Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Anno Droga! ;:97 czyżbyś nie odczytała mojej odpowiedzi u siebie albo czytałaś bez zrozumienia... ;:306
W kwestii hebe powiedziałam wszystko...co wiedziałam... ;:306

Co do jeżówek ...gdybyś widziała jak pięknie kwitną w donicach zadołowanych w ziemi u Pana u którego najczęściej je kupuję!Wiem ,że w doniczkach bo 3 dni temu przy okazji zakupu nowych ;:oj pytałam! To by Ci rzeczywiście kopara opadła . Jaki problem...kup, przesadź do większej doniczki daj koniecznie w takim układzie skoro nie chcą u Ciebie rosnąć ziemi z worka , następnie podziękuj Maryni za radę ;:191 i mają rosnąć i kwitnąć pięknie! Chyba im powietrze u Ciebie ani Twoja osobista aura nie zaszkodzi! :) Naprawdę, polecam i przekonaj się do upraw w doniczkach dołowanych w ziemi i potem traktuj tak jak inne posadzone wprost do gruntu!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Pięknie, laryngolog mi mówi, że słyszę, tylko bez zrozumienia ;:223 , a teraz Ty, że czytam bez zrozumienia. Poddaję się ;:199 .
Zajrzyj do mnie, wyjaśniłam :oops: .
Co do odwiedzania Twojego ogrodu, to dziękuje za zaproszenie, ale częściej już się nie da ;:196 .
Widzę też borówki, super!. Mnie nie chce się nosa wysadzić, bo strasznie duszno, a moje zaczynają się osypywać. Wszakże rano solidnie je podlałam, ale temperatura robi swoje. Może wieczorem ;:131 . Zdjęć już nie chwalę, bo i tak są dobre ;:177 :;230 . Ciekawe, ilu zakątków u Ciebie jeszcze nie widziałam ;:224 .
Jeżówki są zawsze w Skierniewicach . Tylko mam mały samochod ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu urzeka mnie Twój ogród coraz bardziej ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu miła jesteś dla mnie bardzo .Bardzo dziękuję za Twoje słowa ;:196 ;:180

Aniu no cieszę się, że jesteś i zaglądasz! ;:196 Borówki to najpóźniejsza i najstarsza bo 30 letnia moja odmiana...wcześniejsze , mniejsze już oskubane! :) No pewnie jeszcze by się coś znalazło,czego nie oglądałaś w moim ogródku...bo to trochę tajemniczy ogródek jest... :) Gorąc i duchota i u mnie ale wyjść muszę w odwiedziny do Małżonka bo eM się diagnozuje w szpitalu ...Ale na razie wszystko zgodnie z PESELem... :) czyli po japońsku jako tako :)Posiedzimy w ogrodzie przyszpitalnym bo jest naprawdę fajny...dużo zieleni, iglaków,różanka nawet i spory staw w którym kaczki pływają, trawki wystrzyżone, ławeczki, czyściutko.Przyjemne otoczenie jak ktoś już musi tam przebywać... ;:108
Mały masz samochód...to wymień na większy...widzisz problem...jak masz duże potrzeby to i auto trzeba dostosować... ;:306 Bredzenia starszej pani..no nie?
Pojadłam fasolki szparagowej z kalafiorem,masłem i przyrumienioną bułeczką i wpadłam w błogostan..Ale się zbieram bo MPK wnet będę miała a w niedzielę rzadsze kursy choć to tylko 3 przystanki ale pieszo mi się nie chce ...może z powrotem spacerkiem wrócę.Pa!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu - pospaceruj ucałuj M i wracaj do nas ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hmmmmm........jeżówki w doniczkach hodowane........
Tak dałaś nimi po oczach, że mi w pięty poszło.
Ale masz rację, muszę się zastanowić czy swoich w ten sposób nie posadzić. ;:24
Zimą nie lubią mieć mokro a u mnie z tym ciężko, więc taka hodowla byłaby praktyczna.
Tylko znowu doniczki....?....... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ;:180 w szpitalu to tylko "żółwik" :) - ostatnio mówił pan dr.w radio, że nie powinno się witać w szpitalu przez podanie ręki a całusy to już absolutnie nie! Jest tam wystarczająco dużo bakterii i nie należy obdarzać chorego dodatkowymi... ;:108 No chyba racja...A 'żółwik' zamkniętą dłonią i owszem.
Właśnie odebrałam telefon , eM ma dzisiaj 'wypis' :D Trzeba będzie pomyśleć o obiadku... ;:7

kogra Grażynko...Tak dałaś nimi po oczach, że mi w pięty poszło....w sensie , że i czym :?: ... zapytała by dociekliwie moja wnuczka ;:306
Doniczki znowu ...no coś za coś.... :) ! A mokro w zadołowanych doniczkach to podobne jak w gruncie tylko trzeba dać im lżejszą ziemię do doniczki jeżeli masz ciężką u siebie.
I będzie Pani zadowolona :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Poszło w piety, bo takie okazałe, że oczy wychodzą na wierzch. :shock:
No tak......skoro nie ma innego wyjścia, to chyba będę musiała tak zrobić.
W mojej glinie mokrej zimą pewno nie przetrwają. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W godzinach popołudniowych pojechałam na działkę , wcześniej w tym upale nie dało rady!Trochę najpilniejszego podlewania i fotek , m.in. przed zachodem słońca w obiektyw wpadły mi takie kadry... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy zaglądającym do mnie ...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,,ale piękne kolory nieba ,u mnie dzisiaj burza była i leje ,wczoraj też ,ogród dolany ,że jak sie idzie to słyszy się ciap,ciap,a Twój ogród to jakiś bardziej fotogeniczny niż mój ,albo ja nic nie umiem ,albo jestem w Twoim zakochana.pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Piękne te kadry
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W chwilach przygnębienia (głównie pogodą :?) nie rwę się do kontaktu z ludźmi i dlatego rzadziej zaglądam na na forum. Wystarczy 20 minut deszczu, żeby mi się humor poprawił :D Gleba nie przemokła, ale przynajmniej liście roślin są wilgotne i może nie wszystko zeschnie na wiór.
Wczoraj przed zachodem słońca zachwycałam się widokiem nieba-całe było czarne, pokryte chmurami i burza błyskała na horyzoncie. W nocy nie padało, choć miałam na to nadzieję :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marto ! Aura nas nie rozpieszcza chociaż lato swoje prawa ma ...troszkę mniej stopni na termometrze
i dałoby się żyć ! A tak to my i nasze rośliny gotujemy się...Mój ogród bardziej fotogeniczny ;:180 ... ;:131 mój cały to pewno jedna kwatera u Ciebie a każdy widzi inaczej i ma inne spojrzenie na ten sam obiekt ;:196

Margaret2014 dziękuję ;:180 Cieszy mnie ,że zaglądasz ! ;:168

ewamaj66 w chwilach przygnębienia powinnaś właśnie wychodzić do ludzi i rozładowywać emocje tym bardziej,że tak niewiele Ci potrzeba dla poprawy humoru! :) Ja nie miewam takich stanów a humor poprawia mi najlepiej wypad do 'ogrodniczego' ;:306 no i na działkę ! :D
Ranek u mnie pochmurny i rześki ...co będzie dalej...zapowiadane są opady...czekam ! ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Śliczne jeżówki ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu to niebo Twoje jest czarujące, ale Ci się udało ;:215 ;:215 ;:215 a opady i u nas na reszcie jakieś były, już się martwiłam co dalej, ale chyba troszkę wszystko odżyło :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”