Mój mały, piękny świat
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój mały, piękny świat
Moje ścieżki ogrodowe to najwyżej taczkami po nich jeżdżę. Ty wjazd na działkę musisz mieć solidny, żadne połowiczne rozwiązania bo więcej z tym kłopotu niż radości. Te ścieżki Dosi wyglądają solidnie to chyba na podsypce i zaprawie?
Cześć dziewczyny.
Tak, te moje ścieżki robiła ekipa, porządnie. Jak zaczęłam zakładać mój ogród to też robiłam sama ścieżki i takie tam ale zarastały chwastami, nawet jak były na włókninie.
Podjazdu sama nie robiłam, bo to jednak grupszy temat. Od początku zrobiliśmy to przez fachowców. Niestety - trochę to kosztuje
ale nie ma wyjścia.
Dorotko, jako chwilowe rozwiązanie możesz pomyśleć o płytach betonowych, takich jakie kładą drogowcy kiedy muszą zrobić zastępczą drogę przez jakąś łąkę.
Znowu dzisiaj zmykam do Trójmiasta
Za chwilę wyjeżdżam, zostawiając mojego męża samego - ale wiem, że w przeciwieństwie do Waszych eMów on na pewno coś porobi w ogródku. Odkąd założyłam to forum i zobaczył jak ładnie nasz ogród wygląda na zdjęciach bardzo się udziela i pomaga we wszystkim. Jestem więc szczęściarą
Jak wrócę do odpowiem wszystkim na wpisy i dam jakieś nowe zdjęcia - róże szaleją u mnie w ogrodzie
A tym czasem jedziemy z koleżanką i córkami do Sopotu
Młode idą na Openera a my.... 
Tak, te moje ścieżki robiła ekipa, porządnie. Jak zaczęłam zakładać mój ogród to też robiłam sama ścieżki i takie tam ale zarastały chwastami, nawet jak były na włókninie.
Podjazdu sama nie robiłam, bo to jednak grupszy temat. Od początku zrobiliśmy to przez fachowców. Niestety - trochę to kosztuje

Dorotko, jako chwilowe rozwiązanie możesz pomyśleć o płytach betonowych, takich jakie kładą drogowcy kiedy muszą zrobić zastępczą drogę przez jakąś łąkę.
Znowu dzisiaj zmykam do Trójmiasta

Jak wrócę do odpowiem wszystkim na wpisy i dam jakieś nowe zdjęcia - róże szaleją u mnie w ogrodzie

A tym czasem jedziemy z koleżanką i córkami do Sopotu

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
Pochwały dla Twojego eMka, że tak ładnie się stara
Udanego wypadu do Trójmiasta

Udanego wypadu do Trójmiasta

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Proszę , proszę co weekend jakaś wycieczka
Super! udanej wyprawy!!!

Dorotko Dorcia7, dziękuję za radę. Też kocham żurawki
dlatego dużo ich z posadzę w nowym zakątku. Masz może jakieś ulubione odmiany?
żurawka Delta Dawn, jedna z moich ulubionych

Witaj Ilonko, miło Cię znowu widzieć
Twoja róża ma inne liście niż moja Black Forest, moja ma liście gładkie, bardziej błyszczące, Twoja ma na liściach wyraźne żyłki. Poza tym Black Forest ma płatki jak falbanki. Ale najważniejsze, że obie są śliczne.
od dołu: Bienenweide Rot, Cubana, Happy Wanderer

Dorotko, robiąc to nowe miejsce miałam na względzie dwie rzeczy: żeby było ładnie i właśnie żeby nie trzeba za dużo pielić
A o oczku przyjdzie jeszcze czas pomyśleć, najważniejsze żeby mieć plany i ciągle coś nowego do roboty, prawda?
Maria Curie garnie się do witania gości

Moriolu - korzystam z lata i jeżdżę
Żartuję, tak mi się życie akurat układa. Ale jedno jest pewne - ZAKOCHAŁAM SIĘ
w Trójmieście. Nigdy nie jeździłam tam na wakacje bo jakoś wolałam mniejsze miejscowości na wypoczynek ale teraz już będzie tylko Sopot
Trojeść dla pszczół oraz Augusta Luisa dla mnie

Smolko - pochwały dla męża faktycznie się należą - dziękuję
Babski wypad do Trójmiasta był udany - dziękuję
Olympic:

Ascot:

moja ulubiona jeżówka, niestety nazwy nie zapisałam

Friendship:

Czym nawozicie jeżówki? Moje byliny wydają się w tym roku mniej bujne

żurawka Delta Dawn, jedna z moich ulubionych

Witaj Ilonko, miło Cię znowu widzieć

od dołu: Bienenweide Rot, Cubana, Happy Wanderer

Dorotko, robiąc to nowe miejsce miałam na względzie dwie rzeczy: żeby było ładnie i właśnie żeby nie trzeba za dużo pielić

Maria Curie garnie się do witania gości

Moriolu - korzystam z lata i jeżdżę

Trojeść dla pszczół oraz Augusta Luisa dla mnie

Smolko - pochwały dla męża faktycznie się należą - dziękuję

Olympic:

Ascot:

moja ulubiona jeżówka, niestety nazwy nie zapisałam

Friendship:

Czym nawozicie jeżówki? Moje byliny wydają się w tym roku mniej bujne

Pozdrawiam - Dosia
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje ulubione żurawki to Delta Dawn,Tiramisu, Silver Blush,Southern Comfort,Tara,Rio,Fire Alarm,,żuraweczki Sweet Tea,Brass Lantern,Solar Power i tiarelle Mystic Mist ,jest jeszcze wiele innych ale też wielu nie mam z tych co mi się podobają
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Dosiu, ale piękne masz jeżówki
i kolorek i kształt
Cubanę planuję sobie sprawić, jakie masz o niej zdanie

Cubanę planuję sobie sprawić, jakie masz o niej zdanie

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
też uważam że Twoim jeżówkom nic nie brakuje , takie łodygi sztywne, piękne
Ale szczęściara z Ciebie- pochwały dla męża, płyty betonowe muszę podrzucić temat, może nie utoną
Twoja Maria Curie -przypomina mi moją NN może to ta sama?, tylko moja dużo wyższa- może powinnam przyciąć? zerknij czy to może być ta sama.?
Ale szczęściara z Ciebie- pochwały dla męża, płyty betonowe muszę podrzucić temat, może nie utoną

Twoja Maria Curie -przypomina mi moją NN może to ta sama?, tylko moja dużo wyższa- może powinnam przyciąć? zerknij czy to może być ta sama.?
Też lubię żurawki! Piękne zdjęcia róż i jeżówek 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Dosiu, ależ ja ci zazdroszczę wypadów do Trójmiasta. Byłam tam 23 lata temu, na koloni
Masz bliżej niż ja i to o wiele
Piękne fotki różane i nie tylko
Moje byliny na początku sezonu dostały wióry rogowe, ale też zauwarzyłam, że byliny jakieś takie małe a szczególnie żurawki, nie są tak okazałe jak w tamtym roku . Niedawno podlałam Florovitem.
Pozdrawiam.

Masz bliżej niż ja i to o wiele

Piękne fotki różane i nie tylko

Moje byliny na początku sezonu dostały wióry rogowe, ale też zauwarzyłam, że byliny jakieś takie małe a szczególnie żurawki, nie są tak okazałe jak w tamtym roku . Niedawno podlałam Florovitem.
Pozdrawiam.
Zaczynam cie obserwować
Śliczny ogród!
Na jakim areale działasz?

Na jakim areale działasz?

Patrycja
Czterej pancerni cz.1
Czterej pancerni cz.1
Dorotko (dorcia7), dziękuję za poradę. Kupiłam dzisiaj kilka z poleconych przez Ciebie żurawek
Teresko, Cubanę polecam bardzo, bardzo!!! Przepiękny kolor, długo i obficie kwitnie. Ale pamiętaj, że jest to róża okrywkowa - mimo, że dość duże kwiaty jak na okrywkową - i rośnie nisko i rozłożyście.
Specjalnie dla Ciebie zrobiłam jej zdjęcie z poziomu ścieżki

Dorotko, szukałam u Ciebie tej róży nn ale nie miałam szczęścia. Wstaw ją jeszcze raz. A moja Marie Curie szaleje z kwitnieniem. To młoda róża - sadziłam ją w tamtym roku mniej więcej o tej porze - ale kwitnie już bardzo mocno.

Izo (smolka), dziękuję za miłe słowa
Właśnie sobie zdałam sprawę, że dawno do Ciebie nie zaglądałam. Musze odrobić zaległości! Na ostatniej stronie widziałam u Ciebie dziwnego owada, przypominającego pszczołę z nektarem na nogach więc dla spójności wstawię zdjęcie moich pszczół - jak się chłodzą w upalne wieczory.

Reniu, ja mam bliżej do Trójmiasta??? To gdzie Ty mieszkasz. Ode mnie do Gdańska jest ponad 500km. Też podleję moje byliny nawozem, niektóre ledwie kwitną
Patrycjo - obserwuj
Ja Ciebie też już namierzyłam i czekam na metamorfozę
Dzisiaj nareszcie byłam w szkółce w Przytoku. Uwielbiam tam jeździć bo mają bardzo, bardzo bogaty wybór. A oto moje zakupy

Teresko, Cubanę polecam bardzo, bardzo!!! Przepiękny kolor, długo i obficie kwitnie. Ale pamiętaj, że jest to róża okrywkowa - mimo, że dość duże kwiaty jak na okrywkową - i rośnie nisko i rozłożyście.
Specjalnie dla Ciebie zrobiłam jej zdjęcie z poziomu ścieżki

Dorotko, szukałam u Ciebie tej róży nn ale nie miałam szczęścia. Wstaw ją jeszcze raz. A moja Marie Curie szaleje z kwitnieniem. To młoda róża - sadziłam ją w tamtym roku mniej więcej o tej porze - ale kwitnie już bardzo mocno.

Izo (smolka), dziękuję za miłe słowa

Reniu, ja mam bliżej do Trójmiasta??? To gdzie Ty mieszkasz. Ode mnie do Gdańska jest ponad 500km. Też podleję moje byliny nawozem, niektóre ledwie kwitną

Patrycjo - obserwuj

Dzisiaj nareszcie byłam w szkółce w Przytoku. Uwielbiam tam jeździć bo mają bardzo, bardzo bogaty wybór. A oto moje zakupy

Pozdrawiam - Dosia
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dosiu nie wiesz jak Ci zazdroszczę ,że masz możliwość kupienia w porządnej szkółce piękne rośliny. . Super zakupy . Znasz nazwę tej zielonej, pełnej jeżówki? Przepiękna. Ja też je bardzo lubię. Twoja kwitnąca też piękna. 

- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dosiu 
zdjęcie róży Cubana z czerwonymi koleżankami reprezentuje się pięknie
Twoja Cubana rzeczywiście wygląda jak róża okrywowa ,moje w większości rosną w górę
ale wybór tej róży jest wyśmienity ,kwitną obficie, aż do jesieni z malutką przerwą.
Ogród Twój -to zawrót głowy
a od kiedy kwitną w nim róże -to po prostu BĄBA
Twoje zdjęcia z Trójmiasta mnie zaszokowały, tyle róż ...........a między nimi róża History
mam jej trzy egzemplarze -róża ma przepiękne kwiaty ale kwitnie u mnie bardzo skąpo

zdjęcie róży Cubana z czerwonymi koleżankami reprezentuje się pięknie

Twoja Cubana rzeczywiście wygląda jak róża okrywowa ,moje w większości rosną w górę
ale wybór tej róży jest wyśmienity ,kwitną obficie, aż do jesieni z malutką przerwą.
Ogród Twój -to zawrót głowy

Twoje zdjęcia z Trójmiasta mnie zaszokowały, tyle róż ...........a między nimi róża History
mam jej trzy egzemplarze -róża ma przepiękne kwiaty ale kwitnie u mnie bardzo skąpo