Aprilkowy las cz. 5
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz. 5
Cudowności pokazujesz. Ta lilia Edge nie Edge - przepiękna 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Justynko, jak tylko się podzieli to domniemana The Edge jest twoja, a jak nie, to The Edge niemal na 100% się podzieliła. Wytrzymaj do jesieni. Muszę znaleźć jej nazwę bo mam wrażenie że dokupiłam taką.
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Joluś, dzięki kochana jesteś 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Och, u mnie też basen, ale taki dmuchany, więc on też fajny, ale woda aż gorąca, muszę wieczorkiem chloru sypnąć...
Muscadet też mam
, a leonardo da vinci super. Będę jej dokupywać jesienią, więc jakby co, to daj znać
A lilia The Entry, podobna do Brasilii, ale czy to ona?
Jak wiesz u mnie mnóstwo pomyłek, za miast jednej czerwonej tygrysiej mam 8szt, mam jakieś zółte których nie zamawiałam, więc póki co nic nie wiem jakie lilie mam tak naprawdę
Muscadet też mam

A lilia The Entry, podobna do Brasilii, ale czy to ona?
Jak wiesz u mnie mnóstwo pomyłek, za miast jednej czerwonej tygrysiej mam 8szt, mam jakieś zółte których nie zamawiałam, więc póki co nic nie wiem jakie lilie mam tak naprawdę
-
Marzenko, lilie tylko w Lilypolu. Czekam aż uruchomią stronkę końcem lipca 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu ale pieknie liliowo u Ciebie
po moich liliach, to juz dawne wspomnienie
jednak na mojej patelni, to Lilie trzymaja sie bardzo krotko i wiecej dokupywac nie będę, bo robia za piwonie hihi pare dni i juz po kwiatach
Ale znowu wzielo mnie na Jezowki, na razie kupilam 3 sztuki i testuje czy podbija moje serce 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
W jeżówkach i ja się zakochuję , więc jak myślę zapadamy na kolejną chorobę, tym razem jeżówkę
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Też chciałam napisać, że The Edge zachwycajaca
a jeśli to jest inna - to też jest zachwycająca
Jolu - wstawiłam wreszcie u mnie mój las

Jolu - wstawiłam wreszcie u mnie mój las

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Ja też się zakochałam w jeżówkach
twoja jest piękna.

-
Widzę że znacznie więcej jest różomaniaków od liliomaniaków
Ale się nie zniechęcam...
Julek, część moich lili jeszcze nie zakwitła, część wycięłam już. Mam zróżnicowane odmiany więc efekt wydłużony. A zapac w ogrodzie ....bajeczny.
Też kupiłam trzy jeżówki zielone. I trzy dostłam od Annes. I powiem ci że kolekcja z pewnością się powiększy
Marzenko, na takie są koleje losu na ogrodniczek
Będziemy mogły wymieniać się odmianami, jak nam się rozrosną
Ewo, lilie The Edge mam od zeszłego roku i tamtych jestem pewna na 100 % . Ta nowa ma bardziej rozmyte obrzeża, więc raczej to inna odmiana. Widziałam już taką w necie ale nie pamiętam nazwy. Muszę poszukać, myślałam że ją zamawiałam ale jednak nie. Ta podejrzewana o bycie The Edge, była kupiona chyba jako Fangio...w Benexie. Kupiłam jedną sztukę i pomyłka
Zdecydowanie nie podobna do Fangio...
Anito, na żywo te jeżówki jeszcze ładniejsze. To był bardzo dobry zakup. Polecam. I już dość długo kwitną, mimo upałów, to kolejna zaleta.
Jeszcze zapasy weekendowe:
Long John Silver
rozplenica Vertigo
Gipsy Boy albo Tuscany, tak się ze sobą splotły że nie wiem
muszę porównać fotki w necie
to pierwszy tegoroczny kwiat

moja ulubienica nieustannie kwitnie. Old Port

cudo od Annes, już ma drugi kwiatek

Adrianie, skrytoczytaczu, lilia Prescott zakwitła, choć przyznam że miałam małe wątpliwości czy to ona. Niemal identyczna z Sheilą. Co sądzisz?

A teraz Sheila, niemal identyczna. Piszę niemal, bo Sheila pachnie a Prescott nie.

To żeby bardziej zamącić mam jeszcze Enjoy bardzo podobną ale ona ma jaśniejszy środek i ciemniejsze pylniki

To teraz zmienimy trochę kolor: Timezone

NN

Julek, część moich lili jeszcze nie zakwitła, część wycięłam już. Mam zróżnicowane odmiany więc efekt wydłużony. A zapac w ogrodzie ....bajeczny.
Też kupiłam trzy jeżówki zielone. I trzy dostłam od Annes. I powiem ci że kolekcja z pewnością się powiększy

Marzenko, na takie są koleje losu na ogrodniczek

Ewo, lilie The Edge mam od zeszłego roku i tamtych jestem pewna na 100 % . Ta nowa ma bardziej rozmyte obrzeża, więc raczej to inna odmiana. Widziałam już taką w necie ale nie pamiętam nazwy. Muszę poszukać, myślałam że ją zamawiałam ale jednak nie. Ta podejrzewana o bycie The Edge, była kupiona chyba jako Fangio...w Benexie. Kupiłam jedną sztukę i pomyłka

Anito, na żywo te jeżówki jeszcze ładniejsze. To był bardzo dobry zakup. Polecam. I już dość długo kwitną, mimo upałów, to kolejna zaleta.
Jeszcze zapasy weekendowe:

Adrianie, skrytoczytaczu, lilia Prescott zakwitła, choć przyznam że miałam małe wątpliwości czy to ona. Niemal identyczna z Sheilą. Co sądzisz?

A teraz Sheila, niemal identyczna. Piszę niemal, bo Sheila pachnie a Prescott nie.

To żeby bardziej zamącić mam jeszcze Enjoy bardzo podobną ale ona ma jaśniejszy środek i ciemniejsze pylniki

To teraz zmienimy trochę kolor: Timezone

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lilie są zachwycające,ja już nie piszę bo ile można...
Masz tych piękności TYYYYYLLLLLE,że mozna by tak niemal bez końca wzdychać ,"achać,ochać"
Na kilku ostatnich fotkach jest bylina kwitnąca błękitnymi ,drobnymi kwiatkami-co to jest?
TWOJE KrÓLESTWO JEST WYJĄTKOWO UDANE-GRATULUJĘ i nadaję Ci zaszczytne miejsce wśród znanych mi ogrodowo zielonozakręconych
Startuj w konkursach

Na kilku ostatnich fotkach jest bylina kwitnąca błękitnymi ,drobnymi kwiatkami-co to jest?
TWOJE KrÓLESTWO JEST WYJĄTKOWO UDANE-GRATULUJĘ i nadaję Ci zaszczytne miejsce wśród znanych mi ogrodowo zielonozakręconych

Startuj w konkursach

-
Asiu, ja też już najczęściej tylko przeglądam
Bo albo ile można albo brak słów
Bardzo dziękuję za pochwały, zdecydowanie na wyrost ale postaram się na nie zasłużyć
Lilie to mój konik, był jeszcze przed różami
Corocznie powiększam kolekcję i staram się w niej nie zagubić
Bardzo dużą frajdę sprawia mi rozsadzanie lili.

Bardzo dziękuję za pochwały, zdecydowanie na wyrost ale postaram się na nie zasłużyć

Lilie to mój konik, był jeszcze przed różami

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Joli, a gdybyś tak napisała trochę o rozsadzaniu lilii? Próbuję też to robić, ale skutki są takie, że powoli mieszają mi się wszystkie odmiany 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu lilie cudo, wciąż nie mogę się na nie napatrzeć
Z tymi podobieństwami to naprawdę szok..... niektóre lilie są tak bardzo do siebie podobne, że nawet, gdy rosną w pobliżu to trudno je rozróżnić..... a z nazwaniem to już w ogóle ogromny problem..... ja od jakiegoś czasu próbuję nazwać kilka swoich NN i wcale nie jest to łatwe
Jeżówki przepiękne i ja baaardzo je lubię, mam główniej te najpopularniejsze, ale marzą mi się różne odmiany, one wszystkie cudne
Czy możesz napisać coś o Lavender Lassie, mam podobną różę kupioną jako Coral i zastanawiam się, czy to czasem nie Lavender ...

Jeżówki przepiękne i ja baaardzo je lubię, mam główniej te najpopularniejsze, ale marzą mi się różne odmiany, one wszystkie cudne

Czy możesz napisać coś o Lavender Lassie, mam podobną różę kupioną jako Coral i zastanawiam się, czy to czasem nie Lavender ...
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ABSOLUTNIE POCHWAŁY NIE SA NA WYROST
Rozsadzanie lilii też mnie interesuje.Co prawd
a moje dopiero jesienia posadzone,ale...

Rozsadzanie lilii też mnie interesuje.Co prawd