Marysiu,moje dalie są nowe ,ale jak się rozrosną to Ci dam ,zamówiłam jeszcze inne ,ale będą dopiero w jesieni,jeżówki wydają mi się bezproblemowe ,może jakbyś posadziła ich na kompostowej ziemi ,bo mogą nie lubić ciężkich glin jakie są u nas,pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:

,ulewy w Małopolsce są koszmarne ,to co zrobiły na Czasławiu i w Kasińce i Szczyrzycu ,przez Czasław jeżdżę do Zegartowic i Góry Świętego Jana, to moje rodzinne wioski , stamtąd pochodzą moi rodzice ,z Zegartowic przywożę derenie ,a teraz nie ma tam drogi,Szczyrzyc jest obok Góry Świętego Jana ,bardzo dobrze znam te okolice i mam tam w każdej z tych miejscowości kuzynowstwo, buziaczki ;
Małgosiu,u mnie dalie leżą w piwnicy w pudłach po bananach ,nie zasypane niczym ,tylko jak wyjmuję to nie otrzepuję z ziemi karp,zawsze pięknie przetrwają ,cieszę się ,że Hot Papaja ładnie kwitnie ,ona jest zupełnie bezproblemowa ,na wiosnę ją podziel i będziesz miała zaraz dużo,buziaczki dla Ciebie
Iwonko,dziękuję i zapraszam znowu
Aniu,cieszę się ,że jesteś ,masz rację my ciągle coś w ogrodach będziemy poprawiały ,znowu zaglądnij,pozdrawiam i buziaki posyłam
Violu,mój ogród powstaje od 9 lat,,ale niektóre rabaty są tegoroczne i tez pełne ,dziel te swoje roślinki i sadź obok i będzie bardzo szybko dużo wszystkiego ,ja każdego kupionego kwiatka oglądam i kroję na możliwie dużo części i już w tym samym roku roślin jest dużo,pozdrawiam i ściskam
Anetko,w mojej części obecnie spokój to w innej części małopolski katastrofa ,miłej i szczęśliwej podróży życzę,wracaj do nas radosna i wypoczęta,buziaczki dla Ciebie
Ewciu,jak Ania potwierdzi ,że to bylina to Ci kawałek ukroję na wiosnę,u nas trochę spokojniej ,to na pewno słyszysz co dzieje się w innym regionie małopolski ,pozdrawiam i miłego dnia zyczę