Elu!widocznie nie zaszkodziły im wiosenne przymrozki. Nie mam wielkiego doświadczenia z hortensjami, te ogrodowe mam 4 rok ...pierwszy rok nie kwitły wcale, drugi trzema kwiatkami / mam 4 sztuki/. w ubiegłym roku sporo miały kwiecia , a wtym roku przerosły moje oczekiwania. Nie widzę związku , co ma wspólnego głębokie sadzenie z przemarzaniem zawiązków kwiatowych/ dlatego nie kwitną/. Głębokie sadzenie może chronić przed przemarzaniem bryłę korzeniową u młodych sadzonek.
Kasiu! Katalpa zawsze mi się podobała, a teraz spotkałam z kwiatkami - to całkowicie mnie urzekła. W przyszłym tygodniu będę jechała do zachodnich sąsiadów , zajadę do szkółki i kupię jeszcze jedną jeśli będą.
Ilonko! miło , że jesteś i dziękuję za tyle pochwał pod adresem kwiatków, ogrodu , mojej pracy i pozytywny odbiór

mojej osoby. Och, ten pędzący czas - mimo,ze jestem na emeryturze to ciągle go brakuje. Szaleję z obrzeżami rabatek - zdecydowanie ułatwia to koszenie. Po wybraniu warstwy ziemi 10-12 cm , wysypuję piasek aby wyrównać podłoże ,na to gruba folia. Sypię kamyczki a folię przycinam równo z obrzeżem trawnika. Sprawdzony sposób, jestem zadowolona. Dzisiaj robiłam / właściwie kończyłam/ kamienną ścieżkę przez ukwieconą ,olbrzymią rabatkę. Po doprowadzeniu do perfekcji/ myślę ,ze jutro/ zaprezentuję swoje dzieło. Miejsca do sadzenia mam multum , ciągle mówię ...to już koniec ,ale wiem ,ze tak nie będzie .Już nie mogę doczekać się wyjazdu po niedzieli do szkółek / przy okazji/
Alu!dziękuję , ale wiele jeszcze do zrobienia . Wiesz, kiedy jeszcze pracowałam dbałam aby było wyplewione , wykoszone... teraz moje wymagania zdecydowanie zmieniły się. Ciągle jakieś przeróbki , przesadzanie , dosadzanie...a najgorsze ,ze jeszcze mam sporo trawnika . Wow , ile to by było rabat
Ewuniu! Hortensje ogrodowe spisały się ,ale zdecydowanie wolę bukietówki. Drewno , kamień i kamyczki to też moi faworyci w ogrodzie.
Aniu! moje dwie fuksje , prawie drzewka stoją w ogrodzie przy basenie.Te zwisające to zakup z ubiegłego tygodnia- są śliczne , takie subtelne, kojarzą mi się z "panna młodą"
Kochani ! dzisiaj pokażę Wam moje urocze pelargonie i lobelie
url=
http://www.fotosik.pl]

[/url]
...i widok na część ogrodu z tarasu