Ogród Przemka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Przemka

Post »

Mariolko ja bym zostawił tę karpę do jesieni. Jeśli wszystkie łodygi zostały obgryzione to na początek wbij kij żebyś wiedziała gdzie ona się znajduje. Czy na pewno jesteś pewna, że to sprawka mrówek?. Może nornica podgryzła kłącza? Możesz podejrzeć kłącza odgarniając lekko ziemię i sprawdź palcami jędrność bo być może sadzonka mogła przy gnić. Musiałbym widzieć jak to wygląda wówczas konkretnie można by znaleźć przyczynę. Ciekawy jestem jakie ty masz daliowe cudeńka ;:109 . Jeśli chodzi o lilie to jeszcze ze trzy tygodnie i po kwitnieniu. I tak jestem z nich dumny . Po takiej suszy świetnie dały sobie radę. Wczoraj dopiero konkretnie popadało. A dziś niema czym oddychać taka duchota. Mariolko trzymam kciuki może uda ci się uratować dalię. A jaka to odmiana pamiętasz?
Alicjo twoje dalijki cieszą oko. Postarałaś się. Jak się czujesz? U ciebie zapewne więcej deszczu padało to i robotę z chwastami miałaś?
Pozdrawiam was dziewczyny ;:304
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku :wit popadało i to mocno ,a chwasty rosną .
A samopoczucie dziękuję ;:196 ,jak u starszej pani w upały ;:306
Muszę Ci napisać ,że piękne dalie wybrałeś ;:215 ,lilie śliczne :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Alicjo ;:168 . Upały mamy takie, że wszyscy czujemy się do dupencji ;:306 . Bez względu na wiek. Tegorocznej suszy nie pamiętam od czasu kiedy zajmuję się ogrodnictwem. Wszędzie padało a u mnie nic tylko błyski i silny wiatr który wysuszał jeszcze bardziej wszystko. Mam nadzieje że teraz będzie trochę normalniej trochę deszczu i trochę słońca ale co do tego nie mamy wpływu. Będzie co będzie ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Przemku ,życzę Ci dobrej pogody takie jak powinna być ;:196 w nocy ciepły deszczyk ;:47 ,a w dzień przyjemne ciepło ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję i nawzajem ;:33
mariolad
200p
200p
Od: 10 mar 2013, o 15:51

Post »

Ben Huston to dalia w której zasmakowały mrówki :evil:
To były na pewno one.
Karpa jest zdrowa i jędrna,tak jak radzisz zostawię do jesieni,mam nadzieję,że przetrwa.

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Mariola
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Szkoda że taki piękny ogród deszcz nie chce odwiedzać, mam nadzieje, że niebawem mocno popada u ciebie. U mnie w tym roku nie mogę narzekać bo suszy nie było jedynie raz najdłuższa przerwa pomiędzy deszczami to 8 dni po za tym co kilka dni zawsze pada.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolka powiedz mi jeszcze czy te łodygi są całkowicie do samej karpy zjedzone czy wystają poza ziemią minimalnie? Jeśli karpa jest zdrowa to na pewno do jesieni wypuści nowe pędy ale najprawdopodobniej już nie zakwitnie w tym sezonie. Wówczas jedyny plus to ocalała karpa która jak dobrze się przechowa ,wydobrzeje i zakwitnie za rok. Nie mam odmiany BEN HUSTON ale jeśli bym ją miał dostała byś sadzonkę w prezencie ode mnie.
Szostani wczoraj dosyć wlało więc jest już w miarę dobrze tylko żeby kolejny deszcz nie przyszedł za miesiąc ;:185
mariolad
200p
200p

Post »

Łodygi są całkowicie zjedzone,tak bardzo,że musiałam trochę ziemi odgrzebać,żeby sprawdzić czy coś zostało ;:174
Mariola
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę że jeśli karpa nie została naruszona to będzie dobrze jakoś sobie poradzi . Poczekajmy okaże się czy coś wypuści . Daj znać ok ;:113
mariolad
200p
200p

Post »

Ok,napiszę jak coś się "urodzi" :;230
Mariola
mariolad
200p
200p

Post »

:wit
Po ostatnich ulewnych deszczach zaczyna wypuszczać przyrosty,ta zjedzona przez mrówki :D Obrazek

Niestety parę dalii mi trochę uszkodziło i muszę jakieś zabezpieczenie im zrobić,żeby całkiem się nie wyłamały ;:131

Pozdrawiam serdecznie,ciepłej niedzieli życzę.
Mariola
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolcia najbardziej cieszy mnie fakt że dalia jednak wychodzi. Jest nadzieja. U mnie tropikalny upał i pustynia jeszcze tak sucho nie było. Ja również życzę udanej niedzieli :wink:
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich po dłuższej przerwie. Teraz kilka moich kwitnących dalii.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Przemku ilość dalii spora i pięknie kwitną.One dodają kolorów naszej jesieni,że nie jest tak ponuro.Mega kolekcja:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”