Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Marzena77 - ale ten floks tak się chyba 'wabi'. Powiem tak, jak je obserwuję, bo ogród jest przy domu, a ja nie pracuję zawodowo, to one zmieniają kolor nawet kilkakrotnie w ciągu dnia. Raniutko są błękitne, potem powoli 'idą' w kierunku granatu i fioletu. Są inne, jak jest pochmurno i jak świecie słońce. Tak je widzę. Może poobserwuj dłużej.

Maryno - nie ma za co dziękować; szczerze mówiąc to nie wiem, co to za 'szkudnik' :;230 , a co do liliowca, to może dokończę temat:
Obrazek
ostał się tylko jeden 'smutasik' ;:306, a na serio mój najładniejszy 'pająk'.

Marysiu - było super ;:63 . Najlepsze były: ciasto i sałatka ;:36 . Nie wspomnę o 'gratiskach', które wywiozłam i teraz mam ból głowy ;:223 , gdzie ja to posadzę.
A tak w ogóle, to masz 'widoczne' rabaty i piękne oczko, a nie tak jak ja, kolorową plamę i większą kałużę (czytaj:oczko) ;:185 . Myślę, że mogę pokazać kilka zdjęć ze spotkania "trzech" nawiedzonych ogrodniczek :;230. Spokojnie, bez naszych zdjęć, bo by nas wtedy wywalili z forum ;:306 .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Twój ukochany buk 'tricolor', który bym chętnie 'zwinęła', ale masz za dobry wzrok ;:oj
Obrazek
to chyba roślinka dla 'teściowej' .Ups- znowu mi się oberwie za ten suchy listek ;:158
Obrazek
tu mi wstyd, bo nie wiem, a krzew jest piękny :oops:. Malwa zresztą też. Chyba w przyszłym roku posadzę i u siebie kilka.
Obrazek
takie ma kwiaty
Obrazek
i milin 'do nieba' ;:138 . Mój zmarzł .

obita- nie przejmuj się, sama nie wiedziałam, dokąd nie poszłam na werandę po kapustę do szatkowania na surówkę ;:306. Dzięki, że wpadłaś :wit .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Wszystko pieknie jak u Ciebie. A ten krzew to chyba hortensja kosmata
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, masz rację Margaret2014 - ale koleżanka mówi, że na zimę dobrze ją opatula, bo przemarzała. Czyli 'nici'z krzewu, bo ja aż tak pracowita nie jestem :;230.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja dla odmiany tej hortensji nie otulam i rośnie, i kwitnie niezawodnie. Pewnie wszystko zależy od stanowiska :tan
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale u Marysi rośnie w zacisznym miejscu ;:108 . Jak by nie patrzeć, ja się na nią 'nie piszę' ;:185 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Nie strasz. Ja mam właśnie taką PIERWSZY ROK.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że bezpieczniej będzie okryć i to dobrze. Ja generalnie w pierwszym sezonie takie krzewy czy drzewka okrywam.Chyba, że u Was cieplej ;:3 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Raczej nie, do tego jeszcze wietrznie.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, tym bardziej powinnaś okryć, żeby jej nie stracić. Marpa u siebie napisała, że ta hortensja potrafi być kapryśna.

A teraz 'pokolorujemy', dokąd jest na co popatrzeć :D .
Obrazek

Obrazek
a ona kwitnie dalej ;:oj

Obrazek

Obrazek
taka'meduza' ;:131
Obrazek
uciekł mi ;:145
Obrazek
to ma być pomarńczowy ;:222
Obrazek
Therese Bugnet - znalazłam w środku krzewu trzy nowe pędy - gdybym nie zaczęła jej podwiązywać, pewnie bym przeoczyła
Obrazek
tu trochę bliżej
Obrazek
drugi pęd
Obrazek
trzeci, który udało mi się wyciągnąć do światła.
Krzew jest dość duży, a że rośnie przy siatce musi być podwiązywany, a powinien rosnąć luźno. Jest problem ;:223 .
Obrazek
To jest kwiat storczyka -słowo! Jeden z trzech, jakie mi pozostały z 250 :oops: .
Obrazek
to 'koleżanka' mojego M; nie dawały mu spać :;230
Obrazek
A to wspólnik M; szuka żabki ;:224
Obrazek
'wygły' się :wink:
Obrazek

Obrazek
mało mam coś tych falbanek :(

Obrazek
a to moja "żelazna" rezerwa do sadzenia - tylko kto to wytrzebi? ;:201
Obrazek
Deserek. Dla mnie codzienne I śniadanko + ;:40
:wit
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Super kwiatuchy, przede wszystkim floksy , a takiego deserku to i ja bym nie odmówiła ;:333
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

"Pomylony" floksik i mnie się przytrafił ;:131 i to nie jeden ...czerwony dopiero po raz drugi był trafiony...peppermint twist się nie trafił ale "podmianka" urocza i jestem bardziej zadowolona niż z tego pepperminta bo go tutaj dużo już widziałam no i jeszcze kilka innych.Wczoraj byłam w późnych godz. na ryneczku przypadkowo jeszcze trochę sprzedawców było i floksy też ale nic nowego i ciekawego już nie zobaczyłam...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryno i Patrycjo - cieszę się, że też lubicie floksy ;:138 .
One mają 3 cechy, które są dla mnie ważne: kolor, zapach i wytrzymałość. Szukam dalej innych odmian, tylko miejsca coraz mniej ;:174 . Już szykuję się na wrzesień do Skierniewic; stamtąd zawsze coś nowego "przywlokę".
Dzisiaj znowu się 'zamęczałam' uchwyceniem ich prawdziwych kolorów; bez skutku ;:223 .
No cóż, nie da się być 'uniwersalnym'. Musi mi wystarczyć na całą zimę 'tu i teraz' ;:224 .

Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy. Jose Saramago
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę mokro, ale kolorowo ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek
sadziec purpurowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hosta Revolution
Obrazek
siewka brunery - pół na pół :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
fauna w ogrodzie
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Piekne floksy, uwielbiam je
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A masz takie, których ja nie mam?
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”