dalsze spacery A Dolny Śląsk na stałe już zagości w planach corocznych
Dziś miałam wspaniały dzień, dzięki jednej osobie Skończyłam urlop i już myślami przy pracy i w pracy a tu zaskoczenie i wielka radość, cały dzień nieważne co robiłam miałam banana Ewo pipio dziękuje, dzięki Tobie ten dzień był cudowny
Miałam dziś przyjemność poznać Ewę pipio Poszłam kupić chleb i przy okazji wpadłam obok do ogrodu zewnętrznego Mrówki pooglądać sobie roślinki. Od razu dorwałam pełną jeżówkę. Nim się obejrzałam ktoś znający się bardzo miły zaczyna mi mówić o hortensjach i tyle wie, szok normalnie. A pytaniem czy jestem na jakimś forum i czy wiewióreczka wbiło mnie w osłupienie, a że widziała zdjęcia w moim podróżniczym Okazało się że to Ewa z FO Super było się poznać Musiałam zmykać oczywiście z jeżówką i z wybranym Misiem przez Ewę
Ewo jeśli czytasz to w jakiś wekend oczywiście zapraszam w moje skromne progi i oczywiście się umówimy
Takiego Misia wybrała mi Ewa, bardzo się cieszę że go kupiłam
Witaj Wiewióreczko
Poznanie Ciebie w realu,to tak jakby promyk słońca musnął ziemię,ogrzał ją i poleciał dalej.To prawda,że ludzie zielono-zakręceni mają przyciągające się bieguny Szkoda,że miałyśmy tak mało czasu na konwersacje.Myślę jednak,że w najbliższej przyszłości to nadrobimy
Anetko zakupy piękne i jeżówkowe i hortensja wybrana przez Ewcię
Ewa użyła dobrego określenia dla Ciebie bo naprawdę jesteś promykiem słońca wkradającym się w najciemniejszy zakątek duszy ludzkiej
Przybiegłam Ci pogratulować i uścisnąć mocno , wznieść z Tobą toast z okazji tak pięknej rocznicy . Cudnie jest kiedy mamy cele w życiu i kiedy nasze marzenia się spełniają , ktoś mi kiedyś powiedział że prawdziwy , kochany przez właściciela ogród nigdy nie jest skończony , zawsze jest coś do zrobienia i prócz zdrowia życzę Ci jeszcze by Twój ogród wymagał od Ciebie jeszcze wielu , wielu lat pracy , byś mogła takie rocznice świętować długo oj długo , bo widzę i czuję gdzieś w środku ile radości i frajdy Ci to daje