Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl
Dzieci się bawią , kwiatki cieszą oczy ,czego chciec więcej 

- ann_30
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Patusia masz w zupełności rację,bo tak naprawdę to wcale tak wiele do szczęścia nam nie potrzeba
Czy u Was też jest cały czas tak upalnie?U mnie wczoraj około 19-tej solidnie przylało więc obyło się bez przymusowego biegania z konewką
Niestety dręczy mnie myśl,że w sierpniu,kiedy to Mąż ma urlop,pogoda się popsuje bo jakoś trudno mi uwierzyć,że taka aura utrzyma się do końca lata

Czy u Was też jest cały czas tak upalnie?U mnie wczoraj około 19-tej solidnie przylało więc obyło się bez przymusowego biegania z konewką

Mi się marzy pochmurny i deszczowy sierpień ach liczę na to jak ja nie znoszę takich upałów. Szkoda, że mieszkasz tak daleko bo ja bym przerobiła każde ilości śliwek to znaczy zjadłabym je
Te zółte kwiatki to też są jeżówki? wszyscy pokazują jeżówki a ja nie mam ani jednej koniecznie muszę kupić jak one mi się mogły nie podobać

Te zółte kwiatki to też są jeżówki? wszyscy pokazują jeżówki a ja nie mam ani jednej koniecznie muszę kupić jak one mi się mogły nie podobać

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
Floksy przepięknie Ci kwitną każdy inny jest
Budleje pięknie kwitną i piękne motylki wokół nich latają
Juka pięknie kwitnie, winogrono pięknie owockami oblepione.
Canny śliczne mają pąki kwiatowe.
Pierwsze mieczyki pięknie nieśmiało zaczynają rozkwitać
Piękne Jeżówki moje również na razie motyli nie przyciągają
Piękne motylki Ci po kwiatuszkach buszują. Piękne różyczki
Trytoma już niedługo pięknie rozkwitnie. Bordowa Malwa piękna
Lwie Paszcze piękne i śliczne. Nasturcje śliczne. Śliwka węgierka pięknie owocami oblepiona. Jakie piękne czerwoniutkie malinowe pomidorki.
Pięknie się przedstawia u Ciebie wakacyjne lenistwo w ogrodzie i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Podobno sierpień ma być cieplejszy niż dotąd był. I takie tam ogródkowe widoczki piękne. Lilie, Rudbekie piękne.
Prześliczny awatarek

Budleje pięknie kwitną i piękne motylki wokół nich latają

Juka pięknie kwitnie, winogrono pięknie owockami oblepione.
Canny śliczne mają pąki kwiatowe.
Pierwsze mieczyki pięknie nieśmiało zaczynają rozkwitać

Piękne Jeżówki moje również na razie motyli nie przyciągają

Piękne motylki Ci po kwiatuszkach buszują. Piękne różyczki
Trytoma już niedługo pięknie rozkwitnie. Bordowa Malwa piękna

Lwie Paszcze piękne i śliczne. Nasturcje śliczne. Śliwka węgierka pięknie owocami oblepiona. Jakie piękne czerwoniutkie malinowe pomidorki.
Pięknie się przedstawia u Ciebie wakacyjne lenistwo w ogrodzie i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Podobno sierpień ma być cieplejszy niż dotąd był. I takie tam ogródkowe widoczki piękne. Lilie, Rudbekie piękne.
Prześliczny awatarek

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Aniu, kilka dni temu widziałam Twoje dziewczyny i nie wiem co piękniejsze, one czy te lilie;)))???? Ja na jesień zaczynam przygodę z tymi ślicznotami. Mam tylko jedno ale....mechaniczne zbieranie czerwonych robaków, które przeraźliwie piszczą....brrrr.....
Dziękuje za wizytę
Dziękuje za wizytę

Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zgoda na brak polskiej czcionki
- patusia336
- 1000p
Widać , że motylki lubią do Ciebie zagladać,ale nic dziwnego, tak kolorowo, a i pachnąco na pewno

Lilie w tak wyraźnej kupce pięknie wyglądają. Kolorowo, każda roślinka cudowna. Jak tam canna z Biedronki, zakwitnie w tym roku? U mnie już przebłyski kolorku widać, ale sam nie wiem, czy to na pewno Tropical Sunrise. 

Pozdrawiam, Robert.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu mówią, że piękna pogoda ma być jeszcze długo. Może więc załapie się mężowy urlop na letnią pogodę.
Piękne, słoneczne klimaty u Ciebie. Ja ostatnio zachwycam się odętkowymi kwiatostanami. No bardzo mi się podobają.
Piękne, słoneczne klimaty u Ciebie. Ja ostatnio zachwycam się odętkowymi kwiatostanami. No bardzo mi się podobają.
- ann_30
szostani też żałuję,że nie mieszkasz bliżej,bo z chęcią podzieliłabym się śliwkami
Żółte kwiatki to rudbekia,roślina spokrewniona z jeżówką.Trafiła do mnie całkiem przypadkowo i jestem pod wrażeniem,że tak pięknie i obficie kwitnie a na dodatek przyciąga motyle
Paulii dawno Cię u mnie nie było
Dziękuję za miłe słowa
czy u Ciebie także jest taki upał,bo moje roślinki niestety momentami wyglądają jak ugotowane z tego gorąca
Patiann ja od zawsze podziwiałam lilie w innych ogrodach ale sama nie miałam śmiałości posadzić je u siebie.Wydawało mi się,że są zbyt wymagające ale teraz zmieniłam zdanie i ciesz się,że mam je u siebie
Z pewnością jeszcze powiększę swoją kolekcję a co do czerwonych robaków to niestety jedyny minus tych kwiatów ale jakoś daję sobie z nimi radę.
Patusia uwielbiam te letnie zapachy,tym bardziej,że już rozkwitła maciejka i można upajać się od rana do wieczora
Shiz3R o dziwo canny w gruncie przegoniły ze wzrostem tą w donicy i już rozkwitły a na Tropical Sunrise przyjdzie mi jeszcze poczekać.W przyszłym roku trafi do gruntu razem z innymi
Aneczko u mnie rudbekia całkiem zdominowała odętki a mam je w trzech kolorach.Jak na razie tylko biała zdążyła rozkwitnąć.Rudbekię dostałam jako NN i po prostu wcisnęłam ją między inne kwiaty a ona zdominowała całą rabatę,coś czuję,że czeka ją przeprowadzka na jesień
Powoli rozkwitają kolejne mieczyki:

Canna rozwija pierwsze kwiatostany:

Odszczekuję wszystko co mówiłam o jeżówkach,okazało się,że jednak przyciągają motyle i to w sporej ilości jak na dwa kwiatki

Kwitnie kolejny kolor budleji:

Lilie niestety nadal etapami:

Trytoma się rozkręca:

Hortensja kupiona wiosną w Biedronce:

A to okaz z mieszanki nasion kwiatów pnących zakupionej w Lidlu,czyli cukinia

No i wreszcie pierwsze ogórkowe przetwory.Niestety dość późno bo pierwsze sadzonki zalane były przez wodę i musiałam dosadzić od nowa

Paulii dawno Cię u mnie nie było

Patiann ja od zawsze podziwiałam lilie w innych ogrodach ale sama nie miałam śmiałości posadzić je u siebie.Wydawało mi się,że są zbyt wymagające ale teraz zmieniłam zdanie i ciesz się,że mam je u siebie

Patusia uwielbiam te letnie zapachy,tym bardziej,że już rozkwitła maciejka i można upajać się od rana do wieczora

Shiz3R o dziwo canny w gruncie przegoniły ze wzrostem tą w donicy i już rozkwitły a na Tropical Sunrise przyjdzie mi jeszcze poczekać.W przyszłym roku trafi do gruntu razem z innymi

Aneczko u mnie rudbekia całkiem zdominowała odętki a mam je w trzech kolorach.Jak na razie tylko biała zdążyła rozkwitnąć.Rudbekię dostałam jako NN i po prostu wcisnęłam ją między inne kwiaty a ona zdominowała całą rabatę,coś czuję,że czeka ją przeprowadzka na jesień

Powoli rozkwitają kolejne mieczyki:

Canna rozwija pierwsze kwiatostany:

Odszczekuję wszystko co mówiłam o jeżówkach,okazało się,że jednak przyciągają motyle i to w sporej ilości jak na dwa kwiatki

Kwitnie kolejny kolor budleji:

Lilie niestety nadal etapami:

Trytoma się rozkręca:

Hortensja kupiona wiosną w Biedronce:

A to okaz z mieszanki nasion kwiatów pnących zakupionej w Lidlu,czyli cukinia

No i wreszcie pierwsze ogórkowe przetwory.Niestety dość późno bo pierwsze sadzonki zalane były przez wodę i musiałam dosadzić od nowa

- patusia336
- 1000p
Mieczyki piekne, hortensja daje rade, no i smakowicie wygladajace ogorki 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu lilie masz bajeczne, przepiękne odmiany
Czy znasz nazwę tej cudnej żółtej z 3 fotki poprzedniej serii zdjęć ? Jest niesamowita
Córunie urocze, wszystkie z pięknymi długimi włosami

Córunie urocze, wszystkie z pięknymi długimi włosami

- ann_30
patusia mam nadzieję,że zdążą się choć trochę ukisić zanim zostaną zjedzone,bo cały rok czekam na pyszne małosolne ogóreczki z własnego ogródka:heja
AGNESS dziękuję za miłe słowa
Córcie to moja prawdziwa chluba
Lilie o które pytasz to Conca d'Or ,na żywo jeszcze piękniej się prezentują,mają duże kwiaty i przepięknie pachną 
AGNESS dziękuję za miłe słowa

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Małosolne u mnie to rytuał kiszę już chyba 5 słój...smaki lata 

Niezła ta mieszanka roslin pnących
Wkładają chyba do tych paczek co popadnie i potem tak wychodzi.
Twoje cany już bardzo zaawansowane, na kwitnienie u moich muszę troszkę poczekać.

Twoje cany już bardzo zaawansowane, na kwitnienie u moich muszę troszkę poczekać.
Canny pięknie kwitną. Moje to nawet pąków jeszcze nie mają (może wcale nie zakwitną?
)