Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Moje ścieżki ogrodowe to najwyżej taczkami po nich jeżdżę. Ty wjazd na działkę musisz mieć solidny, żadne połowiczne rozwiązania bo więcej z tym kłopotu niż radości. Te ścieżki Dosi wyglądają solidnie to chyba na podsypce i zaprawie?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Cześć dziewczyny.
Tak, te moje ścieżki robiła ekipa, porządnie. Jak zaczęłam zakładać mój ogród to też robiłam sama ścieżki i takie tam ale zarastały chwastami, nawet jak były na włókninie.
Podjazdu sama nie robiłam, bo to jednak grupszy temat. Od początku zrobiliśmy to przez fachowców. Niestety - trochę to kosztuje :roll: ale nie ma wyjścia.
Dorotko, jako chwilowe rozwiązanie możesz pomyśleć o płytach betonowych, takich jakie kładą drogowcy kiedy muszą zrobić zastępczą drogę przez jakąś łąkę.

Znowu dzisiaj zmykam do Trójmiasta ;:3 Za chwilę wyjeżdżam, zostawiając mojego męża samego - ale wiem, że w przeciwieństwie do Waszych eMów on na pewno coś porobi w ogródku. Odkąd założyłam to forum i zobaczył jak ładnie nasz ogród wygląda na zdjęciach bardzo się udziela i pomaga we wszystkim. Jestem więc szczęściarą :heja

Jak wrócę do odpowiem wszystkim na wpisy i dam jakieś nowe zdjęcia - róże szaleją u mnie w ogrodzie ;:215
A tym czasem jedziemy z koleżanką i córkami do Sopotu ;:172 Młode idą na Openera a my.... :wink:
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Pochwały dla Twojego eMka, że tak ładnie się stara ;:108

Udanego wypadu do Trójmiasta :wink:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Proszę , proszę co weekend jakaś wycieczka :) Super! udanej wyprawy!!!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Dorotko Dorcia7, dziękuję za radę. Też kocham żurawki :D dlatego dużo ich z posadzę w nowym zakątku. Masz może jakieś ulubione odmiany?

żurawka Delta Dawn, jedna z moich ulubionych
Obrazek

Witaj Ilonko, miło Cię znowu widzieć ;:196 Twoja róża ma inne liście niż moja Black Forest, moja ma liście gładkie, bardziej błyszczące, Twoja ma na liściach wyraźne żyłki. Poza tym Black Forest ma płatki jak falbanki. Ale najważniejsze, że obie są śliczne.

od dołu: Bienenweide Rot, Cubana, Happy Wanderer
Obrazek

Dorotko, robiąc to nowe miejsce miałam na względzie dwie rzeczy: żeby było ładnie i właśnie żeby nie trzeba za dużo pielić :heja A o oczku przyjdzie jeszcze czas pomyśleć, najważniejsze żeby mieć plany i ciągle coś nowego do roboty, prawda? :wink:

Maria Curie garnie się do witania gości :wink:
Obrazek

Moriolu - korzystam z lata i jeżdżę :wink: Żartuję, tak mi się życie akurat układa. Ale jedno jest pewne - ZAKOCHAŁAM SIĘ ;:3 w Trójmieście. Nigdy nie jeździłam tam na wakacje bo jakoś wolałam mniejsze miejscowości na wypoczynek ale teraz już będzie tylko Sopot :wit

Trojeść dla pszczół oraz Augusta Luisa dla mnie :D
Obrazek

Smolko - pochwały dla męża faktycznie się należą - dziękuję :D Babski wypad do Trójmiasta był udany - dziękuję :wink:

Olympic:
Obrazek

Ascot:
Obrazek

moja ulubiona jeżówka, niestety nazwy nie zapisałam :roll:
Obrazek

Friendship:
Obrazek
Obrazek

Czym nawozicie jeżówki? Moje byliny wydają się w tym roku mniej bujne :roll:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje ulubione żurawki to Delta Dawn,Tiramisu, Silver Blush,Southern Comfort,Tara,Rio,Fire Alarm,,żuraweczki Sweet Tea,Brass Lantern,Solar Power i tiarelle Mystic Mist ,jest jeszcze wiele innych ale też wielu nie mam z tych co mi się podobają
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Dosiu, ale piękne masz jeżówki ;:oj ;:138 i kolorek i kształt ;:138
Cubanę planuję sobie sprawić, jakie masz o niej zdanie :?:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

też uważam że Twoim jeżówkom nic nie brakuje , takie łodygi sztywne, piękne
Ale szczęściara z Ciebie- pochwały dla męża, płyty betonowe muszę podrzucić temat, może nie utoną ;:306
Twoja Maria Curie -przypomina mi moją NN może to ta sama?, tylko moja dużo wyższa- może powinnam przyciąć? zerknij czy to może być ta sama.?
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Też lubię żurawki! Piękne zdjęcia róż i jeżówek ;:167
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Dosiu, ależ ja ci zazdroszczę wypadów do Trójmiasta. Byłam tam 23 lata temu, na koloni :roll:
Masz bliżej niż ja i to o wiele :wink:
Piękne fotki różane i nie tylko :D
Moje byliny na początku sezonu dostały wióry rogowe, ale też zauwarzyłam, że byliny jakieś takie małe a szczególnie żurawki, nie są tak okazałe jak w tamtym roku . Niedawno podlałam Florovitem.
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Zaczynam cie obserwować ;:oj Śliczny ogród!

Na jakim areale działasz? :D
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Dorotko (dorcia7), dziękuję za poradę. Kupiłam dzisiaj kilka z poleconych przez Ciebie żurawek :tan

Teresko, Cubanę polecam bardzo, bardzo!!! Przepiękny kolor, długo i obficie kwitnie. Ale pamiętaj, że jest to róża okrywkowa - mimo, że dość duże kwiaty jak na okrywkową - i rośnie nisko i rozłożyście.
Specjalnie dla Ciebie zrobiłam jej zdjęcie z poziomu ścieżki :D
Obrazek

Dorotko, szukałam u Ciebie tej róży nn ale nie miałam szczęścia. Wstaw ją jeszcze raz. A moja Marie Curie szaleje z kwitnieniem. To młoda róża - sadziłam ją w tamtym roku mniej więcej o tej porze - ale kwitnie już bardzo mocno.
Obrazek

Izo (smolka), dziękuję za miłe słowa ;:196 Właśnie sobie zdałam sprawę, że dawno do Ciebie nie zaglądałam. Musze odrobić zaległości! Na ostatniej stronie widziałam u Ciebie dziwnego owada, przypominającego pszczołę z nektarem na nogach więc dla spójności wstawię zdjęcie moich pszczół - jak się chłodzą w upalne wieczory.
Obrazek

Reniu, ja mam bliżej do Trójmiasta??? To gdzie Ty mieszkasz. Ode mnie do Gdańska jest ponad 500km. Też podleję moje byliny nawozem, niektóre ledwie kwitną :roll:

Patrycjo - obserwuj :D Ja Ciebie też już namierzyłam i czekam na metamorfozę :wink:

Dzisiaj nareszcie byłam w szkółce w Przytoku. Uwielbiam tam jeździć bo mają bardzo, bardzo bogaty wybór. A oto moje zakupy :heja
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dosiu nie wiesz jak Ci zazdroszczę ,że masz możliwość kupienia w porządnej szkółce piękne rośliny. . Super zakupy . Znasz nazwę tej zielonej, pełnej jeżówki? Przepiękna. Ja też je bardzo lubię. Twoja kwitnąca też piękna. ;:138
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

pełna jeżówka? ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dosiu :wit
zdjęcie róży Cubana z czerwonymi koleżankami reprezentuje się pięknie ;:63
Twoja Cubana rzeczywiście wygląda jak róża okrywowa ,moje w większości rosną w górę
ale wybór tej róży jest wyśmienity ,kwitną obficie, aż do jesieni z malutką przerwą.
Ogród Twój -to zawrót głowy ;:180 a od kiedy kwitną w nim róże -to po prostu BĄBA
Twoje zdjęcia z Trójmiasta mnie zaszokowały, tyle róż ...........a między nimi róża History
mam jej trzy egzemplarze -róża ma przepiękne kwiaty ale kwitnie u mnie bardzo skąpo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”