Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

U mnie było w dzień 33*C i parno, jak w saunie. Też czekałam na deszcz, bo tu nie padało od ponad 3 tygodni. Koleżanka dzwoniła z W-wy, że utknęła w jakiejś bramie, bo leje jak z cebra i walą pioruny, więc liczyłam , że do mnie też deszcz dojdzie - burza niekoniecznie :;230 . Często jest tak, że burza nie 'przechodzi' przez Wisłę i kończy się na podlewaniu z węża ;:174 . Na szczęście lunęło i teraz pada już spokojny deszczyk, a wody na podwórku było 'po kostki'. Zaraz w tym piachu nie będzie śladu kałuż, ale można wziąć się za przesadzanie, bo wilgoci trochę zostanie. Ja mam rozpisany plan, co zmieni miejsce lub 'wyjedzie' z ogrodu na stałe tej jesieni ;:224. Muszę też posadzić tego miskanta, którego podpatrzyłam u Ciebie, tylko nie wiem, gdzie :roll: . I przyszły 'kacze dzioby'. Ale one mają miejsce pod płotem od południa. Nabyłam też drogą kupna słonecznik wierzbolistny. Na zdjęciach wygląda ładnie - taka masa zielska ;:306 , a mnie o to chodzi.

Kolorowych snów ;:196 ;:205.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taki ruch u Ciebie.........wiadomo......jeżówkomania szaleje na forum. :uszy
Rodzi się nowa mania jak każdego roku.
Ileż tu trzeba mieć silnej woli...... ;:224
Grażyna.
kogro-linki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu - brakuje mi słów by ocenić piękno jakie pokazujesz ;:196
Brawo ;:77
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

LATO...Obrazek

No i pada u mnie spokojnie i cichutko ...oddechu troszkę od tego skwaru nam się należy... :)

Aniu Ty nieustająco sadzisz ..a miejsca ponoć nie masz...nie wiem,nie widziałam ;:oj ale z tym brakiem miejsca to przesadzasz chyba no ale jak w takich ilościach rośliny sadzisz i jeszcze tu i tam się wybierasz w celu wiadomym...to niebawem to nastąpi.. A na FO trendy nowe ;:7 przyuważyłam ... przerzedzanie , rozsadzanie, wysadzanie , nadmiar roślin w odwrocie ;:111 ...No co my na to :?: ;:190 ;:190 ;:190 Pytanie i odpowiedź w jednym! :D

Graziu- racja co roku inna nowa mania ;:306

Jadziudzięki bardzo! :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,pięknie u Ciebie i jakoś tak wesoło,już Ci powiedziałam ,że masz bardzo fotogeniczne rośliny ,nie mówiąc o tym ,że to Twoja zasługa ,zawsze warto wstąpić do Ciebie ,bo nigdy człowiek się nie zawiedzie i pobuszuje po pięknym ogrodzie ,u mnie dzisiaj nie pada,ale wypadało sie wczoraj i w nocy, co prawda wisi coś w powietrzu i może znowu lunąć ,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

iwona0042 - fioletowa trawka to bardziej bordowo-brązowa, to kłos pennisetum rubrum, własnoręcznie wyhodowany z ub.rocznej sadzonki. A ostatnia to także rozplenica ale nie wiem jaka odmiana bo ona powstała z nasion przywiezionych z Kanady nie wiem dokładnie jaka to odmiana.Widzę, że i trawy są w kręgu Twoich zainteresowań roślinnych.

A no tak Maryniu, jest oczko to i trawki, razem to fajnie się komponuje :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto,Iwonko, dziękuję za miłe odwiedziny! ;:196

Dzisiejsze popołudnie spędziłam z przyjemnością na działce. Do południa lekki deszczyk po obiedzie fajna pogoda z lekkim ochłodzeniem... ;:333

Kilka dzisiejszych fotek... :)

na pierwszy rzut sąsiedzkie cynie u mnie tylko mini... :wink:

Obrazek

Obrazek
plantagine'a się szykuje do kwitnienia a zapach już rozsiewa
Obrazek
aster nowoangielski ,chyba się pośpieszył
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Zapraszałaś Marysiu to jestem. Dziękuję.
Powiedz mi co jest na przedostatnim zdjęciu to złocienie? W takiej ilości wygląda to super. ;:138
U mnie też z rana padało i troszkę się ochłodziła. Zrobiło się milej, bo tych upałów już miałam dość.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu witaj! To chryzantema :) Właśnie dostałam od sąsiadki! :) Miło mi,że wpadłaś!Po południu u mnie było też fajnie 2 razy leciutki deszczyk 2 minutowy przeleciał... :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ObrazekLATO...

Do południa ma być deszczowo , po południu pogodnie może znowu uda się coś konkretnego zrobić?
Chwasty zaczynają wojażyć na całego ... i ślimaków jakiś wysyp nastąpił ... :evil: Nie ciekawie..dobrze,że temp.niższa! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jeden z ostatnich ładnie zapozował no w każdym razie mnie się spodobał
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

znowu się rozpędziłam ... ;:7
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lubię obrazki, więc nie hamuj ;:196 .
Patrząc na Twoją hako, chyba swoje za gęsto posadziłam ;:14 . Było napisane, że w odległości ok. 60cm; zobaczymy. Pewnie da się z karpą kiedyś przesadzić. Ten floks na 2 zdjęciu 'podobien' do mojego, ale z nimi nic nie wiadomo. Westerland ;:197 .
Ja nie oszukuję z tym brakiem wolnego miejsca ;:174 . "Łażę" po ogrodzie i 'czyszczę' różne zakątki, co by posadzić coś nowego - to dla mnie najwiękasza frajda :heja . Dzisiaj jeden zakątek sam się 'wyczyścił', bo złamałam swoją niemałą posturą gałąź tui i już wiem, gdzie przesadzę część liliowców :;230 . A tylko chciałam posadzić tojeść orszelinową. Na gimnastyce zalecają podnoszenie się ze skłonu, jako 'rolowanie' kręgosłupa. Ja 'wyrolowałam' tuję ;:306. Jest chłodniej, popadało, czego chcieć więcej - idę wykopywać liliowce ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Maryniu. :wit
W końcu dotarłam do Ciebie, a zaległości na forum mam ogromne. Cieszę się razem z Tobą na ten deszczyk, w końcu odpoczniemy od upału i podlewania. ;:138
Roślinki jak zwykle piękne pokazujesz. ;:108 Ogromna i okazała ta trawa na H. jakoś tak, co sobie można język połamać. ;:306
Jak ją kiedyś spotkam, to muszę kupić, ona chyba powoli rośnie.
Śliczną fotkę ketmii Hamabo zrobiłaś, a kwiaty o wiele wcześniej zaczynają u Ciebie kwitnienie, moja Plantagina
jeszcze nawet pąków na kwiat nie ma, ani astry nowoangielskie.
Widzę, że masz jeszcze borówki na działce, moje wszystkie szpaki objadły, na drugi rok muszę kupić siatkę .
Miłego dnia Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LATO...Obrazek

Aniu ;:196 Ty niestrudzenie działasz w ogrodzie ;:63 ...mnie niestety z przyczyn obiektywnych ale głównie pogodowych albo upał albo deszczowo nie jest dane ... a robót różnych nie zrealizowanych przybywa... ;:131
Liliowce i u mnie 'aż piszczy' przesadzić , tylko gdzie!!! Popadało....a znajoma obiecała mi w takim przypadku dostarczyć irysów... ;:24
Zachłanność ludzka nie zna granic... ;:219 a wydawało mi się,że od tego odczucia jestem wolna..Ale to chyba ten wszechobecny wirus i mnie zaatakował ...i antidotum jest niezbędne ... ;:131

Tajka miło , że i do mnie zawitałaś! ;:196 Hakonehloę musisz kupić skoro jeszcze jej nie masz ...to trawa obowiązkowa w forumowych ogrodach ;:190 Borówki- to najpóźniejsza odmiana więc jeszcze nie dojrzała..ptaki jej odpuszczają choć u sąsiadów grasują na wcześniejszych odmianach ...później już chyba mają inne przysmaki...
Cieszy mnie, jak to co pokazuję zasłuży na uwagę , bardzo dziękuję! ;:180
Pulpa222 pisze:Lubię obrazki, więc nie hamuj
No to jadę ... :heja Obrazek

czym chata bogata ... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oj bogata ta chata, oj bogata....... ;:63
Jeszcze widać lato u Ciebie a u mnie już jesienne klimaty. ;:222
Śliczny ten hibek w narodowych barwach.
Tak w ogóle to u Ciebie piękne kompozycje w ogrodzie, o każdej porze roku jest co podziwiać. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zatrzymałam się przy trójsklepce . Piękna ;:oj . Kiedyś miałam kilka odmian, ale moje pieski skasowały je "na amen". Zaczynam od nowa; na dzisiaj mam 2 odmiany :;230 . Super roślinki, kwitną późno, zimują bez problemów i w ogóle są ciekawe.
Część liliowców to ja dzisiaj wykopałam i 'zadołowałam' :oops: , bo na razie nie wiem, gdzie posadzić, ale chyba przy płocie od południa w jednym rzędzie, pomyślę jeszcze ;:224 . Pogoda do pracy była idealna. W nocy lało i była okropna burza, ale od rana szpadel i do roboty!!!. Ledwie zipię ;:213 , bo ciągle mi się zdaje, że mam 30 lat - no niby mam i to nawet skończone ;:306 . A co do mojej pracowitości, to jest wybiórcza :;230 , bo ja lubię robić to, co lubię. W przeciwnym wypadku opór materii jest zmasowany ;:19 . Stosuję wtedy zasadę mojego eM, że ..."co masz zrobić dziś, zrób jutro, co masz zrobić jutro, zrób pojutrze i tym sposobem masz 2 dni wolne"... . I czasem udaje się wymigać zupełnie ;:130 .Żeby nie było, że jestem nic niewarta, to mam w domu plakat z takim mottem:Nic nie jest warte, żeby cokolwiek robić. Ale, jeżeli już coś robisz, to rób to dobrze. ;:170
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”