Pierwsza para zniewalająca ilością pąków, będzie istne szaleństwo jak wszystkie się rozwiną - oczywiście liczę na fotkę

Natomiast druga para taka lekka, delikatna, przepiękna jednym słowem

Chyba ja też zacznę kupować parami

jakbym ja trafiła do takiej kwiaciarni to od razu bym takiej powiedziała co o niej myślę i wyśmiałabym ją. wprawdzie zbieram storczyki tylko 4 lata, ale wiem najważniejsze rzeczy o nich. Nie wiedziałam, że można być aż tak tępym... A storczyki są w prawie wszystkich kolorach. storczyki i orchidee to jedno i to samo i każdy storczykomaniak o tym wie.AGNESS pisze:Muszę podzielić się z Wami pewną historią, po prostu ręce mi opadły. Byłam dziś w kwiaciarni obejrzeć nową dostawę(może jest coś z moich wymarzonych )Wdałam się w rozmowę z Panią kwiaciarką i się załamałam. No więc,, Phalaenopsisy to nie żadne Phalaenopsisy tylko orchidee i absolutnie nie istnieją pomarańczowe(mimo, że ja mam takiego, ale to nie możliwe, bo nie istnieją), jedynie można znaleźć coś z pomarańczowych wśród storczyków, bo oczywiście storczyki a orchidee to coś zupełnie innego. I oczywiście Ona ma wiedzę na ten temat, bo prowadzi kwiaciarnię ponad 20 lat, i co ja za głupoty opowiadam radząc komuś, aby nie odcinać pędów po kwitnieniu, do czasu aż same nie zaschną. Absolutnie konieczne jest obcinanie pędów za 3 oczkiem, bo jeśli nie to już nigdy nie zakwitną.,, Wyszłam przerażona, bo ona jest absolutnie pewna tego co mówi i tak radzi kupującym.![]()
![]()
![]()
![]()