Ogródek AGNESS
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agniesiu, mam Szeherezadę, ona to jest wysoka, prawie 2m. I się cieszę, bo w tym roku zakwitły 3 przybyszowe. Masz ją?
Pozdrawiam - Justyna
ja sobie chyba tu zrobię surowy zakaz wstępu...
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Twoje zdjęcia kolorowych rabat, uporządkowanych nasadzeń, kontrolowanych kęp bylin, przyciętych iglaków aż chce się oglądać 

Żółta lilia przerasta iglaka. Chyba ma ze dwa metry!Cudny widok!
Co rok urzeka mnie Twój bukiet z Flashpoint. Nie będę oddzielać cebulek przybyszowych może uzyskam taki efekt.
Co rok urzeka mnie Twój bukiet z Flashpoint. Nie będę oddzielać cebulek przybyszowych może uzyskam taki efekt.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu te gryzonie to prawdziwe utrapienie, potrafią zniszczyć tak dużo pięknych kwiatów... Spotkałam się z sadzeniem cebul w drucianych koszyczkach robionych z takiej drobnej siatki.... podobno świetnie zabezpiecza cebule przed żarłokami....
Smacznego życzę przy placuszkach , u mnie dziś też były na śniadanko
Jolu BB to jedna z moich ukochanych lilii..... jest niesamowita, pod każdym względem
Bardzo się cieszę, że liliowce ładnie Ci kwitną, zaglądałam , żeby je zobaczyć, ale jeszcze fotek brak
... a wyobraź sobie, że moje jeżówki wszystkie różowe
Palec połamałam lądując ze schodów z piętra.... a na dodatek znosiłam drabinę
Justynko niestety moja Szeherezada zginęła pamiętnej zimy przed 3 laty. Było tak ciepło, że zaczęła rosnąć już w styczniu a w końcu lutego nagłe i bardzo silne mrozy zniszczyły młodziutkie pędy.
Jest śliczna, ale już jej ponownie nie sadziłam, bo nie mam miejsca już kompletnie na nic
Tulap nie żartuj...... trzeba rozbudzać w sobie marzenia
Ja też wędrując po ogródkach czasami wychodzę zauroczona różnymi roślinkami i mam ból, że nie mam miejsca na sadzenie
Jacku bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa, cieszy mnie to niesamowicie, że tak pozytywnie odbierasz mój ogródek
Aniu nawet więcej niż 2 m..... to prawdziwy kolos
A jak cudnie pachnie....
Świetny pomysł, żeby pozostawić cebulki przy Flashpoit. Ona bardzo szybko się rozrasta i tworzy piękne bukiety
Smacznego życzę przy placuszkach , u mnie dziś też były na śniadanko

Jolu BB to jedna z moich ukochanych lilii..... jest niesamowita, pod każdym względem

Bardzo się cieszę, że liliowce ładnie Ci kwitną, zaglądałam , żeby je zobaczyć, ale jeszcze fotek brak

Palec połamałam lądując ze schodów z piętra.... a na dodatek znosiłam drabinę

Justynko niestety moja Szeherezada zginęła pamiętnej zimy przed 3 laty. Było tak ciepło, że zaczęła rosnąć już w styczniu a w końcu lutego nagłe i bardzo silne mrozy zniszczyły młodziutkie pędy.
Jest śliczna, ale już jej ponownie nie sadziłam, bo nie mam miejsca już kompletnie na nic

Tulap nie żartuj...... trzeba rozbudzać w sobie marzenia

Ja też wędrując po ogródkach czasami wychodzę zauroczona różnymi roślinkami i mam ból, że nie mam miejsca na sadzenie

Jacku bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa, cieszy mnie to niesamowicie, że tak pozytywnie odbierasz mój ogródek

Aniu nawet więcej niż 2 m..... to prawdziwy kolos

Świetny pomysł, żeby pozostawić cebulki przy Flashpoit. Ona bardzo szybko się rozrasta i tworzy piękne bukiety

Mi chodzi o to,że przez nich zbankrutuje
Kupuje przez nich oplątwy,żeby ciągle coś było to pełno bylin,zaraziłem się jeżówkami.Do działu parapetowego już nie wchodzę do gwiazdki
Ale w tym roku mogłem sobie pozwolić,100 ł na miech od wójta.Dobrze jest się uczyć 

Aguś,na pewno skorzystam z twojej rady i będę szukać takich właśnie lilii.Ja mam u siebie takie średniej wysokości białe i ciemno różowe,nakrapiane.Przywiozłam je z Holandii kiedy tam pracowałam.Wtedy jeszcze nie byłam zainteresowana cebulkami kwiatów,bo myśl o założeniu ogrodu dopiero kiełkowała w mojej głowie.A pracowałam przy tulipanach i miałam możliwość przywiezć tyle ich odmian.Ech
szkoda....A cebule lilii na pożegnanie dostałam.Głupio było odmówić więc wzięłam.A i tak większość rozdałam znajomym 

-
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 18:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Przyszłam z rewizytą tak jawnie,bo po cichu tu zaglądam i muszę napisać że masz piękny i kolorowy ogród

Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ja wszystkie cebulowe sadzę w koszykach do roślin wodnych.One są głębokie i do lilii nadają się w sam raz.Co dwa lata trzeba wyrzucić cebule i wymienić ziemię.
Nie mam problemu z nornicami.Sprzedawane koszyki do tulipanów są za płytkie.
Nie mam problemu z nornicami.Sprzedawane koszyki do tulipanów są za płytkie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aguś, Twoje lilie powodują szybsze bicie serca. Podziwiam.
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga jakie Ty masz te lilie wypasione, co im robisz, zdradź tajemnicę? 

Pozdrawiam, Iwona.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Gdy wczoraj z sąsiadką wymieniałyśmy codzienne grzeczności powiedziała mi, że zrywa cukinię na leczo.
Byłam zaskoczona, bo myślałam, że to warzywo dojrzewa później, a tu proszę, ty serwujesz placuszki
Agnieszko na jesieni poszukam lilii OT, bo też chcę mieć taki "las".
To niesamowite, że przerosły okoliczne iglaki
Byłam zaskoczona, bo myślałam, że to warzywo dojrzewa później, a tu proszę, ty serwujesz placuszki

Agnieszko na jesieni poszukam lilii OT, bo też chcę mieć taki "las".
To niesamowite, że przerosły okoliczne iglaki

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aguś 6 lat.. pięknie. Naprawdę pięknie. Kochana lilie jak zwykle boskie. Flashpoint cudowna. Zakochałam się w niej u Ciebie 

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aguś zgadzam się z Magdą w 100%. Ta lilia flashpoint przyprawia o szybsze bicie serca. Jest cudowna. Zresztą Twój liliowy ogród robi teraz mega wrażenie. Ja dodatkowo czuję ten nieziemski zapach i zastanawiam się czy na dłuższą metę nie boli od niego głowa? W końcu to niesamowicie bogata kolekcja odurzających zapachem kwiatów. Chciałabym taką mieć, nawet gdyby miała mi głowa pękać
Aguś, a te placki z culkinii to robisz w bułce i w jajku, czy to ciasto naleśnikowe? Bo ja robię w bułce, ale Twoje wyglądają nieco inaczej. Chętnie zmieniłabym coś w swoich bo już nam się przejadły

Aguś, a te placki z culkinii to robisz w bułce i w jajku, czy to ciasto naleśnikowe? Bo ja robię w bułce, ale Twoje wyglądają nieco inaczej. Chętnie zmieniłabym coś w swoich bo już nam się przejadły

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tulap ja również uwielbiam jeżówki...... już od kilku sezonów choruję na nie, jednak przed ich zakupem powstrzymywała mnie ich słabe zimowanie. U mnie zimy ostre i mógłby być kłopot..... w zeszłym roku skusiłam się na kilka odmian i faktycznie piękna żółta nie przetrwała
Aguś zmieniają się pasje i to co kiedyś było nam obojętne teraz kochamy
Fajnie, ze chociaż troszkę masz lilii na pamiątkę dawnej pracy, pewnie, gdy je widzisz, to zawsze biegniesz wspomnieniami do przeszłości
Ciekawa jestem bardzo jakie odmiany zakupisz .... one wszystkie takie piękne
Eluniu dziękuję, cieszę się, że zajrzałaś
Na posadzenie lilii bardzo namawiam, to przepiękne kwiaty i co ważne wcale nie kłopotliwe w uprawie
Janku świetny pomysł z tym sadzeniem cebul w koszyczkach do oczek , na pewno dużo bardziej chronią roślinki. U mnie na szczęście nie ma problemów z gryzoniami, moje i mnóstwo okolicznych kotów robi świetną robotę
Małgosiu bardzo się ciesze, że podobają Ci się moje lilijki
Sporo już niestety przekwitło, obawiam się, ze w sierpniu będzie już po liliach.....
Iwonko tak naprawdę rosną sobie same.... ani ich nie nawożę, ani specjalnie nie pielęgnuję. Podsypuję je korą, która rozkładając się tworzy bardzo wartościowy pokarm, który liliom bardzo odpowiada
Iwonko cukinie już od jakiegoś czasu jemy, faktycznie bardzo wcześnie owocuje . Cieszy mnie to, bo uwielbiamy to warzywo i zajadamy się nim cały sezon
Bardzo Cię namawiam na posadzenie OT, to chyba najwspanialsza grupa lilii..... chociaż i pozostałym nic nie można zarzucić
Madziu jeśli nie masz Flashpoint , to koniecznie ją posadź. Na pewno skradnie Twoje serduszko
Aniu faktycznie dzięki dużej ilości lilii zapach jest niesamowity. Ale ona na powietrzu nie przeszkadza..... w domu nie mogę mieć tak bardzo pachnących lilii . W poprzednim sezonie chciałam spod tarasu przesadzić te bardzo pachnące bo faktycznie aż głowa mnie rozbolała, ale w tym roku jakoś ten zapach się rozpościera na całą okolicę i nie jest tak bardzo mocny....
Moje cukinie są w gęstszym cieście naleśnikowym, takie lubimy najbardziej. Jeśli zrobisz daj znać jak smakują
Dalszy ciąg katowania liliami.... ale wciąż zakwitają kolejne i aż serce się do nich rwie
Sorbonne

Baywath

Casablanca

NN

Debbie

Muscadet

NN

Amarossi

Conca D,or

Aguś zmieniają się pasje i to co kiedyś było nam obojętne teraz kochamy

Fajnie, ze chociaż troszkę masz lilii na pamiątkę dawnej pracy, pewnie, gdy je widzisz, to zawsze biegniesz wspomnieniami do przeszłości

Ciekawa jestem bardzo jakie odmiany zakupisz .... one wszystkie takie piękne

Eluniu dziękuję, cieszę się, że zajrzałaś

Na posadzenie lilii bardzo namawiam, to przepiękne kwiaty i co ważne wcale nie kłopotliwe w uprawie

Janku świetny pomysł z tym sadzeniem cebul w koszyczkach do oczek , na pewno dużo bardziej chronią roślinki. U mnie na szczęście nie ma problemów z gryzoniami, moje i mnóstwo okolicznych kotów robi świetną robotę

Małgosiu bardzo się ciesze, że podobają Ci się moje lilijki

Iwonko tak naprawdę rosną sobie same.... ani ich nie nawożę, ani specjalnie nie pielęgnuję. Podsypuję je korą, która rozkładając się tworzy bardzo wartościowy pokarm, który liliom bardzo odpowiada

Iwonko cukinie już od jakiegoś czasu jemy, faktycznie bardzo wcześnie owocuje . Cieszy mnie to, bo uwielbiamy to warzywo i zajadamy się nim cały sezon

Bardzo Cię namawiam na posadzenie OT, to chyba najwspanialsza grupa lilii..... chociaż i pozostałym nic nie można zarzucić

Madziu jeśli nie masz Flashpoint , to koniecznie ją posadź. Na pewno skradnie Twoje serduszko

Aniu faktycznie dzięki dużej ilości lilii zapach jest niesamowity. Ale ona na powietrzu nie przeszkadza..... w domu nie mogę mieć tak bardzo pachnących lilii . W poprzednim sezonie chciałam spod tarasu przesadzić te bardzo pachnące bo faktycznie aż głowa mnie rozbolała, ale w tym roku jakoś ten zapach się rozpościera na całą okolicę i nie jest tak bardzo mocny....
Moje cukinie są w gęstszym cieście naleśnikowym, takie lubimy najbardziej. Jeśli zrobisz daj znać jak smakują

Dalszy ciąg katowania liliami.... ale wciąż zakwitają kolejne i aż serce się do nich rwie

Sorbonne
Baywath
Casablanca
NN
Debbie
Muscadet
NN
Amarossi
Conca D,or