Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

:wit OJ dawno dawno mnie nie było na forum a u ciebie tak ślicznie jak zawsze szkoda ze wszytko tonie ci w deszczu, ale możesz podesłać trochę u mnie po miesiącu suszy w końcu wczoraj coś popadało, a miejsca w ogrodzie zawsze brakuje u mnie tak samo jest co rusz wyrywam kępy trawy by posadzić coś ciekawego :)
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Marto .. oglądam i na każde zdjęcie robię .. ooo ..takie oczy ;:154

Masz takie ogromne kępy kwiatów ... wiadomo tyle lat masz ogród .. ja mam po dwa kwiatki, ile to lat jeszcze trzeba ;:174

...będę czekała cierpliwie , w między czasie sieję nowe rośliny i czekam ......

Serdecznie Cię pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś chwile grozy już za Tobą ;:168 ;:196 Pospacerowałam z kawką z przyjemnością ;:196 Zbieramy się na objazdówkę po Dolnym Śląsku, organizacja własna ale plan bogaty :heja

Pozdrawiam serdecznie, do niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Witaj Marto,trochę si e działo u Ciebie.
Ale te kłosowce są fajne,jak to bylinka to tez takie chce :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,moje dalie są nowe ,ale jak się rozrosną to Ci dam ,zamówiłam jeszcze inne ,ale będą dopiero w jesieni,jeżówki wydają mi się bezproblemowe ,może jakbyś posadziła ich na kompostowej ziemi ,bo mogą nie lubić ciężkich glin jakie są u nas,pozdrawiam i życzę miłego dnia ;: ;:168 ,ulewy w Małopolsce są koszmarne ,to co zrobiły na Czasławiu i w Kasińce i Szczyrzycu ,przez Czasław jeżdżę do Zegartowic i Góry Świętego Jana, to moje rodzinne wioski , stamtąd pochodzą moi rodzice ,z Zegartowic przywożę derenie ,a teraz nie ma tam drogi,Szczyrzyc jest obok Góry Świętego Jana ,bardzo dobrze znam te okolice i mam tam w każdej z tych miejscowości kuzynowstwo, buziaczki ; ;:196

Małgosiu,u mnie dalie leżą w piwnicy w pudłach po bananach ,nie zasypane niczym ,tylko jak wyjmuję to nie otrzepuję z ziemi karp,zawsze pięknie przetrwają ,cieszę się ,że Hot Papaja ładnie kwitnie ,ona jest zupełnie bezproblemowa ,na wiosnę ją podziel i będziesz miała zaraz dużo,buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,dziękuję i zapraszam znowu ;:168 ;:65

Aniu,cieszę się ,że jesteś ,masz rację my ciągle coś w ogrodach będziemy poprawiały ,znowu zaglądnij,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196

Violu,mój ogród powstaje od 9 lat,,ale niektóre rabaty są tegoroczne i tez pełne ,dziel te swoje roślinki i sadź obok i będzie bardzo szybko dużo wszystkiego ,ja każdego kupionego kwiatka oglądam i kroję na możliwie dużo części i już w tym samym roku roślin jest dużo,pozdrawiam i ściskam ;:168

Anetko,w mojej części obecnie spokój to w innej części małopolski katastrofa ,miłej i szczęśliwej podróży życzę,wracaj do nas radosna i wypoczęta,buziaczki dla Ciebie ;:196

Ewciu,jak Ania potwierdzi ,że to bylina to Ci kawałek ukroję na wiosnę,u nas trochę spokojniej ,to na pewno słyszysz co dzieje się w innym regionie małopolski ,pozdrawiam i miłego dnia zyczę ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

koziorozec pisze:Aniu chodzi mi o kwiaty na pierwszym zdjęciu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
No wszystkie po kolei cudne, te na pierwszym miejscu to kłosowce?
Tytoń cudny, biała budleja cudeńko, no i przetaczniki, te uwielbiam wszystkie ;:215
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Czytałam co Ci deszcz zrobił w ogrodzie i piwnica jeszcze zalana. U mnie burze też były,ale łagodne, Dziś wreszcie sie ochłodziło i popadał dość mocno deszcz,ale było spokojnie.
Mam nadzieje,że już jest lepiej. Widzę ,że pokochałaś dalie. Ja je lubię oglądać ,ale ich nie sadzę, bo trzeba je wsadzać i wykopywać. Może to też nie było by problemu,ale ich przechowywanie to już tak i to wielki..
Pozostałe kwiaty też cudne. ;:196 ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,miło Cię widzieć ,ale muszę Cię sprostować to nie biała budleja tylko,trojeść biała,pozdrawiam Cię i zapraszam znowu, ;:196 ;:196,na pierwszym zdjęciu to kłosowiec

Aluś,na pewno słyszałaś co dzisiaj w nocy ulewy wyrządziły w innych rejonach małopolski ,to koszmar ,ja dalie zawsze uwielbiałam ,bo to też babcine kwiaty ,kocham wszystkie kwiaty ze starych babcinych ogródków,i staram się ich mieć duużo,chociaż może dla niektórych nie modne ,jest trochę roboty z tym wysadzaniem ,ale w piwnicy wrzucone do kartonów z bananów super zimują ,niczym ich nie owijam ,ani nie obsypuję ,tylko nie otrzepuję bardzo z ziemi jak wyciągam karpy ,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę ,że troszkę spacerku poprawi nasze samopoczucie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Głowaczek olbrzymi z Sadźcem konopiastym
Obrazek

Gipsówka z Morinią
Obrazek

krwiściąg
Obrazek

kasztanowiec drobnokwiatowy - krzew
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, nawet nie wiesz, jak mi nastrój poprawiłaś Twoim ogrodem... ;:196
U mnie padało cały dzień, coś się teraz przebija słoneczko...
A u Ciebie jak w jakimś pokazowym ogrodzie, tyle rarytasków kwitnących... ;:138
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Marta, to biale przed Glowaczkiem, to Drakiew kaukaska? Jak tak, to powiedz mi czy ona duzo lisciorow na dole ma? a Glowaczek? namietnie szukam delikatnych-zwiewnych-dlugonogich chabazi ale nie moga miec za duzo lisci na dole :wink:
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jak zwykle pieknie ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krwiściąg ma śliczne kwiatki, a ta trojeść, to ta co ma nasienniki jak papugi?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, dziękuję za Twoją opinię i cieszę się że coś się poprawiło z Twoim nastrojem ,jak się ma trudne chwile to dobrze jak chociaż drobiazgi pomogą w tym przypadku mój ogród,u mnie dzisiaj nie padało,było pod chmurą,,pozdrawiam , pocieszam bardzo ;:168

Jule,witaj w moim ogrodzie ,to nie drakiew to głowaczek olbrzymi ,on jest wysoki i obfociłam same kwiaty ,które są bardzo podobne do drakwi ,on jest delikatny i zwiewny ,ale ma przy ziemi kępę liści,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:65

Pati,dziękuję ,miło,że ogród się podoba ;:168

Iwonko,nie wiem ,czy to ona ma takie nasienniki,bo mam ją pierwszy rok,jedna z trojeści ma takie nasienniki ,ale nie wiem czy nie pomarańczowa,pozdrawiam :wit :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to poczekamy jak przekwitnie :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”