Ania Zuzia i Chłopaki cz.4
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.4
Super Aniu:)Zbierasz nasionka szałwii?Muszę rzucić okiem na swoją-co dalej?myślałam,że sama się rozsieje;)) 

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Aniu ale alfabet ogrodniczki stworzyłaś
Czy tam są ostróżki jednoroczne? A i bardzo fajne tło dla roślin robią liście brunery?

Czy tam są ostróżki jednoroczne? A i bardzo fajne tło dla roślin robią liście brunery?
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorodne śliwki 

- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Aniu bardzo ładna ta Szałwia Muszkatołowa,szczerze powiem,że nie spotkałam takiej
Śliweczki pewnie pycha,poproszę na deser

Śliweczki pewnie pycha,poproszę na deser

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Maju u nas niemal na każdej działce jest - w tym roku niemal krzaki urosły.
Natalko a jakie pyszne ciasto było...
Olu dziękuję, ale nie pasuja tam mieczyki - mam nauczkę na przyszły rok.
Asiu wysieje się sama i urosnie, ale dziewczyny chciały nasionka więc zbieram. Jak sie nie uda zbyt wiele, to wiosna sadzonki wyślę.
Na koniec proponuję szałas i troche cienia - bo wiecej zdjęć nie mam, jutro zrobie swieżutkie jak bułeczki

Natalko a jakie pyszne ciasto było...
Olu dziękuję, ale nie pasuja tam mieczyki - mam nauczkę na przyszły rok.
Asiu wysieje się sama i urosnie, ale dziewczyny chciały nasionka więc zbieram. Jak sie nie uda zbyt wiele, to wiosna sadzonki wyślę.
Na koniec proponuję szałas i troche cienia - bo wiecej zdjęć nie mam, jutro zrobie swieżutkie jak bułeczki

- asma
Aniu-dostałam jakieś nasionka w kopercie bez nadawcy.Jedne to orliki i na kopercie od środka też pisało"asma orliki..."
Czy to od Ciebie?
Czy to od Ciebie?
- wielkakulka
Drugie to łubin
nikomu nie podpisałam, zapomniałam

- wielkakulka
Wszystkie jakie u mnie widziałaś - wszystkie - cały dzień burze i 3 razy grad...jutro oszacuję straty na działce 

- asma
Orlik też mieszany?
Szukam Aniu przepisu na korniszonki,ale takie słabo octowe-masz sprawdzony przepis?
Mam nadzieję,że ogródek oparł sie gradobiciu....u nas susza,upał,zero deszczyku...
Szukam Aniu przepisu na korniszonki,ale takie słabo octowe-masz sprawdzony przepis?
Mam nadzieję,że ogródek oparł sie gradobiciu....u nas susza,upał,zero deszczyku...

- wielkakulka
Z łubinkiem zapraszam tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=42
Orliki - to ten niski biało-niebieski i rózowy i granatowy.
Ogródka nie widziałam, boję się o ogórki i pomidory - nie sądzę zeby było dobrze, bo była sciana wody i gradu. Nie był duży, jak fasola jasiek, ale jak sypnęło, miałam białe parapety, w doniczkach, na autach. jeszcze sie stresowałam, bo dzieci busikiem na wycieczkę pojechały - 2,5 godziny droga w jedną stronę. Kuba pierwszy raz z obcymi, bez nauczyciela wspomagajacego, nikt nie wiedział o jego dolegliwościach nic konkretnego. Burza, grad a on sie hałasu boi, burzy - oj stres był dzisiaj niesamowity. pół dnia wszystko wyłaczone, TV, komputery - boję sie ogladać jak grzmot jeszcze nie ucichł a juz wali drugi i błyska się jak ....
Orliki - to ten niski biało-niebieski i rózowy i granatowy.
Ogródka nie widziałam, boję się o ogórki i pomidory - nie sądzę zeby było dobrze, bo była sciana wody i gradu. Nie był duży, jak fasola jasiek, ale jak sypnęło, miałam białe parapety, w doniczkach, na autach. jeszcze sie stresowałam, bo dzieci busikiem na wycieczkę pojechały - 2,5 godziny droga w jedną stronę. Kuba pierwszy raz z obcymi, bez nauczyciela wspomagajacego, nikt nie wiedział o jego dolegliwościach nic konkretnego. Burza, grad a on sie hałasu boi, burzy - oj stres był dzisiaj niesamowity. pół dnia wszystko wyłaczone, TV, komputery - boję sie ogladać jak grzmot jeszcze nie ucichł a juz wali drugi i błyska się jak ....
- asma
Może tam gdzie synek jechał nie było takiej burzy?
Byłas już na ogródku?
Masz przepis na korniszonki?

Byłas już na ogródku?
Masz przepis na korniszonki?

- wielkakulka
Korniszonków niestety nie robię. U mnie nie jedzą, a jak maja ochote 2 razy w roku, to kupuje słoik w biedronce.
Była ulewa na wycieczce, ale burza ich omineła.
Na ogródek nie mogę iść, od wczoraj pada ileje na zmianę.
Była ulewa na wycieczce, ale burza ich omineła.
Na ogródek nie mogę iść, od wczoraj pada ileje na zmianę.
- asma
Bierz sztormiak i zbieraj ślimaki...
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aniu! czytam o burzy i gradzie i ciarki mi po plecach przechodzą. U mnie wczoraj cały dzień lalo, ale bez burzy. Dzisiaj znowu siąpi. Szczęście,ze nie spotkała burza dzieci na wycieczce. Swoją drogą podziwiam Ciebie- ja nie zdecydowałabym się wysłać dziecka/ tak jak piszesz,ze nie bardzo wiedzieli nauczyciele o dolegliwościach Kubusia/.
Szałwię muszkatołową wysiewałam w tym roku i nic z tego nie wyszło
Aniu! juz teraz sobie powtarzam ,ze w przyszłym roku zdecydowanie kończę z wysiewami jednorocznych. W ogrodzie też likwiduję samo wysiewające się / nagietki, zloty deszcz/ pozostawiam goździki kamienne i trochę margarytek. Przedwczoraj wytargałam dwie taczki przekwitających nagietek i złotego deszczu.Pozdrawiam
Szałwię muszkatołową wysiewałam w tym roku i nic z tego nie wyszło

Aniu! juz teraz sobie powtarzam ,ze w przyszłym roku zdecydowanie kończę z wysiewami jednorocznych. W ogrodzie też likwiduję samo wysiewające się / nagietki, zloty deszcz/ pozostawiam goździki kamienne i trochę margarytek. Przedwczoraj wytargałam dwie taczki przekwitających nagietek i złotego deszczu.Pozdrawiam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki