Działka korzo_m

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko ja cały czas wklejam zdjęcia robione w wakacje, dlatego nie widać na nich jesieni. Przez nieobecność na forum mam wiele zaległości, także pewno całą zimę będę wklejała zdjęcia kwiatów ,a tyle zdjęć zrobiłam,że już się sama gubię. Nieraz wydaje mi się ,że wklejam je już drugi raz.
Madziu Teren znajomy, szkoda tylko ,że oglądaliście go w strugach deszczu. Niedługo umieszczę zdjęcia róż kwitły przepięknie, teraz również mają pojedyncze pączki. Ostatnio zastanawiałam się jak te na pniu należy przyciąć jesienią. Proszę podpowiedz.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Dorociu ja obcinam jesienią i w miejsca szczepienia wkładałam kłak wełny mineralnej a całą kulę owijałam włókniną . Nigdy mi nie przemarzły . Najdelikatniejsze są te miejsca i najbardziej narażone na przemarzanie . Jeśli coś jeszcze nie wiesz to napisz .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

korzo_m pisze:Magda u mnie to studnia z wodą zdatną do picia, a szambo też pasowałoby zamaskować więc pooglądam.
Wiem, że masz studnie, ale patent można wykorzystać.

Jakie piękne mieczyki, ja mam taki problem, że choć kupuje różne odmiany to na drugi rok i tak mam tylko jedną :evil: NIe wiem z czego to wynika, z daliami to samo :(
No i z przewracaniem się mieczyków też nie mogę sobie dać rady
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda byłam na tej stronie pooglądałam, wykorzystam to chyba z maskowaniem szamba, studnia musi mieć inny patent, gdyż jest usytołowana w najbardziej widocznym miejscu, przedtem rósł tam krzak forsycji, ale też ładnie nie wyglądał, muszę coś wymyślić.
Ja mam mieczyki z roku na rok, staram się nie sadzić kolorów blisko siebie, a jak obcinam do flakona to nóż obmywam po każdym ściętym kolorze :lol: :lol: nie wiem czy to im pomaga, ale kolory mam takie same co roku. Kilka lat temu miałam podobne doświadczenie jak Ty wszystkie mieczyki były różowe.Podwiązuję kwiaty do trzciny, którą ścinam na łąkach, czyszczę, wbijam kilka sztuk wokół roślinek , trzcina nie jest taka twarda jak bambus, podpatrzyłam to w jednym z wydań Mojego pięknego ogrodu.

Zosiu tak zrobię z różami, a ile należy obciąć, podobnie jak krzaczaste? Cały czas myślę o Tobie i się śmieję teraz nie będę miała problemu z krowieńcem, pójdę z łopatką i wiaderkiem drogą gdzie pędzone sa krowy na pastwisko i pozbieram z asfaltu tyle dobroci, nie wiem tylko jak zareagują na moje wyczyny tubylcy :P :P :P
Pozdrawiam Dorota
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Dorotko Twoje dalie i mieczyki mnie zauroczyły,
po prostu piękne, jeszcze takich nie widziałam,
ja sama bardzo mało sadzę jednych i drugich
chyba się go nch przekonam i w następnym roku
posadzę :o

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaprezentuję Wam moje cynie jakie udało mi się w tym roku wyhodować, planuję pozbierać nasiona, ale bardzo powoli zasychają i nie wiem czy zdążę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd. cynii
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Twoje kwiaty jak zawsze przecudnej urody, moje cynie były takie okropnie marne...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Dorotko, Twoje cynie te ostatnie, to miniaturki ?
Są śliczne.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Takich cynii jak na ostatnim zdjęciu to ja też nie mam.
Trzymam kciuki za nasionka. ;:2
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

korzo_m pisze:Magda byłam na tej stronie pooglądałam, wykorzystam to chyba z maskowaniem szamba, studnia musi mieć inny patent, gdyż jest usytołowana w najbardziej widocznym miejscu, przedtem rósł tam krzak forsycji, ale też ładnie nie wyglądał, muszę coś wymyślić.
Ja mam mieczyki z roku na rok, staram się nie sadzić kolorów blisko siebie, a jak obcinam do flakona to nóż obmywam po każdym ściętym kolorze :lol: :lol: nie wiem czy to im pomaga, ale kolory mam takie same co roku. Kilka lat temu miałam podobne doświadczenie jak Ty wszystkie mieczyki były różowe.Podwiązuję kwiaty do trzciny, którą ścinam na łąkach, czyszczę, wbijam kilka sztuk wokół roślinek , trzcina nie jest taka twarda jak bambus, podpatrzyłam to w jednym z wydań Mojego pięknego ogrodu.
O patentu z trzciną nie znałam, a u mnie trzciny w brud :) Też słyszałam o tym nożu, ale nie chce mi się z tym bawić, choć twoje zdjęcia są bardzo zachęcające.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te małe cynie nazywają się meksykańskie, wysokością takie jak wszystkie, kwiaty jak widać małe ,pięknie wybarwione od koloru żółtego, pomarańczowego, bordo do różnych odcieni brązu. Miałam też posadzoną cynię skabziową, ma małe pełne kwiaty, ale nie wiem dlaczego nie zrobiłam im zdjęć.
Magda próbuj nie zrażaj się na pewno uda Ci się wyhodować piękne kwiaty, ja co jakiś czas się zrażam usówam to co mi nie rośnie, albo rośnie zbyt ekspansywnie, ale po jakimś czasie sadzę z powrotem, tak zrobiłam z tawułami, kilka lat temu powyrzucałam marcinki, teraz mi się podobają, ale posadzę je do doniczek, aby rosły tam gdzie ja chcę.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To i tak cud, że udało CI się je wywalić, bo to wcale nie jest takie proste.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przy wywalaniu kłopotliwych roślin pomagają mi moi chłopcy, oni mają więcej krzepy, ale i tak przez dłuższy czas zbierałam korzonki pozostawione w ziemii. :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jednym słowem masz siłę i cierpliwość.
pozdrawiam Magda