Roślinnik balkonowy

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Roślinnik balkonowy

Post »

Obrazek Słodka mała dzielna pelasia. Lobelia się nie poddała :tan Fajnie, jak jakaś roślinka Cię ucieszy, wyskakując jak diabełek z pudełka ;:170
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Marteczko :wit

Pokazałaś śliczne portrety swoich roślinek. Bardzo jestem ciekawa jaką masz fuksję.
Mnóstwa kwiatów jej życzę, a także innym Twoim kwitnącym i pachnącym.
Słonecznego weekendu życzę ;:3
;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Dzisiaj balkon w promieniach zachodzącego słońca :wink:
Obrazek

Fasolki na chwilę zanim trafiły do garnka
Obrazek

Marudziłam, że mi kalla nie kwitnie, to dostałam TĄ damę :tan Teraz muszę pokombinować, gdzie ją postawić :wink:
Obrazek

Pomidorki nadrabiają :D
Obrazek

Samosiejka lobelia, coraz urokliwsza:)
Obrazek

Prawie wszystkie przezimowane pelargonie są takie same, ale i tak się cieszę, że kwitną :D
Obrazek

I jeszcze domowe niespodzianki:
begonia królewska zakwitła, a jej ułamany listek wetknięty w ziemię ma dzieciaczka :wink:
Obrazek

Obrazek

hoja pokazywana przeze mnie wcześniej znowu ma pączki, naliczyłam już 6 gotowych do rozkwitu kwiatostanów, z czego 2 nowe, to będzie już 3 kwitnienie w tym roku, oszalała? :D
Obrazek

Przyjemnego wieczoru wszystkim życzę (chłodnego :wink: )
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

Piękna ta kalla ;:oj
A pelargonie nic że takie same, ale swoje więc najpiękniejsze ;:108
No i hoja ;:224 Ja czekam na kwitnienie chouke i serpens i nie mogę się doczekać ;:65
Wciąż nie przystrzygłam swojej, ale właśnie idę to zrobić ;:134
emka29
200p
200p

Post »

Madziu, tez mi się moja kalla podoba, już byłam na balkonie ją odwiedzić, ale towarzystwo Potomka nie pozwala na spokojne podziwianie, że o fotografowaniu nie wspomnę :wink: Na hojach się w ogóle nie znam, wolę nie wnikać w temat, bo to forum ma zły wpływ na mnie :wink: poprzestanę na zwykłej carnosie, zwłaszcza że z miesiąc temu niechcący ułamałam pęd mojej wariatki i mam teraz 4 dorodne młode sadzonki :D
Udanej środy wszystkim życzę, my z Potomkiem idziemy dziś na szczepienie :(
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W promieniach słonca cudnie balkonik wygląda, pomidorki smaka robisz na takie prawdziwe bez nawozu bez chemii ...Calla ładna, ale ja osobiście nie gustuję w tych kwiatach wolę anturium :)
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Pelargonie bardzo fajnie wygladają, bardzo ładny kolor. Cały balkon masz cudnie zielony ;:138 Widzę będzie też obfity zbiór pomidorów :wink: Kiedyś miałem lobelię i nie widziałem nigdzie jej nasion aby zawiązywała a ta Twoja samosiejka super wyrosła ;:oj Piękny begoniowy maluch no i to, że Ci zakwitła znaczy, że masz super warunki i rękę do nich ;:108 No i kwitnąca hoja super, ja jeszcze na kwitnienie swoich musze poczekać :roll:
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

;:138 Begoniowe zielone rączki. "O tak sobie wetknęłam listek i tadaaa!" Obrazek Begonia jakby miała buzię, to uśmiech dookoła głowy prezentowałaby, tak jej dobrze u Ciebie ;:108 Czy z tej fasolki coś zostało? Jeśli nie, to na pomidorki poczekam Obrazek :uszy
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49

Post »

Tyle się dzieje na Twoim tarasie ;:oj Koniecznie pokaż jak hoja zakwitnie ;:3
emka29
200p
200p

Post »

Jak dobrze, że dzisiaj już piątek :D
Celinko na pomidorki czekam z niecierpliwością, bo w poprzednich latach już o tej porze zrywałam dojrzałe z własnoręcznie wysianych roślin, w tym roku kupiłam gotowe sadzonki i nie jestem zadowolona, krzaki rosną jak szalone (dowód poniżej) a owocków niewiele i ciągle zielone. Ale masz rację, takie swoje są najsmaczniejsze :D
Marcinie też nie wiedziałam, że lobelia może tak się sama wysiać, bardzo się cieszę, że to zrobiła, jej kwiatki fajnie komponują się z liśćmi lawendy, która w sumie zakończyła kwitnienie, chyba muszę ją przyciąć hmmm :?: z begoniami nic nie robię, więc żadna moja zasługa w ich dobrym stanie, ale jestem zadowolona, że im dobrze na moim parapecie :D Twoje maluszki begoniowe i hojowe też super, podziwiam cierpliwość ;:138
Kasiu fasolka ze zdjęcia dawno zjedzona, była pyszna! ale na krzaczkach jest mnóstwo małych strączków, więc niedługo znowu trafią na stół, zapraszam :wink:
Koniczynko witaj, ciężko mój balkon 1x3m nazwać tarasem, ale staram się na nim upchnąć jak najwięcej roślin, co widać ;:306 poprzednie kwitnienie hoi pokazywałam wcześniej w wątku, 2 baldachimy są już znowu gotowe do rozkwitu, więc lada dzień... :tan

Popatrzcie na te pomidory, chyba chcą sięgnąć do sufitu :wink:
Obrazek
I jeszcze moje ulubione pelargonie
Obrazek
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

emka29 witaj!

Mam pytanie, ponieważ wypatrzyłam na Twoim okazałym balkonie, że masz goździki. Mnie właśnie przekwitły. Czy można coś zrobić, żeby jeszcze kwitły tego lata? Tak samo jak Ty trzymam je w doniczce.
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p

Post »

Marteczko ;:196
Piękną dostałas kallię, ;:226 widziałam takie w Biedronce i wciąż o niej myślę. ;:224
Podobają mi się Twoje pelargonie, mają duże i trwałe te swoje kolorowe pompony. ;:215
Na hojeczkę i begonię zerknęłam jedynie w przelocie, bojąc się zarażenia kolejnym wirusem. ;:oj
Ale powiem szeptem, że faktycznie masz zielone paluszki, że tak mimochodem czarujesz, a efekty są wspaniałe. ;:138
Miłego dnia ;:3
;:197
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Ochocho....To ja jednak poczekam na te pomidorki Obrazek w cieniu ich konarów :;230 Pelasie jak zawsze ;:167
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p

Post »

emka29 pisze: z góry przepraszam za "drastyczne" zdjęcie :wink:
Obrazek
Martusiu, i ja przepraszam, że przypominam zimowym obrazkiem chłodniejszy czas...
Wstawiłam je sobie na tapetę w minitorze ;:141 ....
balkonowo i doniczkowo
emka29
200p
200p

Post »

Melaso witam Cię serdecznie na moim balkonie :wit ja swoje goździki przycinam po kwitnieniu, niektóre później wypuszczają nowe łodyżki i kwiatostany, ale nie zawsze,nie wiem od czego to zależy.
Ewuś dziękuję ;:196 świetnie rozumiem Twoją fascynację zimowym zdjęciem, ja bym teraz mogła być na diecie złożonej wyłącznie z lodów, u nas nadal skwar i duchota, a ja zdecydowanie lepiej czuje się w umiarkowanych temperaturach. Na szczęście pelargonie się nie skarżą, tylko produkują kolejne pąki :D
Kasiu żebyś wiedziała, że konarów, widzę teraz moje pomidorki siedząc na kanapie w pokoju, zaglądają mi przez okno :shock:

A teraz kolejne dziwactwo mojej hoi, które dzisiaj dojrzałam, chyba że to normalne, może ktoś mnie oświeci - nie opadły jeszcze kwiatki z tego baldachimu, a w środku już są kolejne pączki :shock:

Obrazek

I jeszcze moja skrzynka fiołkowa mi się nawinęła do zdjęcia, sąsiadki hoi na parapecie :D to właściwie jeden gatunek fiołka, bardzo mi się podoba, więc przesadziłam z rozmnażaniem ;:306
Obrazek Obrazek
Udanej końcówki niedzieli :wit
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”