Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

Dzieci się bawią , kwiatki cieszą oczy ,czego chciec więcej ;:215
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Patusia masz w zupełności rację,bo tak naprawdę to wcale tak wiele do szczęścia nam nie potrzeba ;:196

Czy u Was też jest cały czas tak upalnie?U mnie wczoraj około 19-tej solidnie przylało więc obyło się bez przymusowego biegania z konewką :heja Niestety dręczy mnie myśl,że w sierpniu,kiedy to Mąż ma urlop,pogoda się popsuje bo jakoś trudno mi uwierzyć,że taka aura utrzyma się do końca lata ;:14
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi się marzy pochmurny i deszczowy sierpień ach liczę na to jak ja nie znoszę takich upałów. Szkoda, że mieszkasz tak daleko bo ja bym przerobiła każde ilości śliwek to znaczy zjadłabym je :D
Te zółte kwiatki to też są jeżówki? wszyscy pokazują jeżówki a ja nie mam ani jednej koniecznie muszę kupić jak one mi się mogły nie podobać ;:223
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Floksy przepięknie Ci kwitną każdy inny jest :D
Budleje pięknie kwitną i piękne motylki wokół nich latają :roll:
Juka pięknie kwitnie, winogrono pięknie owockami oblepione.
Canny śliczne mają pąki kwiatowe.
Pierwsze mieczyki pięknie nieśmiało zaczynają rozkwitać :wink:
Piękne Jeżówki moje również na razie motyli nie przyciągają :(
Piękne motylki Ci po kwiatuszkach buszują. Piękne różyczki
Trytoma już niedługo pięknie rozkwitnie. Bordowa Malwa piękna :)
Lwie Paszcze piękne i śliczne. Nasturcje śliczne. Śliwka węgierka pięknie owocami oblepiona. Jakie piękne czerwoniutkie malinowe pomidorki.
Pięknie się przedstawia u Ciebie wakacyjne lenistwo w ogrodzie i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Podobno sierpień ma być cieplejszy niż dotąd był. I takie tam ogródkowe widoczki piękne. Lilie, Rudbekie piękne.
Prześliczny awatarek ;:77
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Aniu, kilka dni temu widziałam Twoje dziewczyny i nie wiem co piękniejsze, one czy te lilie;)))???? Ja na jesień zaczynam przygodę z tymi ślicznotami. Mam tylko jedno ale....mechaniczne zbieranie czerwonych robaków, które przeraźliwie piszczą....brrrr.....
Dziękuje za wizytę :wit
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Widać , że motylki lubią do Ciebie zagladać,ale nic dziwnego, tak kolorowo, a i pachnąco na pewno ;:333 ;:167
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Lilie w tak wyraźnej kupce pięknie wyglądają. Kolorowo, każda roślinka cudowna. Jak tam canna z Biedronki, zakwitnie w tym roku? U mnie już przebłyski kolorku widać, ale sam nie wiem, czy to na pewno Tropical Sunrise. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu mówią, że piękna pogoda ma być jeszcze długo. Może więc załapie się mężowy urlop na letnią pogodę.
Piękne, słoneczne klimaty u Ciebie. Ja ostatnio zachwycam się odętkowymi kwiatostanami. No bardzo mi się podobają.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szostani też żałuję,że nie mieszkasz bliżej,bo z chęcią podzieliłabym się śliwkami ;:108 Żółte kwiatki to rudbekia,roślina spokrewniona z jeżówką.Trafiła do mnie całkiem przypadkowo i jestem pod wrażeniem,że tak pięknie i obficie kwitnie a na dodatek przyciąga motyle ;:167
Paulii dawno Cię u mnie nie było ;:7 Dziękuję za miłe słowa ;:196 czy u Ciebie także jest taki upał,bo moje roślinki niestety momentami wyglądają jak ugotowane z tego gorąca :roll:
Patiann ja od zawsze podziwiałam lilie w innych ogrodach ale sama nie miałam śmiałości posadzić je u siebie.Wydawało mi się,że są zbyt wymagające ale teraz zmieniłam zdanie i ciesz się,że mam je u siebie :tan Z pewnością jeszcze powiększę swoją kolekcję a co do czerwonych robaków to niestety jedyny minus tych kwiatów ale jakoś daję sobie z nimi radę.
Patusia uwielbiam te letnie zapachy,tym bardziej,że już rozkwitła maciejka i można upajać się od rana do wieczora ;:173
Shiz3R o dziwo canny w gruncie przegoniły ze wzrostem tą w donicy i już rozkwitły a na Tropical Sunrise przyjdzie mi jeszcze poczekać.W przyszłym roku trafi do gruntu razem z innymi ;:108
Aneczko u mnie rudbekia całkiem zdominowała odętki a mam je w trzech kolorach.Jak na razie tylko biała zdążyła rozkwitnąć.Rudbekię dostałam jako NN i po prostu wcisnęłam ją między inne kwiaty a ona zdominowała całą rabatę,coś czuję,że czeka ją przeprowadzka na jesień ;:224

Powoli rozkwitają kolejne mieczyki:

Obrazek
Obrazek
Canna rozwija pierwsze kwiatostany:
Obrazek
Odszczekuję wszystko co mówiłam o jeżówkach,okazało się,że jednak przyciągają motyle i to w sporej ilości jak na dwa kwiatki :wink:
Obrazek
Kwitnie kolejny kolor budleji:
Obrazek
Lilie niestety nadal etapami:
Obrazek
Obrazek
Trytoma się rozkręca:
Obrazek
Hortensja kupiona wiosną w Biedronce:
Obrazek
A to okaz z mieszanki nasion kwiatów pnących zakupionej w Lidlu,czyli cukinia ;:306
Obrazek
No i wreszcie pierwsze ogórkowe przetwory.Niestety dość późno bo pierwsze sadzonki zalane były przez wodę i musiałam dosadzić od nowa ;:223
Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Mieczyki piekne, hortensja daje rade, no i smakowicie wygladajace ogorki ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu lilie masz bajeczne, przepiękne odmiany ;:167 Czy znasz nazwę tej cudnej żółtej z 3 fotki poprzedniej serii zdjęć ? Jest niesamowita ;:167
Córunie urocze, wszystkie z pięknymi długimi włosami :D
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

patusia mam nadzieję,że zdążą się choć trochę ukisić zanim zostaną zjedzone,bo cały rok czekam na pyszne małosolne ogóreczki z własnego ogródka:heja
AGNESS dziękuję za miłe słowa ;:196 Córcie to moja prawdziwa chluba ;:108 Lilie o które pytasz to Conca d'Or ,na żywo jeszcze piękniej się prezentują,mają duże kwiaty i przepięknie pachną ;:173
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Małosolne u mnie to rytuał kiszę już chyba 5 słój...smaki lata :wink:
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Niezła ta mieszanka roslin pnących :;230 Wkładają chyba do tych paczek co popadnie i potem tak wychodzi.
Twoje cany już bardzo zaawansowane, na kwitnienie u moich muszę troszkę poczekać.
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Canny pięknie kwitną. Moje to nawet pąków jeszcze nie mają (może wcale nie zakwitną? :? )
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”