Witajcie kochane. Jak to dobrze, być po pracy.
Dorfi budleje kupowałam w zeszłym roku, około lipca. Pięknie przezimowały, bo zima była nijaka. Odbiły z gałązek, które przycięłam na wysokości 20-30cm. Sama nie sądziłam, że takie wielkie urosną.

Nawóz do pomidorów chyba działa cuda.
Patusiu może ją później posiałaś? Moja rośnie w mało słonecznym miejscu, więc i kwiatów nie ma za dużo a stwierdziłam, że bardzo ładnej są urody. W przyszłym roku też ją posieję.
Sabinko a bardzo możliwe. nie sądziłam, że jest też nasturcja niepnąca. Co do jeżówek to ja je uwielbiam. Najbardziej podobają mi się te niepełne, z okółkiem płatków w około środka. Na pewno jeszcze dokupię takowe jak trafię. Mam dwie pełne odmiany, są ok, ładne ale nie tak jak te pojedyncze.
Aniu motyle najbardziej lubią jeżówki. Już wiele osób tu pisało, że mają różnorakie rośliny wabiące motyle ale jednak jeżówki kuszą je najbardziej. Koniecznie więc je sobie dokup do swojego ślicznego ogrodu. Na dodatek one tak długo kwitną, do późnej jesieni.
Szosati dlatego moja działka ma tylko 360 metrów.
Aniu
Dziś zamiast na działkę jadę na poprawiny poprawin, poprawin... Moja rodzina to potrafi się bawić.
Oto jedna z trzech gałązek Sweet Summer Love oblepiona pączkami. Czekam, bardzo niecierpliwie.