Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

ależ cudownie, piękne masz kwiatuchy i tak gęsto posadzone, cudnie ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ja chciałabym wręcz rozbić sobie namiot w Twoim ogrodzie i podziwiać, Na razie szykuje się do wizyty Iwonki, potem jedziemy do Będzina i Marysię muszę odwiedzić, czyli do 10 sierpnia mam plan i w związku z tym zapytam czy wysłać Ci nasiona arcydzięgla? Ściskam serdecznie ;:196
Cudowne katalpy i te Twoje rabatki ;:167
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Wygląda na to, że kwiatami katalpy nie możesz się nacieszyć. Odkąd moje zakwitły - codziennie do nich zachodzę, żeby poczuć ten niepowtarzalny, perfumowy zapach.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati,bardzo się cieszę ,że podoba się ogród ,myślę ,że wkrótce i Ty będziesz miała dużo roślin ,bo masz marzenia ,a to najważniejsze,a kwiatuszki ,dużo kwiatuszków zaraz się znajdzie,pozdrawiam gorąco :wit ;:168

Mati,dziękuję ,katalpy co roku dają taki popis,pozdrawiam :wit

Marysiu,nie bardzo rozumiem dlaczego jestem na szarym końcu :uszy :uszy ale niech będzie ,myślałam ,że w sierpniu zarezerwujesz dla mnie czas,bo nie mogłaś w I połowie lipca a w II mnie nie było,w takim razie koniecznie wyślij nasiona arcydzięgla,bo skończy się ważność kiełkowania,dzisiaj mnie zalało przyszła taka ulewa,że rzeka wody ruszyła na mój dom ,ale jakoś się uratowaliśmy ,że nie zalało mieszkania tylko piwnicę ,cały czas pada,ale myślę ,że najgorsze zagrożenie minęło,jutro będę sprzątać przed domem ,bo naniosło błota pod sam próg,pozdrawiam gorąco i buziaczki dla Ciebie ;:196

Madziu,piękne kwiaty mają katalpy i ta ilość wydaje się nieprawdopodobna,pięknych snów życzę ;:19 ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

rumian rzymski
Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu kwiaty skąpane w słońcu to wizytówka Twojego ogrodu ;:63 Czy żółte kwiaty to jeżówki czy złocienie?
I jedna wizyta odpadła z przyczyn wyższych. Słuchałam dzisiaj o ulewie w Wadowicach i widzę że do Ciebie też doszła. Postaram się M nakłonić do wycieczki. Nie gniewaj się ale ja u Ciebie byłam ...no dobra tylko krótko ;:196

Zostawiam życzenia pięknego dnia i ściskam ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rumian rzymski bardzo ciekawy. On jest taki niski czy się przy brzegu pokłada? To bylinka? Możesz coś więcej o nim napisać ;:108
Barwny busz ;:333 Jak ty dajesz radę to wszystko ogarnąć ;:209
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś bardzo współczuję ulewy, deszcz wiadomo potrzebny, ale nie takie nawałnice, przez, które pełno niepotrzebnej roboty.
U mnie z kolei okropna susza, lipiec okazał się bezopadowy.
Anafalis perłowy, który dostałam od Ciebie pięknie się rozrósł, jestem nim zachwycona :heja
Wszystkie sadzonki od Ciebie pięknie rosną :tan
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś nadrabiam zaległości, jakoś po ostatnim wyjeździe na Pomorze długo nie mogłam dość do siebie, ale dziś zaczynam urlop i od środy ruszamy na Dolny Śląsk ;:196 Dziś powrzucam trochę Pomorza więc zapraszam do średniowiecznego na spacerek ;:196 W makach jestem zakochana ;:167 Gdzie urlopowałaś?? Ja byłam w połowie lipca na zwiedzaniu Stargardu Szczecińskiego - ogrodu dendrologicznego Przelewice- Pyrzyce - wekendowo :wink: Pada od wczoraj solidnie i burza była... trza się kawą reanimować przy takiej pogodzie ale przynajmniej moje piaski się podlewaja. Lecę z kawką dalej oglądać ;:196 Woda pod progiem - mam nadzieje, że nie masz strat :shock:

Pozdrawiam serdecznie ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Na jednym ze zdjęć dojrzałam dorodną kępę Gaury o białych kwiatach (mam nadzieję, że to ona).
Powiedz mi jakim cudem takiej dochowałaś się, bo ja próbowałam kilka razy i... ;:222
Martuś w ogóle masz kwiatów od groma, ale pełny, różowy mak wiedzie prym i te jego obłędne szaroniebieskie liście ;:167
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu witaj ;:196
Masz tyle wspaniałych roślin, że oczu nie można oderwać ;:63 krawawnica śliczna ;:oj moja przez te upały marniutka :( no i katalpy robią niesamowite wrażenie, cudowne okazy ;:108 Dawno mnie u Ciebie nie było dlatego spacer po po Twoim cudnym ogrodzie to dla mnie sama przyjemność ;:196 ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,na ostatnim zdjęciu,to rudbekia nie znam nazwy odmianowej,wczoraj u mnie był koszmar ,całe szczęście ,że byliśmy w domu bo zalałoby wszystko,woda waliła się na dom jakby płynęła rzeka ,uratowały nas moje zapasowe worki z ziemią ,którymi Bogdan obstawił furtkę i jedną z bram i wodę skierował na drugą część działki ,tam ma się gdzie podziać,szum wody był jak górskiego potoku,a żadnego potoku nie ma koło mnie,a ja z szuflą do śniegu stojąc na progu domu przegarniałam wodę dalej ,żeby nie wlała sie do środka,przy tym niesamowite błyskawice i grzmoty jeden za drugim i w czasie tej ogromnej burzy Bogdan stojąc w wodzie mokrusieńki układał te worki z ziemią,a błyskawice tak go oślepiały ,że nic nie widział jak ma dobrze ułożyć,lało długo i bardzo jak z wiadra ,ale już później jak to zrobił woda nie leciała tak na dom ,wlała sie tylko do garażu , niedużo i do piwnicy więcej ,ale potem trochę deszcz osłabł i woda z kotłowni pomieściła się do dren ,rano wszystkie muły powodziowe sprzed domu trzeba było wysprzątać,ale mieszkanie się uratowało,aż mi się włosy jeżą jak o tym pomyślę ,może na drugi tydzień uda Ci sie wpaść,zresztą kiedy będziesz mogła,pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196

Jolu,Rumian rzymski inaczej szlachetny to niska bylina, właściwie ziele o właściwościach podobnych do rumianku ,to niska roślina bardzo miękka ,taka dywanowa ,a w lecie z tego dywaniku wyrastają na 15 cm łodyżkach białe kwiatuszki ,które można ususzyć na herbatkę lub do przemywania skóry ,ma dużo leczniczych właściwości,a do tego pięknie zadarnia ziemię ,u mnie rośnie w różach,czasem mi trudno poradzić z tym ogrodem,bo wiadomo ,że nie tylko jest ogród,pozdrawiam i całuski dla ciebie ;:196

Ewuniu,bardzo się cieszę ,że kwiatuszki dobrze rosną ,one są bezproblemowe,bo na inne nie mam czasu,a na myśl o tej ulewie skóra mi cierpnie napisałam wyżej Marysi o tym co się działo,pozdrawiam Cie gorąco i buziaki przesyłam ;:196 ;:196

Anetko,ja też uwielbiam maki,mogę wysłać Ci nasionek jak dojrzeją ,bo to maki jednoroczne ,byliśmy nad naszym morzem w Karwi ,na szczęście obyło się bez strat ,ale co przeżyliśmy to nasze opisałam sytuację Marysi,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19 ;:168

Iwonko,tak to gaura,one rosną u mnie już parę lat ,jeszcze się rozsiewają i jest ich coraz więcej w różnych odcieniach ,bez problemu zimuje ,czasem położę na nich gałąź świerkową ,że by troszkę osłonić od mrozów ,a czasem zapomnę i też są,nasionka na pewno będą to mogę się podzielić,makówki już są ale jeszcze zielone,buziaczki posyłam ;:196

Aniu,anym, tak miło,że jesteś ,krwawnice u mnie są dorodne ,chyba im dobrze,katalpy też dają co roku taki popis ,a maki ciemno bordowe od Ciebie też zakwitły całym łanem jestem nimi zauroczona,duża buźka dla Ciebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

troszkę fotek z kwitnącego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek