Kolejny rok......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny rok......

Post »

Madziu faktycznie ten urlop to mało pogodny masz..
Rabatkę w sierpniu zrobie bo teraz nie mam na to czasu
Elu ja na swoich piachach nie mam problemu ze ślimakami więc i metod walk z nimi nie znam.
Co do studni to wejdź w wątek Madzi to znajdziesz tam fotoleracje z jej wiercenia
Ewuś strasznie Tobie wspólczuje ,u mnie też wczoraj przeszlła potężna ulewa ale be gradu i wichury.
Połamane mam różyczki iGrandiflore prowadzoną na drzewko.
Najbardziej się wystraszyłam jak zobaczyłam jałowca podzielonego na trzy części
Przyszedł czas aby znów go obwiązać grubym drutem

Bylam wczoraj w lesie zrobić rekonesans grzybowy i informuje ze u mnie są kurki.innych nie znalazlam ale pewnie po tych deszczach zaraz się pojawią.
Dzisiaj na obiadek zalewajeczka na pieprznikach :heja
Pozdrawiam. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te grzybki to by mi humor poprawiły... uwielbiam je zbierać :uszy
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No, normalnie chce mi się jeść jak napisałaś o zupce z kurkami... Też się muszę przejść do lasu, ale czasu, kochana, czasu mi brak. Pracuję i to do połowy sierpnia ;:223
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też ślimaków praktycznie nie ma wszystkie siedzą u sąsiadki bo ona ma takie chaszcze i tam im odpowiada :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Kurki? No to superowo. U nas w lesie na razie posucha grzybowa. A powinno się coś pojawić. W sumie jest ciepło i mokro.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

U nas w lesie, lasku trzeba by powiedzieć nie ma grzybów :(
A tu taki apetycik mi zrobiłaś na zalewajkę :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ewuniu :wit przybiegłam z rewizytą i już zostaję ;:138 na pierwszej stronie ujrzałam cudowne hortensje a za chwilę polecę oglądać kolejne zdjęcia z Twojego ogrodu ;:65
Pozdrawiam jeszcze tu wrócę :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Ewuniu , u mnie na poprawę humoru zawsze działa wypad do lasu,a jak jeszcze jest wysyp to mogłabym z niegi nie wychodzić
Marzenko ja teraz siedzę cały czas na działce,a jak widziałaś las mam za furtką więc czas się znajdzie
Ty za to w sierpniu sobie odbijesz ,a ja do domu i szukanie nowej pracy
Madziu ciekawa jestem czy byłas na grzybkach ,wiem ze już urlop skończylaś i planujesz już nasadzenia tulipanów ;:oj
Grażynko proponuje zalewajeczke na grzybkach suszonych-równie smaczna :wink:
Aniu witaj i zaglądaj kiedy chcesz.Hortensje to moje ulubione krzewy i mam ich dość sporo choć nie wszystkie mi się podobają
Dziewczynki upał jest niesamowity ,jak dla mnie to stanowczo za gorąco ,rośliny cierpią i się przypalają
PatrzyŁam na prognozy długoterminowe i takie upaly widzialam do końca lipca ;:202

Na chwilĘ obecną swój spektakl rozpoczynają hortensje i cieszą oczy.
Niektóre niestety nie pokazały na co je stać,np Vanilia Fraise miala w zeszlym roku grube duze kwiaty a w tym roku zawiązała mizerne kwiatuszki mimo krótkiego cięcia.W przyszlym roku będę cieła duźo wyzej
Pozdrawiam. Ewa
x-sz-i
---

Post »

U mnie bez szkód w roślinności, ale ciągle muszę podlewać już mam dosyć, tak marzy mi się pochmurna pogoda bo ta gorąc jest już nie do wytrzymania.
Mam do ciebie pytanko po jakim czasie posadzone patyczki hortensji powinny puścić korzenie? są to hortensje bukietowe.
Nie masz przypadkiem bloga kocham hortensje? bo się na niego ostatnio natknęłam i wydawało mi się, że to ty go prowadzisz, ale nie jestem pewna.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Anitko(mam nadzieje ze sie nie pomyliłam) po około 2miesiącach choć bywa i wcześniej
Ostatnio MM przerosła mi doniczke po miesiącu.
Ja bloga nie prowadzę
Nie wiem na którego bloga się natknęłas ale są dwa.Prowadzą go dziewczyny które mają największą ilość odmian w swoich ogrodachw Polsce(
Ogrody botaniczne przy nich wysiadaja)Są miłośniczkami hortensji
Obie laski są forumkami jedna z nich to tulipanka(Wiola),a drugą jest babopielka(Bożenka)
Co do podlewania to chyba od jutra zacznę
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Zazdraszczam Ci tych hortensjowych widoczków :) Nasadzenia tulipanków faktycznie już chodzą mi po głowie. Ale do zamówienia się jeszcze nie zbieram. Muszę się ostatecznie zastanowić. Aż tak dużo to ich nie chcę. Na grzybkach byłam. W moim ogrodzonym lesie nic nie znalazłam. A spodziewałam się... i się zawiodłam. W dalszych lasach znalazłam tylko kurki. I to garstkę. Może teraz, jak jest cieplej to coś się pojawi. Mam ochotę na smaczny sosik grzybowy z ziemniaczkami.
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Ewuniu u mnie też hortensje nie szaleją z kwiatami ;:185 , młodsze krzaczki lepiej kwitną niż te starsze . Widocznie taki rok .
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
x-sz-i
---

Post »

Nie Ewo nie pomyliłaś się :D
Postaram się poszukać ich wątków bo jestem strasznie ciekawa tych kolekcji. Mi strasznie hortensje bukietowe przypadły do gustu i w sierpniu mam zamiar znowu kilka dokupić.
Ciekawe czy z tych moich patyczków coś będzie no zobaczymy postawiłam je w domu i przykryłam butelkami nie wygląda to ładnie, ale czego się nie robi dla roślinek.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No tak mowa o grzybkach a ja już przebieram nogami i pewnie nic w tym roku z grzybków będą nici bo córka z zięciem tyko ze mną jeżdzili a w tym roku dziecko ważniejsze a ja płakać będę ;:108
Hortensje super się ukorzeniają w ziemni ale wiosną i bez cudów ,wystarczy je włożyć do ziemni ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Madziu przy Twoich możliwościach to za chwilę będziesz miała wszystkie odmiany jak w przypadku powojników :;230
Elu u mnie dokladnie to samo - no cóż może za rok się popiszą :wink:
Anitko ładny awatarek ;:333 . Na pewno uda się Tobie powiększyć ilość hortusi :wink:
Eluniu no tak grzybki ...... i po grzybkach -teraz chyba dopiero we wrześniu mozna na nie liczyć przy takiej suszy.
Wróciłam na chwilkę do domu ,więc wstawie kilka fotek
Jako pierwsze różyczki
New Dawn
Obrazek

Obrazek

Rosarium

Obrazek
A od tych różyczek się zaczęlo- dostałam je od Ewuni Rozalki - wiem że zagląda ,dlatego bardzo chcę podziękować ;:196 ;:196 EWuś czy dobrze się nimi zajmuje :?:

Pat Austin

Obrazek

Obrazek

Josephine Bruce

Obrazek

Obrazek

Rose Gaujard

Obrazek

Obrazek

To nie wszystkie ,ale właśnie zauwazylam że nie mam reszty zdjęć - chyba małż formatował karte
Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”