Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agniesiu, mam Szeherezadę, ona to jest wysoka, prawie 2m. I się cieszę, bo w tym roku zakwitły 3 przybyszowe. Masz ją?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja sobie chyba tu zrobię surowy zakaz wstępu...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoje zdjęcia kolorowych rabat, uporządkowanych nasadzeń, kontrolowanych kęp bylin, przyciętych iglaków aż chce się oglądać ;:333
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Żółta lilia przerasta iglaka. Chyba ma ze dwa metry!Cudny widok!
Co rok urzeka mnie Twój bukiet z Flashpoint. Nie będę oddzielać cebulek przybyszowych może uzyskam taki efekt.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu te gryzonie to prawdziwe utrapienie, potrafią zniszczyć tak dużo pięknych kwiatów... Spotkałam się z sadzeniem cebul w drucianych koszyczkach robionych z takiej drobnej siatki.... podobno świetnie zabezpiecza cebule przed żarłokami....
Smacznego życzę przy placuszkach , u mnie dziś też były na śniadanko :D

Jolu BB to jedna z moich ukochanych lilii..... jest niesamowita, pod każdym względem :D
Bardzo się cieszę, że liliowce ładnie Ci kwitną, zaglądałam , żeby je zobaczyć, ale jeszcze fotek brak 8-) ... a wyobraź sobie, że moje jeżówki wszystkie różowe ;:145
Palec połamałam lądując ze schodów z piętra.... a na dodatek znosiłam drabinę ;:223

Justynko niestety moja Szeherezada zginęła pamiętnej zimy przed 3 laty. Było tak ciepło, że zaczęła rosnąć już w styczniu a w końcu lutego nagłe i bardzo silne mrozy zniszczyły młodziutkie pędy.
Jest śliczna, ale już jej ponownie nie sadziłam, bo nie mam miejsca już kompletnie na nic :?

Tulap
nie żartuj...... trzeba rozbudzać w sobie marzenia ;:224 :;230
Ja też wędrując po ogródkach czasami wychodzę zauroczona różnymi roślinkami i mam ból, że nie mam miejsca na sadzenie :;230

Jacku bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa, cieszy mnie to niesamowicie, że tak pozytywnie odbierasz mój ogródek ;:180

Aniu nawet więcej niż 2 m..... to prawdziwy kolos :lol: A jak cudnie pachnie....
Świetny pomysł, żeby pozostawić cebulki przy Flashpoit. Ona bardzo szybko się rozrasta i tworzy piękne bukiety :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Mi chodzi o to,że przez nich zbankrutuje ;:222 Kupuje przez nich oplątwy,żeby ciągle coś było to pełno bylin,zaraziłem się jeżówkami.Do działu parapetowego już nie wchodzę do gwiazdki ;:306 Ale w tym roku mogłem sobie pozwolić,100 ł na miech od wójta.Dobrze jest się uczyć ;:108
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Aguś,na pewno skorzystam z twojej rady i będę szukać takich właśnie lilii.Ja mam u siebie takie średniej wysokości białe i ciemno różowe,nakrapiane.Przywiozłam je z Holandii kiedy tam pracowałam.Wtedy jeszcze nie byłam zainteresowana cebulkami kwiatów,bo myśl o założeniu ogrodu dopiero kiełkowała w mojej głowie.A pracowałam przy tulipanach i miałam możliwość przywiezć tyle ich odmian.Ech ;:223 szkoda....A cebule lilii na pożegnanie dostałam.Głupio było odmówić więc wzięłam.A i tak większość rozdałam znajomym ;:124
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36

Post »

:wit
Przyszłam z rewizytą tak jawnie,bo po cichu tu zaglądam i muszę napisać że masz piękny i kolorowy ogród ;:138 Twoje lilie są śliczne a ile odmian ;:oj muszę pomyśleć o dokupieniu co niektórych bo,bo mnie zazdrość zżera że nie mam takich :wink:(taka pozytywna ta zazdrość)
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ja wszystkie cebulowe sadzę w koszykach do roślin wodnych.One są głębokie i do lilii nadają się w sam raz.Co dwa lata trzeba wyrzucić cebule i wymienić ziemię.
Nie mam problemu z nornicami.Sprzedawane koszyki do tulipanów są za płytkie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, Twoje lilie powodują szybsze bicie serca. Podziwiam.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Aga jakie Ty masz te lilie wypasione, co im robisz, zdradź tajemnicę? ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Gdy wczoraj z sąsiadką wymieniałyśmy codzienne grzeczności powiedziała mi, że zrywa cukinię na leczo.
Byłam zaskoczona, bo myślałam, że to warzywo dojrzewa później, a tu proszę, ty serwujesz placuszki ;:152
Agnieszko na jesieni poszukam lilii OT, bo też chcę mieć taki "las".
To niesamowite, że przerosły okoliczne iglaki ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aguś 6 lat.. pięknie. Naprawdę pięknie. Kochana lilie jak zwykle boskie. Flashpoint cudowna. Zakochałam się w niej u Ciebie ;:167
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aguś zgadzam się z Magdą w 100%. Ta lilia flashpoint przyprawia o szybsze bicie serca. Jest cudowna. Zresztą Twój liliowy ogród robi teraz mega wrażenie. Ja dodatkowo czuję ten nieziemski zapach i zastanawiam się czy na dłuższą metę nie boli od niego głowa? W końcu to niesamowicie bogata kolekcja odurzających zapachem kwiatów. Chciałabym taką mieć, nawet gdyby miała mi głowa pękać :D
Aguś, a te placki z culkinii to robisz w bułce i w jajku, czy to ciasto naleśnikowe? Bo ja robię w bułce, ale Twoje wyglądają nieco inaczej. Chętnie zmieniłabym coś w swoich bo już nam się przejadły :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tulap ja również uwielbiam jeżówki...... już od kilku sezonów choruję na nie, jednak przed ich zakupem powstrzymywała mnie ich słabe zimowanie. U mnie zimy ostre i mógłby być kłopot..... w zeszłym roku skusiłam się na kilka odmian i faktycznie piękna żółta nie przetrwała :(

Aguś zmieniają się pasje i to co kiedyś było nam obojętne teraz kochamy :D
Fajnie, ze chociaż troszkę masz lilii na pamiątkę dawnej pracy, pewnie, gdy je widzisz, to zawsze biegniesz wspomnieniami do przeszłości :D
Ciekawa jestem bardzo jakie odmiany zakupisz .... one wszystkie takie piękne :D

Eluniu dziękuję, cieszę się, że zajrzałaś ;:196
Na posadzenie lilii bardzo namawiam, to przepiękne kwiaty i co ważne wcale nie kłopotliwe w uprawie :D

Janku świetny pomysł z tym sadzeniem cebul w koszyczkach do oczek , na pewno dużo bardziej chronią roślinki. U mnie na szczęście nie ma problemów z gryzoniami, moje i mnóstwo okolicznych kotów robi świetną robotę :D

Małgosiu bardzo się ciesze, że podobają Ci się moje lilijki :D Sporo już niestety przekwitło, obawiam się, ze w sierpniu będzie już po liliach.....

Iwonko tak naprawdę rosną sobie same.... ani ich nie nawożę, ani specjalnie nie pielęgnuję. Podsypuję je korą, która rozkładając się tworzy bardzo wartościowy pokarm, który liliom bardzo odpowiada :D

Iwonko cukinie już od jakiegoś czasu jemy, faktycznie bardzo wcześnie owocuje . Cieszy mnie to, bo uwielbiamy to warzywo i zajadamy się nim cały sezon :D
Bardzo Cię namawiam na posadzenie OT, to chyba najwspanialsza grupa lilii..... chociaż i pozostałym nic nie można zarzucić 8-) :lol:

Madziu jeśli nie masz Flashpoint , to koniecznie ją posadź. Na pewno skradnie Twoje serduszko :D

Aniu faktycznie dzięki dużej ilości lilii zapach jest niesamowity. Ale ona na powietrzu nie przeszkadza..... w domu nie mogę mieć tak bardzo pachnących lilii . W poprzednim sezonie chciałam spod tarasu przesadzić te bardzo pachnące bo faktycznie aż głowa mnie rozbolała, ale w tym roku jakoś ten zapach się rozpościera na całą okolicę i nie jest tak bardzo mocny....
Moje cukinie są w gęstszym cieście naleśnikowym, takie lubimy najbardziej. Jeśli zrobisz daj znać jak smakują ;:196

Dalszy ciąg katowania liliami.... ale wciąż zakwitają kolejne i aż serce się do nich rwie ;:167

Sorbonne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Baywath
Obrazek

Obrazek

Casablanca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

NN