Aprilkowy las cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 5

Post »

Cudowności pokazujesz. Ta lilia Edge nie Edge - przepiękna ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Justynko, jak tylko się podzieli to domniemana The Edge jest twoja, a jak nie, to The Edge niemal na 100% się podzieliła. Wytrzymaj do jesieni. Muszę znaleźć jej nazwę bo mam wrażenie że dokupiłam taką.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Joluś, dzięki kochana jesteś ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Och, u mnie też basen, ale taki dmuchany, więc on też fajny, ale woda aż gorąca, muszę wieczorkiem chloru sypnąć...
Muscadet też mam :tan , a leonardo da vinci super. Będę jej dokupywać jesienią, więc jakby co, to daj znać :wit
A lilia The Entry, podobna do Brasilii, ale czy to ona?
Jak wiesz u mnie mnóstwo pomyłek, za miast jednej czerwonej tygrysiej mam 8szt, mam jakieś zółte których nie zamawiałam, więc póki co nic nie wiem jakie lilie mam tak naprawdę
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, lilie tylko w Lilypolu. Czekam aż uruchomią stronkę końcem lipca ;:65
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu ale pieknie liliowo u Ciebie ;:215 po moich liliach, to juz dawne wspomnienie :roll: jednak na mojej patelni, to Lilie trzymaja sie bardzo krotko i wiecej dokupywac nie będę, bo robia za piwonie hihi pare dni i juz po kwiatach :evil: Ale znowu wzielo mnie na Jezowki, na razie kupilam 3 sztuki i testuje czy podbija moje serce :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

W jeżówkach i ja się zakochuję , więc jak myślę zapadamy na kolejną chorobę, tym razem jeżówkę
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Też chciałam napisać, że The Edge zachwycajaca :D a jeśli to jest inna - to też jest zachwycająca :D
Jolu - wstawiłam wreszcie u mnie mój las :lol:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też się zakochałam w jeżówkach :D twoja jest piękna.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę że znacznie więcej jest różomaniaków od liliomaniaków ;:224 Ale się nie zniechęcam...

Julek, część moich lili jeszcze nie zakwitła, część wycięłam już. Mam zróżnicowane odmiany więc efekt wydłużony. A zapac w ogrodzie ....bajeczny.
Też kupiłam trzy jeżówki zielone. I trzy dostłam od Annes. I powiem ci że kolekcja z pewnością się powiększy ;:333

Marzenko, na takie są koleje losu na ogrodniczek ;:306 Będziemy mogły wymieniać się odmianami, jak nam się rozrosną ;:108

Ewo, lilie The Edge mam od zeszłego roku i tamtych jestem pewna na 100 % . Ta nowa ma bardziej rozmyte obrzeża, więc raczej to inna odmiana. Widziałam już taką w necie ale nie pamiętam nazwy. Muszę poszukać, myślałam że ją zamawiałam ale jednak nie. Ta podejrzewana o bycie The Edge, była kupiona chyba jako Fangio...w Benexie. Kupiłam jedną sztukę i pomyłka ;:222 Zdecydowanie nie podobna do Fangio...

Anito, na żywo te jeżówki jeszcze ładniejsze. To był bardzo dobry zakup. Polecam. I już dość długo kwitną, mimo upałów, to kolejna zaleta.

Jeszcze zapasy weekendowe:

Obrazek Long John Silver ;:167

Obrazek rozplenica Vertigo

Obrazek Gipsy Boy albo Tuscany, tak się ze sobą splotły że nie wiem ;:306 muszę porównać fotki w necie ;:224

Obrazek to pierwszy tegoroczny kwiat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek moja ulubienica nieustannie kwitnie. Old Port

Obrazek

Obrazek cudo od Annes, już ma drugi kwiatek :heja

Obrazek

Adrianie, skrytoczytaczu, lilia Prescott zakwitła, choć przyznam że miałam małe wątpliwości czy to ona. Niemal identyczna z Sheilą. Co sądzisz?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz Sheila, niemal identyczna. Piszę niemal, bo Sheila pachnie a Prescott nie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

To żeby bardziej zamącić mam jeszcze Enjoy bardzo podobną ale ona ma jaśniejszy środek i ciemniejsze pylniki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To teraz zmienimy trochę kolor: Timezone
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek NN
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Lilie są zachwycające,ja już nie piszę bo ile można... :lol: Masz tych piękności TYYYYYLLLLLE,że mozna by tak niemal bez końca wzdychać ,"achać,ochać" ;:215
Na kilku ostatnich fotkach jest bylina kwitnąca błękitnymi ,drobnymi kwiatkami-co to jest?

TWOJE KrÓLESTWO JEST WYJĄTKOWO UDANE-GRATULUJĘ i nadaję Ci zaszczytne miejsce wśród znanych mi ogrodowo zielonozakręconych ;:77
Startuj w konkursach ;:108 ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, ja też już najczęściej tylko przeglądam ;:306 Bo albo ile można albo brak słów :;230
Bardzo dziękuję za pochwały, zdecydowanie na wyrost ale postaram się na nie zasłużyć ;:180
Lilie to mój konik, był jeszcze przed różami :;230 Corocznie powiększam kolekcję i staram się w niej nie zagubić ;:170 Bardzo dużą frajdę sprawia mi rozsadzanie lili.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Joli, a gdybyś tak napisała trochę o rozsadzaniu lilii? Próbuję też to robić, ale skutki są takie, że powoli mieszają mi się wszystkie odmiany :roll:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu lilie cudo, wciąż nie mogę się na nie napatrzeć ;:167 Z tymi podobieństwami to naprawdę szok..... niektóre lilie są tak bardzo do siebie podobne, że nawet, gdy rosną w pobliżu to trudno je rozróżnić..... a z nazwaniem to już w ogóle ogromny problem..... ja od jakiegoś czasu próbuję nazwać kilka swoich NN i wcale nie jest to łatwe :roll:
Jeżówki przepiękne i ja baaardzo je lubię, mam główniej te najpopularniejsze, ale marzą mi się różne odmiany, one wszystkie cudne ;:167
Czy możesz napisać coś o Lavender Lassie, mam podobną różę kupioną jako Coral i zastanawiam się, czy to czasem nie Lavender ...
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

ABSOLUTNIE POCHWAŁY NIE SA NA WYROST ;:124
Rozsadzanie lilii też mnie interesuje.Co prawd :wit a moje dopiero jesienia posadzone,ale...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”