Parę moich kaktusów - banditoo cz.3

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Parę moich kaktusów - banditoo cz.3

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No to teraz żeby nie było monotonnie to cos z innej bajki
Obrazek

Obrazek
i sieweczki sie załapały nawet
Obrazek

jeden astrak tak dla zasady
Obrazek

i chwaściory

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i troche gymnoli bez kwiatków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
D-avi-D
500p
500p
Od: 18 cze 2012, o 12:31

Post »

Gymnole świetne, nie da się tu wyróżnić żadnego bo wszystkie piękne (z kwiatami i bez)
Prezentacja była by lepsza gdybyś jednak podpisał co się da :D
Masz zdecydowanie jedną z najlepszych kolekcji gymnoli na tym forum :)
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak nie pokazywał to wcale, jak już to hurtem wszystko... a to się nie da ogarnąć. ;:204

Wspaniałe gymno u Ciebie. Fakt, że mógłbyś podpisywać bo nawet jak etykiety widać to tak opisane że trudno magistra odszyfrować. :wink:
Stoją tak pięknie ustawione w skrzyneczkach jak do podróży - czyżbyś je zamierzał do Kraśnika wysłać?! Możesz już bo właśnie wróciłem. :twisted:

Poważnie pisząc to masz doskonałe warunki do hodowli gymnokalicji, lobivii i większości echinopsisów. Tych nic nie przypali a doskonale wyglądają i kwitną. Bo po kolorze naskórka sądząc to żarówa u Ciebie straszna. Dziw nawet, że niektórych gymno nie pali... No to jest roślina i płaska i do kwiatów skora.
Brawo za prezentację! ;:138

PS. Kolorówkę wypatrzyłem - wydoroślały maluchy już całkiem, całkiem... 8-)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
honorka22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2013, o 16:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Roślinki jak marzenie ;:167 , widać że nic im u Ciebie nie brakuje i czują się jak u siebie w domu ;:180
Piękna armia Ci się zgromadziła, w szczególności imponująca ilość spegazzinii, nic tylko podziwiać z zapartym tchem ;:180 ;:180 ;:180
A tak poza tym, to jak można takie cudeńka nazywać chwaściorami ;:125
Pozdrawiam, Honorata :)

Kłujaki - Honorka22
Awatar użytkownika
popiolek69
500p
500p
Od: 22 paź 2011, o 22:11

Post »

ta siewka G. esperanzae na jednej z fotek po środku to z siewu czy kupcze?
emerald
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lut 2012, o 13:40

Post »

Super ;:oj Lobivka z biało-różowymi kwiatkami jest prześliczna ;:138
Awatar użytkownika
moritius
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 12:15

Post »

banditoo pisze:i chwaściory
Za nazwanie lobiwek (jeśli mnie wzrok nie myli): wrightiana, aurea jajoiana hybr. 'Anemone' i cinnabarina (?) chwastem powinna być żółta kartka, ale znaj pan łaskę sędziego :lol:.
A tę twoją 'brnea-rosea' znalazłem u Tomka na stronie (wujek Google pomógł) jako Lobivia brunneo-rosea syn. L. pentlandii, tu jednak kształt kwiatu nie daje mi spokoju, zalatuje mi trochę jakąś formą wrightianki (specem w tej materii nie jestem, tutaj musiałby się wypowiedzieć nasz specjalista Tomek). Osobiście obstawiałbym jakiegoś kundelka.
Pozdrawiam, Aleksander
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Dzisiaj będziesz mial oglądalność, chyba 13 z przodu się pojawi ;:215 wspaniałe gymnole ;:224 można na nie patrzeć całymi godzinami ;:173

Ale chwaściory nie są gorsze lobivka biało-rożowa, przeurocza, jak Ci się znudzi to spokojnie mogę jej zapewnić doskonale warunki ;:224 u mnie w rodzinie zastępczej będzie miala jak u biologicznej mamy ;:167 ;:306
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29

Post »

Ja za nazwanie jajoianki - mojej wymarzonej, chwaściorem daję czerwoną kartkę! :evil:
Kolekcyjka spegazzinii - miodzio, plaskacze też wspaniałe i jeszcze pochwalę przedszkole - ;:215
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hen_s pisze:Wspaniałe gymno u Ciebie. Fakt, że mógłbyś podpisywać bo nawet jak etykiety widać to tak opisane że trudno magistra odszyfrować.
D-avi-D pisze:Prezentacja była by lepsza gdybyś jednak podpisał co się da
przecież wszystkie ładnie podpisane, nie marudzić ślepoki :twisted:
hen_s pisze:Stoją tak pięknie ustawione w skrzyneczkach jak do podróży - czyżbyś je zamierzał do Kraśnika wysłać?! Możesz już bo właśnie wróciłem.
Henryku u ciebie juz się nic nie zmieści
hen_s pisze:Poważnie pisząc to masz doskonałe warunki do hodowli gymnokalicji, lobivii i większości echinopsisów. Tych nic nie przypali a doskonale wyglądają i kwitną. Bo po kolorze naskórka sądząc to żarówa u Ciebie straszna. Dziw nawet, że niektórych gymno nie pali... No to jest roślina i płaska i do kwiatów skora.
Jak się przyzwyczają to nie do spalenia ale bez przyzwyczajenia to każdego można zjarać, wystarczy że poleżą pare dni w przesyłce a potem dostaną patelnie i odrazu popalone. Ja z miesiąc cieniuje

popiolek69 pisze:ta siewka G. esperanzae na jednej z fotek po środku to z siewu czy kupcze?
Ta jest kupna, siane stoją pod stołem i pod lampami
moritius pisze:Za nazwanie lobiwek (jeśli mnie wzrok nie myli): wrightiana, aurea jajoiana hybr. 'Anemone' i cinnabarina (?) chwastem powinna być żółta kartka, ale znaj pan łaskę sędziego .A tę twoją 'brnea-rosea' znalazłem u Tomka na stronie (wujek Google pomógł) jako Lobivia brunneo-rosea syn. L. pentlandii, tu jednak kształt kwiatu nie daje mi spokoju, zalatuje mi trochę jakąś formą wrightianki (specem w tej materii nie jestem, tutaj musiałby się wypowiedzieć nasz specjalista Tomek). Osobiście obstawiałbym jakiegoś kundelka.
oj bo lobiwki faktycznie takie chwaściory co ich ubić nie można, chociaż jakby patrzeć pod tym względem to gymno też można do nich zaliczyć, ale gymno jednak mają arystokratyczny wygląd :twisted:
Co do Lobivia brunneo-rosea to nawet nie sprawdzałem, kwiatek ma ładny wiec niech sobie rośnie. Też mi się wydaje że to jakiś mieszaniec
annaoj pisze:Ja za nazwanie jajoianki - mojej wymarzonej, chwaściorem daję czerwoną kartkę! :evil:
Kolekcyjka spegazzinii - miodzio, plaskacze też wspaniałe i jeszcze pochwalę przedszkole - ;:215
oj wybacz, właściwie to ona ma taki bardziej gymnolowy kolor kwiatka to nie bedziemy jej zaliczać do chaściorów

a to jeszcze coś zakwitło
Obrazek

i coś z innej bajki
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maryjan13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2010, o 22:57

Post »

Wszystko ładnie Ci kwitnie,ale naj to jednak te chwaściory !
Marian - pozdrawiam i zapraszam.
Kwiaty kaktusów cz.1, cz.2, cz.3
Kilka roślin
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Astrofyta śliczne i bardzo ozdobne. Bo i kształty ciekawe i kolory... No i rzadka to rzecz. Brawo! ;:138

Mało miejsca zajmują, zmieściły by się i u mnie więc możesz wysyłać je choćby już. Chociaż... Wolał bym jednak kolorówkę gymno. :lol:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 13:05

Post »

Wczoraj już nie dotarłam tu i chyba dobrze, bo bym spać nie mogła ;:oj
Aż nie wiadomo, co napisać. Same cuda! I kwiaty i te skrzyneczki ;:173 Ile spegazzinii z pąkami :shock: I nawet podpisy są :lol: Wzorowo, po prostu ;:215
I gratuluję kwiatów na baldianum crest. Jeszcze nie widziałam kwitnącego. A kwiatki bardzo ładne, ładnie zaokrąglone płatki.
Ja proszę o więcej fotek Twoich skarbów ;:180
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Oczopląsu dostałam to wiem na pewno :D
Gymnolki piękne ...astro również...wszystko w skrzyneczkach równiutko w szeregach ;:215

Jacku widzę ,że masz też Gymnocalycium kieslingii f. castaneum i też kwitnie ,czy on mocno się skurczył?
mój skurczył się bardzo ,zastanawiam się czy może przez kwiatek? czy pada mi może...
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nolina pisze:Jacku widzę ,że masz też Gymnocalycium kieslingii f. castaneum i też kwitnie ,czy on mocno się skurczył?
mój skurczył się bardzo ,zastanawiam się czy może przez kwiatek? czy pada mi może...
żaden gymnol nie pada od tak bo mu się znudziło, to nie astraki.Gymnol pada z dwóch podwodów, bo zamarzł albo się ugotował. Pewnie jest gorąco, kwiatgek też swoje wyciąga i to tyle, jeżeli lubisz napompowane to wystarczy dużo lać, gymnole nie boją się wody , byle nie w upały
sokolica pisze:
Ja proszę o więcej fotek Twoich skarbów
Jak bym tak wszystkie pokazał to co bym potem pokazywał a tak stopniowo powolutku
hen_s pisze:Mało miejsca zajmują, zmieściły by się i u mnie więc możesz wysyłać je choćby już. Chociaż... Wolał bym jednak kolorówkę gymno.
mówisz i masz podaj adres i juz leci
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”