Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Bogusiu ;:196 u Ciebie jak zwykle ślicznie nic dodać nic ująć .Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Hortensje w tym roku rzeczywiście dają wspaniały popis ;:215
Wykończenia kamykami ;:333
Drewno i kamień zawsze mi były bliskie w ogrodzie.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Fuksja sliczna, ja swoją wyniosłam na działkę.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu!widocznie nie zaszkodziły im wiosenne przymrozki. Nie mam wielkiego doświadczenia z hortensjami, te ogrodowe mam 4 rok ...pierwszy rok nie kwitły wcale, drugi trzema kwiatkami / mam 4 sztuki/. w ubiegłym roku sporo miały kwiecia , a wtym roku przerosły moje oczekiwania. Nie widzę związku , co ma wspólnego głębokie sadzenie z przemarzaniem zawiązków kwiatowych/ dlatego nie kwitną/. Głębokie sadzenie może chronić przed przemarzaniem bryłę korzeniową u młodych sadzonek.
Kasiu! Katalpa zawsze mi się podobała, a teraz spotkałam z kwiatkami - to całkowicie mnie urzekła. W przyszłym tygodniu będę jechała do zachodnich sąsiadów , zajadę do szkółki i kupię jeszcze jedną jeśli będą.
Ilonko! miło , że jesteś i dziękuję za tyle pochwał pod adresem kwiatków, ogrodu , mojej pracy i pozytywny odbiór ;:306 mojej osoby. Och, ten pędzący czas - mimo,ze jestem na emeryturze to ciągle go brakuje. Szaleję z obrzeżami rabatek - zdecydowanie ułatwia to koszenie. Po wybraniu warstwy ziemi 10-12 cm , wysypuję piasek aby wyrównać podłoże ,na to gruba folia. Sypię kamyczki a folię przycinam równo z obrzeżem trawnika. Sprawdzony sposób, jestem zadowolona. Dzisiaj robiłam / właściwie kończyłam/ kamienną ścieżkę przez ukwieconą ,olbrzymią rabatkę. Po doprowadzeniu do perfekcji/ myślę ,ze jutro/ zaprezentuję swoje dzieło. Miejsca do sadzenia mam multum , ciągle mówię ...to już koniec ,ale wiem ,ze tak nie będzie .Już nie mogę doczekać się wyjazdu po niedzieli do szkółek / przy okazji/ ;:306
Alu!dziękuję , ale wiele jeszcze do zrobienia . Wiesz, kiedy jeszcze pracowałam dbałam aby było wyplewione , wykoszone... teraz moje wymagania zdecydowanie zmieniły się. Ciągle jakieś przeróbki , przesadzanie , dosadzanie...a najgorsze ,ze jeszcze mam sporo trawnika . Wow , ile to by było rabat ;:306 ;:306 ;:306
Ewuniu! Hortensje ogrodowe spisały się ,ale zdecydowanie wolę bukietówki. Drewno , kamień i kamyczki to też moi faworyci w ogrodzie.
Aniu! moje dwie fuksje , prawie drzewka stoją w ogrodzie przy basenie.Te zwisające to zakup z ubiegłego tygodnia- są śliczne , takie subtelne, kojarzą mi się z "panna młodą" ;:306

Kochani ! dzisiaj pokażę Wam moje urocze pelargonie i lobelie

url=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/url]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i widok na część ogrodu z tarasu

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Bogusiu, dziękuję za takie "całokształty", te zdjęcia dają pojęcie o skali Twojego ogrodu. Żwirowe obrzeża i dróżki wyglądają pięknie, nadźwigałaś się, choć nie powinnaś ;:302 Kwiecie bujne cieszy oczy, zwłaszcza pelargonie cudne! Ja na swoich wczoraj odnotowałam dopiero pierwsze pączki, ale i tak się cieszę, bo pierwszy raz je siałam.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szczerze Cię podziwiam z tymi kamorkami ;:180 Mam nadzieję, że miałaś jakąś tanią siłę roboczą ;:224 , która dźwigała za Ciebie :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anusie ! witam Was serdecznie!
Aniu!/ wsiania/ miło mi,ze jesteś u mnie. Żwirowe obrzeża, przygotowanie podłoża, wysypanie kamyczków- wszystko sama wykonałam. Mąż przywiózł kamyczki, ustawił przyczepkę w odpowiednim miejscu , abym nie musiała daleko nosić i zajął się swoimi obowiązkami/ ważniejszymi/ cd. remontu mieszkania dla ubiegłorocznych nowożeńców. Oferował swoją pomoc , ale musiałabym poczekać - ja nie potrafię czekać, musi być JUŻ ;:306
Pelargonie cieszą mnie bardzo ;:108
Aniu!/s/sweety/ witam serdecznie! Wszystko wykonane własnymi łapkami. Ja kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boję ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To możemy sobie łapkę podać :D Dziś chłopak Agi narzekał na ciężkie taczki do czasu, gdy Aga mu nie powiedziała, że cięższe wywoziłam na samą górę działki :;230 Wiem, jak to jest i tym bardziej doceniam.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Mi sie marza kamyczki, tylko muszę taczke pożyczyc. A może sobibe zawołam na imieniny od teściów i męża ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! jaka później satysfakcja ;:108,że sama zrobiłam .Staram się z rozsądkiem dźwigać,ale nie zawsze to wychodzi.Czasami wolę zrobić sama niż słuchać stękania młodych. Lada dzień pokażę swoją kamienną ścieżkę, tez samodzielnie wykonaną . Myślałam,ze dzisiaj wykończę, ale duchota i 36 na termometrze nie pozwala. Moczę się z wnuczką w basenie. Dzisiaj dzień częściowego lenia ;:306 ugotowałam obiad i wywiesiłam pranie. Teraz synowe z synami przygotowują grilla.
Aniu! ja w tym roku zużyłam już 1,5 tony kamyczków. Czekamy aż się ochłodzi i przywiezie mi mąż kolejną porcję.
TACZKĘ CHCESZ OD MĘŻA NA IMIENINY?przecież on z niej też będzie korzystał ;:306

-- 17 lip 2014, o 16:18 --

Drogie Anie ! Bardzo cieszę się,że odwiedzacie mnie mimo niesamowitego upału. Cóż za zbieg okoliczności - Trzy Anie!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu piękne widoki ;:138
Ja mam w końcu skoszone zielsko :tan i będę tworzyć nowe rabaty i trawniczki :D
Pozdrawiam ;:167 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Piękne masz te pelargonie ale tylko masz czerwone :?: Ja też mam sadzonki ale jeszcze nie kwitną a lobelie cudne jakoś brak mi cierpliwości do ich siania ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Kwieciście u Ciebie Bogusiu a ścieżki z kamyków rewelacyjna ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bogusiu szczęka mi opadła na widok wyhodowanych przez ciebie jednorocznych ;:180
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Bogusiu dziękuję za zaproszenie , gdyby była okazja już bym u Ciebie była ale cóż to kawał drogi ;:185 Podziwiam Twoje królestwo na fotkach ;:219 . Swoją drogą gdybym się u Ciebie zjawiła - kijem byś mnie musiała przegnać ;:306
Tak patrzę i stwierdzam fakt że nie dała bym rady tego Twojego areału obgarnąć więc po cichu [zazdroszczę/size] ale rozum podpowiada że taki mały ogródek mi stanowczo wystarczy . Szacun wielki za włożoną tam pracę ;:180 ;:180 .
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”