Tak jak piszesz o ogrodzie, to zaraz skojarzyło mi się z choinką, że te jednokolorowe, stonowane, to lubię oglądać w marketach, u kogoś, u mnie musi być kolorowo ;) Pozdrawiam.

Twoje są cudne.
 Twoje są cudne.
 Miło mi, że podobają Ci się moje liliowe obrazy
 Miło mi, że podobają Ci się moje liliowe obrazy   

Tworzą wspaniałe plamy koloru wśród zieleni i tak ślicznie pachną
 Tworzą wspaniałe plamy koloru wśród zieleni i tak ślicznie pachną   

piszesz, że i Ty kochasz kolorowe ogrody, a floksy są do takich stworzone.... no i tak pięknie pachną
  piszesz, że i Ty kochasz kolorowe ogrody, a floksy są do takich stworzone.... no i tak pięknie pachną   
  ledwie kurz spłukało z liści a ziemia jak była sucha tak jest..... cały czas liczę na deszcz....
 ledwie kurz spłukało z liści a ziemia jak była sucha tak jest..... cały czas liczę na deszcz.... 

Jedynie w różach troszkę się różnimy, bo ja je uwielbiam, ale ze względu na wszelakie problemy z nimi, zeszłam z nich baaardzo i pozostało mi tylko około 30 krzaczków
 Jedynie w różach troszkę się różnimy, bo ja je uwielbiam, ale ze względu na wszelakie problemy z nimi, zeszłam z nich baaardzo i pozostało mi tylko około 30 krzaczków   
   A u Ciebie tworzy się różany raj
 A u Ciebie tworzy się różany raj   

Pozbywać się jej nie chcę, bo kolor ma bajeczny, ale już widzę, ze jest bardzo podatna na to białe paskudztwo.... podobno pryskanie mlekiem pół na pół z wodą świetnie zwalcza mączniaka, będę pryskać....
 Pozbywać się jej nie chcę, bo kolor ma bajeczny, ale już widzę, ze jest bardzo podatna na to białe paskudztwo.... podobno pryskanie mlekiem pół na pół z wodą świetnie zwalcza mączniaka, będę pryskać....

Dużo...
 Dużo...

... 250 szt... to ogromna kolekcja. Możesz zdradzić czym je "dokarmiasz", że tak pięknie się mnożą. Te ogromne bukiety są niesamowice
 ... 250 szt... to ogromna kolekcja. Możesz zdradzić czym je "dokarmiasz", że tak pięknie się mnożą. Te ogromne bukiety są niesamowice  Cudne
 Cudne  Brak mi słów... Kiedy najlepiej przesadzać ich cebule?
  Brak mi słów... Kiedy najlepiej przesadzać ich cebule?
 Taras to rzecz priorytetowa, jestem pewna, że będzie używany od świtu do nocy przez większość roku, podobnie jak jest u mnie. Będę z ciekawością zaglądała i kibicowała jego powstawaniu
 Taras to rzecz priorytetowa, jestem pewna, że będzie używany od świtu do nocy przez większość roku, podobnie jak jest u mnie. Będę z ciekawością zaglądała i kibicowała jego powstawaniu   

Kiedy łodygi już zaschną obcinam je kilka cm nad ziemią i wykopuję cebulę, później resztkę łodygi wykręcam i cebulę od razu sadzę ponownie w nowe miejsce . Można pomoczyć w preparacie grzybobójczym, jednak ja tego nie robię ...
  Kiedy łodygi już zaschną obcinam je kilka cm nad ziemią i wykopuję cebulę, później resztkę łodygi wykręcam i cebulę od razu sadzę ponownie w nowe miejsce . Można pomoczyć w preparacie grzybobójczym, jednak ja tego nie robię ... 
  Floksy to kolejna grupa roślin, którą bardzo lubię
 Floksy to kolejna grupa roślin, którą bardzo lubię